2024: Anul Chinezesc al Dragonului de Lemn (Verde)

 2024 este anul Dragonului de Lemn (Verde), ce începe pe 10 februarie 2024 (Anul Nou Chinezesc) și se încheie pe 28 ianuarie 2025 (Ajunul Anului Nou Chinezesc).


Între toate zodiile animalelor din China, Dragonul este singură făptură imaginară. Dragonul este cel mai vital și mai puternic animal din zodiacul chinezesc, dar are și reputația de a fi agresiv, nelegiuit, infam, aprins de furie și a poseda o limba ascuțită, chiar spurcată. 


În vremuri străvechi se credea că Dragonii sunt cei mai potriviți ca și conducători ai lumii, grație trăsăturilor lor caracteristice de dominare și ambiție.     

                               

2024: Anul Chinezesc al Dragonului de Lemn (Verde)

Dăruiți din naștere cu curaj, tenacitate și inteligență, Dragonii sunt entuziaști și încrezători în ei înșiși. Nu se tem de provocări și sunt mereu dornici să-și asume riscuri. 


Având în vedere că 2024 este Anul Chinezesc al Dragonului, trebuie să fie precizat că lemnul aparține elementului yang, iar conexiunea dintre Dragon și lemn este corelată cu copacii înalți, pădurea și stâlpii din lemn. Potrivit tradiției chinezești a celor cinci elemente, culoarea asociată lemnului este cea verde. Din acest motiv, 2024 este numit și Anul Chinezesc al Dragonului Verde. 


Legenda Anului Nou chinezesc


Așadar, semnului zodiacal al anului următor poate fi descris ca un dragon ascunzându-se în pădure sau cățărându-se pe un stâlp de lemn. Principalul element al Dragonului este Pământul-Yang, adică muntele. Copacul înalt al Lemnului Yang poate crește foarte înalt și puternic datorită stăvilarului (corelat cu Dragonul) de pe munte. 


Potrivit horoscopului chinezesc 2024, acest an va fi, drept urmare, unul de transformare, dezvoltare și abundență.


Țînând cont că Dragonul aparține simbolului yang și este asociat și cu elementul focului, este de așteptat ca trăsăturile sale specifice să se intensifice în această perioadă, aducând schimbări pozitive și oportunități fiecărei ființe umane. 


Se crede că cele mai norocoase zodii din 2024 vor fi Maimuța, Cocoșul și Porcul, și cele mai puțin de bun augur Bivolul, Iepurele, Oaia și Câinele. 


Oricum, ceea ce se previzioneaza pentru nativii din toate zodiile chinezești pentru anul 2024 urmează să fie abordat într-un articol ce va apare pe blogul diane.ro în curând. 


2023: Anul Chinezesc al Iepurelui de Apă

2024: Anul Chinezesc al Dragonului de Lemn (Verde) 2024: Anul Chinezesc al Dragonului de Lemn (Verde) Reviewed by Diana Popescu on octombrie 20, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.