DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera G

G

-GALBENELE – Flori cunoscute si sub numele de calinica , ochi-galbeni , filimica , ale caror petale contin substante cu rol activ in regenerarea tesuturilor.In cosmetica , se utilizeaza pentru tonificarea si ameliorarea pielii, fiind recomandate pentru pielea usor inflamata sau sensibila.Au efecte terapeutice antibacteriene , antiinflamatoare, cicatrizante , calmante . Utilizate sub forma de unguent la tratarea unor eczeme ale pielii capului sau corpului.
-GEL ALOE VERA – Compus produs din frunzele plantei sud africane aloe , sub forma unui hidratant pentru enzimele , vitaminele , si mineralele care sprijina functiile pielii.Aloe Vera ajuta la mentinerea hidratarii pielii si stimuleaza circulatia sangelui ; intinde pielea si ii da un aspect catifelat.
-GEL ANTIRID PENTRU FATA – Produs cosmetic de regenerare a celulelor pielii , de prevenire a ridurilor fetei si gatului .
- GEL DE BARBIERIT (RAS) – Ajuta trecerea lina a aparatului de ras peste pielea fetei si inlocuieste uleiurile naturale pe care barbieritul le indeparteaza de pe piele. Are rolul de a lubrifia pielea in vederea rasului si de a o mentine hidratata.
-GEL DE CORP-Produs de curatare cu efect mai mare decatcel al sapunului , utilizat in bai sau dusuri , pentru mentinerea curata , delicata si aromata a pielii.
-GEL DE BRONZAT- Produs cosmetic pentru bronzare artificiala.
-GEL DE BAIE- Produs parfumat spumant folosit la baie pentru calitatile sale de emolient , agent de curatare si inmuiere a pielii.
-GELATINA – Proteina rafinata de origine animala , utilizata ca spumant si agent de marire a vascozitatii unui produs cosmetic.
-GHIOCEL- Sub forma de suc , este utilizat la tratarea petelor de pe maini.
-GLANDA SUPRARENALA – In cazul unei functionari necorespunzatoare , poate provoca tulburari ale circulatiei sangelui , ingrosarea si asprirea tegumentelor , aparitia ridurilor , anomalii ale pigmentiei in piele , cresterea parului.
-GLANDA TIROIDA – In cazul insuficientei tiroidiene , pielea isi pierde din tonicitate , elasticitate , capatand un aspect umflat.In cazul hipertiroidei , pielea se subtiaza , devine mai fina , se evidentiaza tulburari vasomotorii cu congestie cutanata si pigmentatii in special in zona periorbitala ; unghiile se fisureaza , devenind friabile.
-GLANDE SEBACEE- Alcatuiesc impreuna cu bulbul firului de par foliculul pilosebaceu .Glandele sebacee produc sebumul , care este eliminat prin intermediul canalului folicular.
-GLANDE SUDORIPARE – Glande raspandite pe toata suprafata pielii , formate dintr-un orificiu extern si un canal spiralat de traversare a epidermei care patrunde in zona mediana a dermului.
- GLICERET – Eter de polietilen glicol al glicerinei , forma sintetica de glicerina.
-GLICERINA – Alcool dulce , siropos , care poate fi produs sintetic din alcool propilenic sau din uleiuri vegetale naturale.Folosit in cosmetica ca solvent , emolient , umectant , plasticizator , si lubrefiant.
- GLUCOZAMIN – Substanta produsa in mod natural de catre corp , glucozaminul este compus din glucoza si un aminoacid numit glutamina.Este utilizat pentru refacerea cartilajelor si ca ingredint in produsele de antiimbatranire a pielii.Glucozaminul stimuleaza productia de colagen , imbunatateste elasticitatea , facand ca pielea sa arate mult mai fina , mai firma si mai sanatoasa.Totodata , are un efect exfoliant , reducand aparitia petelor de varsa , a petelor produse de soare , si hiperpigmentatia.
- GORETEX - Substanta neabsorbanta (cu rezultate pe termen lung) de augmentare (marire) a buzelor prin grefare.
-GUMA (ARABICA) – Polizaharida cu o mare masa moleculara in solutie de apa. Unele gume se folosesc in produsele cosmetice pentru par.
-GUTUIE – Datorita efectului astringent , se utilizeaza ca lotiune pentru tenul gras cu pori dilatati , sau ca hidratant la comprese de ingrijire a tenului uscat si patat.Semintele macerate de gutuie se uitlizeaza pentru tratarea pielii crapate de pe maini.

Copyright © diane.ro


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera D

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera E
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera F
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera G DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera G Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 04, 2008 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.