30 noiembrie: Ziua de Conștientizare a Metamfetaminei

 Ziua de Conștientizare a Metamfetaminei este un eveniment important având în vedere că metamfetamina este un stimulent potent al sistemului nervos central care afectează viețile a numeroși tineri. Acest drog extrem de adictiv este binecunoscut pentru crearea de mari probleme în existențele oamenilor. De aceea, Ziua de Conștientizare a Metamfetaminei are menirea de a furniza educație și ajutor celor care au cel mai mult nevoie de acesta. 


Consumarea amfetaminei afectează sute de mii de oameni anual. Efectul acestui drog poate duce leziuni severe ale creierului sau, și mai rău, la moarte. Din acest motiv este necesară creșterea conștientizării despre el și ajutorul dat celor care se luptă să-și înfrângă dependența de acesta. Metamfetamina mărește nivelul de dopamină din creier și îi intensifică starea de alertă, energia, concentrarea și determină o stare de excitație și euforie.                                                                                 


30 noiembrie: Ziua de Conștientizare a Metamfetaminei

Aceste efecte pot fi atât de mari încât utilizarea excesivă de metamfetamină poate contribui la convulsii, psihoze și un comportament violent. Metamfetamina a fost descoperită de oameni de știință germani la finele anilor 1880 dar, drogul în sine a fost sintetizat în 1893 de chimistul japonez Nagal Nagayoshi. A început să fie produsă în masă și comercializată sub diferite nume la mijlocul anilor 1900. Unul din aceste branduri a fost Pervitin, ce era dat soldaților în al doilea război mondial pentru a le crește vigilența, până când utilizarea sa a fost eliminată din prescripțiile medicilor în 1941. 


29 noiembrie: Ziua Femeii Isdal


După război, metamfetamină a fost utilizată în special pentru a se trata afecțiuni ca obezitatea, depresia și ADHD-ul. Oricum, mai târziu, a ajuns să fie un drog recreațional folosit pentru proprietățile sale euforice și afrodisiace. 


În SUA, metamfetamina a devenit ilegală în 1971. Ziua de Conștientizare a Metamfetaminei a fost proclamată în America de George W. Bush. 


30 noiembrie : Ziua Stai Acasă Pentru Că te Simți Bine

30 noiembrie: Ziua de Conștientizare a Metamfetaminei 30 noiembrie: Ziua de Conștientizare a Metamfetaminei Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 30, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.