21 octombrie 2023: Ziua Podului

 Dacă ești pasionat de aventură, dependent de sporturi extreme sau însetat de adrenalină, poate că ți-ar fi pe plac Ziua Podului, ce are loc anual în a treia sâmbătă din octombrie.


Dacă în 2023 Ziua Podului se desfășoară pe 21 octombrie, în următorii ani este marcată astfel: 2024 - 19 octombrie, 2025 - 18 octombrie.           

                                                     

21 octombrie 2023: Ziua Podului

Ziua Podului nu este, de fapt, una de sărbătorire a frumuseții arhitecturale a podurilor din întreaga lume, ci un festival având loc în Fayettville, Virginia de Vest, SUA, în care mii de iubitori de aventură fie privesc, fie iau parte la numeroase sporturi extreme ce implică sărirea de pe podul New River Gorge.


Construcția acestui pod a început în iunie 1974, iar trei ani mai târziu acesta a fost deschis publicului. A fost cel mai lung pod arcuit cu o singură travee vreme de 26 de ani, iar acum este pe locul cinci din acest punct de vedere. Din cauza înălțimii sale uluitoare de 267 de metri, a fost de la debut un punct de atracție pentru căutătorii de adrenalină de pe tot globul. Prima persoană care a sărit de pe pod a fost Burton Ervin din Cowen, un maistru minier, care a făcut acest lucru pe 1 august 1979, folosind o parașuta convențională. 


20 octombrie: Ziua Mondială a Osteoporozei


Prima zi a Podului a fost organizată la podul New River Gorge în 1980, cu participarea a 40.000 de persoane. 


Evenimentele zilei cuprind sărituri simple, rapeluri (sărituri cu coarda elastică) și rafting pe apele repezi ale râului, printre altele. 


Săritura bungee a fost un eveniment major al festivității, cel dintâi care a realizat asta, în 1985, fiind Skip Stanley, poreclit și Blue Bandit (Banditul Albastru). Totuși, astfel de sărituri nu mai sunt parte a sărbătorii din 1994, din cauza timpului îndelungat necesar revenirii săritorilor la punctul de start. 


21 octombrie: Ziua Celebrării Minții


21 octombrie 2023: Ziua Podului 21 octombrie 2023: Ziua Podului Reviewed by Diana Popescu on octombrie 20, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.