6 octombrie: Ziua Bursucului

 Ziua Bursucului este sărbătorită anual, mai ales în Marea Britanie, pe 6 octombrie. Bursucul, un animal blănos nostim, este aparent docil, dar poate riposta cu violență când este atacat. 


Ziua Bursucului este, totuși, dedicată aprecierii frumusețîi acestui animal și împărtășirii între noi a dragostei pentru acesta.


Cei mai mulți bursuci sunt membri ai familiei Mustelidae și trăiesc în principal în zone atât împădurite, cât și de câmp deschis, într-o rețea de vizuini și tunele.                                        


6 octombrie: Ziua Bursucului

Cele mai timpurii urme de bursuci datează cu mai multe mii de ani în urmă. Astăzi, ei sunt aproape un simbol al frumoaselor regiuni rurale britanice. Aceștia au un rol vital în ecosisteme. Existența lor contribuie major la heterogenitatea habitatului, menținând și regenerând solul prin săpare și ajutând chiar și la împrăștierea semințelor prin balega lor. Sunt, totodată, importanți în crearea de noi habitate pentru amfibieni, nevertebrate și polenizatori. Bursucilor le place să-și împărtășească tunelele, oferind astfel retragere, ascunziș altor creaturi din viața sălbatică. 


Bursucii europeni sunt omnivori și mănâncă viermi de pământ, insecte, mici mamifere, păsări și ouă ale lor, dar și fructe. 


5 octombrie: Ziua Fii Funky


Lucruri interesante despre bursuci


- Există 12 specii diferite și pot fi aflați pe orice continent cu excepția Americii de Sud, Antarcticii și Australiei.


- Vizuina bursucului american poate fi adâncă de până la trei metri, cu mai mult de nouă metri de tunele împreună cu o zonă largă pentru dormit.


- Bursucii americani sunt în principal animale solitare, dar pot coopera uneori cu alte animale, pecum coioții, dacă ii ajută la vânat.


- Bursucii masculi se împerechează, de obicei, cu o singură femelă întreaga viață, fiind astfel monogami. 


- Unele sălașuri ale bursucilor sunt vechi de peste o sută de ani, fiind transmise de la o generație la alta. 


6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale

6 octombrie: Ziua Bursucului 6 octombrie: Ziua Bursucului Reviewed by Diana Popescu on octombrie 05, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.