Nodurile lunare in astrologie

Potrivit astrologiei, nodurile lunare (nodul nord si nodul sud) ne arata care aspecte ale personalitatii sau caracterului sunt supradezvoltate, si care sunt putin evoluate, inca din clipa nasterii noastre. Nodul sud exprima acele trasaturi ale noastre ce sunt covarsitoare, in voia carora ne putem lasa cu usurinta, dar care ne pot submina viata daca nu reusim sa le controlam, in vreme ce nodul nord ne dezvaluie caracteristici "slabe" ale sinelui, asupra carora trebuie sa ne concentram pentru a reusi sa ajungem la un stabil echilibru interior.

Nodul nord si nodul sud sunt opuse si nu desemneaza corpuri ceresti ci, mai curand, punctele de referinta configurate de pozitiile dintre Soare, Luna si Pamant in momentul nasterii noastre.

Nodurile lunare sugereaza in ce fel se manifesta dezechilibrul karmic personal. Astfel, daca ne insusim "lectiile de viata" inspirate de ele si ne ocupam cu perseverenta sa le implementam in existenta de zi cu zi, putem sa ne bucuram de o sporita fericire si implinire personala. Daca supralicitam aspecte ale personalitatii asociate cu polul sud si ne complacem in a fi stapaniti de ele, in dauna dezvoltarii trasaturilor specifice polului nord, putem avea dificultati in evolutia noastra.

Indiferent daca ne canalizam sau nu asupra acestor lectii, evenimentele din viata noastra sunt in masura sa ne forteze a ne confrunta cu ele. Se spune ca, adeseori, oamenii sunt siliti sa ia seama la lectiile de viata ale nodului sud dupa varsta de 30 de ani, fiind mai mult sau mai putin constienti de aceasta influenta astrologica. Inaintea acestei etape a vietii noastre, parem a nu remarca foarte mult aceste tendinte.

In mod frecvent, nodul sud este asociat cu fundamentale temeri. Pozitia acestui nod in harta astrala natala indica, de cele mai multe ori, o sursa de nesiguranta. De asemeni, ceea ce ne dorim cel mai mult in existenta este reprezentat de pozitionarea polului sud, fie ca este vorba despre ordinea din viata de toate zilele (nodul sud in Fecioara / a sasea casa), fie despre satisfactii in relatiile de parteneriat (nodul sud in Balanta / a saptea casa). Oricum, singura cale de a fi incununati de succese in aceste domenii este de a ne preocupa de trasaturile zodiei opuse (cea in care este amplasata nodul nord). Putem neglija aceasta prioritate, mai cu seama in primii 30 de ani ai vietii noastre, partial din cauza ca nu ne putem desprinde de unele obiceiuri adanc inveterate. Nodul nord constitue un punct de referinta al provocarilor existentei si dezvoltarii sinelui. Unii oameni se pot simti nesiguri sau sovaitori in sectorul astrologic al nodului nord. Totodata, nodul nord poate fi considerat ca o sursa de castig ori ajutor. Adeseori, avem nevoie de sprijin pentru rezolvarea problemelor legate de nodul nord, si intalnim frecvent persoane gata sa ne dea o mana de ajutor in aceasta privinta.

In curand pe Blogul Dianei: Nodul nord si nodul sud in zodii si case astrologice


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Ascendentul in astrologie

Zodiile tarilor si oraselor

Sinastria - Astrologia dragostei si relatiei de cuplu
Nodurile lunare in astrologie Nodurile lunare in astrologie Reviewed by Diana Popescu on septembrie 23, 2013 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Excelent articol! :) Felicitări!!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. DIANA dar Luna neagra e mai putiin importanta duppa opinia ta dece?
    multmesc~!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,ai pus punctul pe "i". Voi scrie cat de curand despre Luna neagra

      Ștergere

Un produs Blogger.