sâmbătă, 22 iunie 2013

Salata de rosii - O reteta indiana

Aceasta salata de rosii inspirata de o reteta tipic indiana te poate scoate din monotonia mancarurilor traditionale de vara, oferindu-ti un nebanuit evantai de arome vegetale. Poate fi servita simpla (eu asa o prefer), adaugata la o masa speciala, cu specific indian, sau impreuna cu o friptura de pui sau somon.

In aparenta, reteta de salata de rosii indiana nu difera foarte mult de cea consacrata in bucataria romaneasca, dar cele cateva ingrediente speciale ii dau, paradoxal, un gust atat picant, cat si foarte parfumat si racoritor in toridele zile de vara ce au inceput a ne pune  la incercare.

Iata asadar de ce anume ai nevoie pentru o astfel de salata:

- 2 rosii mari, feliate

- 1 ceapa rosie taiata subtire

- 1 castravete mare taiat marunt

- Un sfert de ceasca de ulei

- Doua linguri de otet din vin

- O lingura suc de lamaie

- Un catel de usturoi fin pisat

- O lingurita de mustar de Dijon

- Un sfert de lingurita de chimion

- Un sfert de lingurita de sare

- Un sfert de lingurita boabe de piper

- Un sfert de lingurita de menta proaspata, taiata marunt

Mod de preparare salata de rosii indiana

Amesteci intr-o farfurie adanca uleiul, otetul, sucul (zeama) de lamaie, usturoiul, mustarul, sarea si piperul. Abia dupa aceea adaugi si omogenizezi menta maruntita. Urmeaza sa pui in farfurie rosiile, ceapa, si castravetele, amestecandu-le usor, fara a te grabi. Cand ai trecut si de aceasta faza, poti garnisi vasul de salata cu inca cateva frunze de menta taiate marunt. Acopera farfuria si las-o la frigider vreme de doua ore. Abia dupa acest interval de timp, miresmele acestei salate de rosii se vor regasi intr-o nemaipomenit de racoritoare mancare de vara.


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu :

Supa de rosii cu orez - Retete simple si sanatoase

Supa de rosii a la Jamie Oliver – Retete simple si sanatoase

Supa de rosii greceasca - Manestra

2 comentarii:

Radu spunea...

Suna bine !
Eu as mai pune si un pic de ardei iute ! :)

Diana Popescu spunea...

Da, cu o reteta indiana, nu ar fi rau de adaugat niste ardei iute (chilly) ai niste ghimbir (ginger) !