22 octombrie 2023: Ziua Soacrei

 Ziua Soacrei este marcată an de an în a patra duminică din octombrie. Soacrele au un rol special în viețile noastre. Indiferent dacă ne ajută cu copiii sau ne sprijină când părinții noștri nu sunt disponibili, ele sunt întotdeauna gata să ne fie de ajutor și, câteodată, să ne critice drăgăstos.


Dacă în 2023 Ziua Soacrei are loc pe 22 octombrie. în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 27 octombrie, 2025 - 26 octombrie, 2026 - 25 octombrie.


Aducerea laolaltă a două familii nu este deloc ușoară. Cu ocazia Zilei Soacrei ar trebui să ne rezervăm timp pentru a aprecia soacrele din viața noastră.     

                              

22 octombrie 2023: Ziua Soacrei

Până recent, statutul familiei și părinților cuiva avea un rol mai important în aranjarea de căsătorii decât relația dintre mire și mireasă.


În decursul secolului al XX-lea, acest lucru a început să se schimbe. Tinerii au devenit încurajați să o rupă cu părinții lor pentru a-și clădi propria cale ca un cuplu. S-a născut astfel stereotipul "soacrei băgăcioase". De atunci, cercetările au arătat că femeile, în particular, au relații mai tensionate cu soacrele lor.


21 octombrie 2023: Ziua Podului


Cunoscute ca afinități în lege și antropologie, relațiile formate prin căsătoria membrilor familiei au fost istoric incordate, propagând un întreg gen de bancuri, glume cu soacre și personaje literare și cinematografice infame.


Aducerea laolaltă a două familii crează simțăminte de nesiguranță. La urma urmei, aceste noi relații secundare ne pot afecta în principal conexiunea cu partenerul nostru, o persoană importantă din traiul nostru.


Ziua Soacrei a fost pentru prima oară celebrată în martie 1934 în Amarillo, Texas, SUA, unde editorul unui ziar local, pe nume Gene Howe a fost inspirat să inițieze sărbătoarea de recunoaștere relației speciale dintre oameni căsătoriți și soacrele lor. 


22 octombrie: Ziua Internațională Caps Lock

22 octombrie 2023: Ziua Soacrei 22 octombrie 2023: Ziua Soacrei Reviewed by Diana Popescu on octombrie 21, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.