DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera I

I

-- IARBA MARE – vezi INULA HELENIUM –
-ICHTHYOSIS – (Ihtioza) Boala de piele genetica rara , care se manifesta printr-o uscare severa a pielii , insotita de formarea unor solzi sau fulgi.
-IDEBENON – (Idebenone) Oxidant sintetic similar cu coenzima Q 10.
-ILEX PARAGUARIENSIS – Extract de plante (Yerba) mate- Utilizat pentru prepararea popularului ceai “mate” din America de Sud. Are proprietati antioxidante si antiinflamatorii.
- ILLICIUM VERNUM – ANASON – Cu proprietati antibacteriene si antioxidante ; componentele aromei sale pot fi insa potentiale surse de iritatii ale pielii.Poate provoca fotosensibilitate.
-IMIDAZOLIDINYL UREA – Substanta utilizata in cosmetica drept conservant.Poate provoca dermatita de contact.
- IMPETIGO – Tip de infectie a pielii determinata de bacterii , aparuta mai ales la copii , si considerata contagioasa.Se caracterizeaza prin aparitia unor puncte acoperite de crusta , cu eventuale scurgeri , care se maresc in timp.
IN – (Linum usitalissimum) Faina de in (de fuior) in amestec cu faina de mustar se utilizeaza ca emolient.
-INFUZIE – Adaugare a unei plante sau a unei alte substante naturale la un ulei sau la un alt lichid , pentru extragerea aromei sau parfumului in lichidul respectiv.
-INOSITOL – Componenta majora a lecitinei cu proprietati de aderare a apei la piele.
-INTERLEUKIN – Factor de stimulare a cresterii numarului de celule albe.
-INTERTRIGO – Inflamare a pliurilor pielii , care afecteaza subbratul , abdomenul , interiorul coapselor , si zona de sub sani.Pielea afectata este rosie , aparand ca un eritem sau ca o eczema umeda , putand apare scugeri , mancarimi sau senzatie de durere.
-INULA HELENIUM – IARBA MARE – Planta cu efect foarte iritant pentru piele , care poate provoca reactii alergice.Se utilizeaza pentru spalarea parului si impotriva mancarimii pielii (prin comprese cu decoct).
-IOD – (Iodine) Element nemetalic care se gaseste in apa de mare , in flora si fauna din mediul marin.Folosit ca antiseptic.
-IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE – (Iodopropinil butilcarbamat) Utilizat ca si conservant in cosmetica.
-IPL – Abreviere pentru “intense pulsed light”=lumina pulsatorie intensa , metoda utilizata de cosmeticieni pentru epilare , cu utilizarea unei aparaturi speciale cu lentile focalizante si lampi cu xenon .
-IRIS (STANJENEL) – (IRIS FLORENTINA) Floarea cu aroma puternica , dar cu efecte alergice asupra pielii.
-ISOBUTYL ACETATE – ACETAT DE IZOBUTIL – Utilizat in cosmetica drept solvent.
-ISOPROPYL LANOLATE – (Lanolat de izopropil) Ester ai izopropilului .
-ISOPROPYL MYRISTATE – Substanta chimica sintetica utilizata pentru reducerea senzatiei de grasime data de alte ingrediente cosmetice cu continut ridicat de alcool.
--ISOCETYL SALICYLATE - SALICILAT IZOCETILIC –Sare a acidului salicic , fara proprietati de exfoliere.
-ISOHEXADECANE – Utilizat ca agent de curatare , emulsifiant , si agent de crestere a vascozitatii produselor cosmetice.
-ISOSTREAREMIDE DEA – Folosit ca surfactant , agent de retinere a apei , si agent de intarire/plasticizare a produselor cosmetice.
-IZODODECAN – (Isododecane) Ingredient hidrocarbonat folosit ca solvent .Amelioreaza capacitatea de acoperire a produselor si determina o senzatie de lipsa de greutate pe piele.Toti hidrocarbonatii utlizati in cosmetica ajuta la impiedicarea evaporarii apei din piele.
-IZOFLAVON – (ISOFLAVONE) Estrogen din plante cu mare capacitate antioxidanta.
-IZOLEUCIN – (Isoleucin) Tip de aminoacid utilizat in cosmetica.
-IZOPARAFINA – (ISOPARAFFIN) Utilizata ca agent de crestere a vascozitatii produselor cosmetice.

Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera F

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera G

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera H
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera I DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera I Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 06, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.