Calitatile si defectele celor nascuti in zodia Racului

Racul are o fire complexa, contradictorie, in care calitatile se pot preschimba cu usurinta in defecte, si viceversa. Este una dintre zodiile cele mai greu de inteles din cauza imprevizibilitatii, a oscilatiei intre dinamism si fragilitate ori dependenta emotionala. Daca printre trasaturile pozitive ale Racului se numara atasamentul fata de familie, printre cele negative intalnim predispozitia de a-si impartasi cu greu simtamintele, un lucru care il face iritabil, capricios ori sarcastic, chiar atunci cand are cel mai mult nevoie de sprijin si incurajare. Inainte de a trece la descrierea principalelor calitati si defecte ale nativilor din zodia Racului, trebuie precizat ca acestea pot fi mai mult sau mai putin cumpanitoare in functie de fiecare individ si de felul cum a fost educat si s-a format de-a lungul anilor.

Calitati si defecte Rac
Calitati si defecte Rac

Calitatile Racului


Spontaneitate


Mecanismele interioare ale Racului functioneaza intr-un mod rar intalnit la alte semne zodiacale, facilitandu-i abilitatea de a face conexiuni mentale si a trage concluzii fara a trece faptele prin prisma unei riguroase ratiuni. De fapt, capacitatea acestuia de a gandi si a actiona spontan reprezinta probabil una din cele mai notabile sale virtuti, ce ii permite sa se bazeze pe o intuitie frecvent infailibila in luarea unor decizii majore.

Creativitate


Forta si bogatia imaginatiei Racului se intrevede in ideile sale inspirate si ingenioase pe care le izvodeste atunci cand te astepti cel mai putin. Cu toate acestea, uneori, gandurile lui originale pot fi lipsite de simt practic sau se pot dovedi a fi prea ambitioase.

Sensibilitate emotiva


Desi, in unele cazuri, pot sa para distanti si reci ca gheata, Racii sunt inzestrati cu o imensa si extrem de sensibila emotivitate, care ii determina sa ii inteleaga si si sa ii sprijine pe oameni, cu precadere pe cei apropiati, sa ii iubeasca neconditionat si sa se ingrijeasca indeaproape de ei.

Loialitate


Afectivitatea si sensibilitatea emotionala care ii caracterizeaza pe Raci le inspira loialitate, credinta si generozitate fata de ceilalti. Acesta lucru este accentuat in relatiile lor de dragoste, in grija fata de familie si in inclinatia lor de a fi excelenti parinti.

Simt protector


Racii sunt mereu gata sa ridice o fortareata in jurul vietii lor personale, sa-si apere cu indarjire interesele, posesiunile, legaturile de iubire si persoanele indragite.

Defectele Racului


Pesimism


Racul poate pica prea usor in capcana descurajarii atunci cand se loveste de prea multe dificultati, cand se confrunta cu esecuri si mari obstacle. Pesimismul il pandeste adeseori in clipele de restriste si il poate aduce pe neasteptate pe panta autocompatimirii si chiar a autodistrugerii!

Inconstanta


Impulsurile temperamentale ale Racilor pot fi navalnice, iar capriciile ori schimbarile starii lor de spirit sunt intru totul imprevizibile, lasandu-i masca sau chiar coplesindu-i pe cei din imediata lor apropiere.

Suspiciune


Foarte atent la tot ce se intampla in preajma sa, Racul poate fi inclinat sa creada, la un moment dat, ca pana si cei mai inocenti oameni comploteaza impotriva sa! Tendinta de a se indoi de intentiile celorlalti si a se lasa cuprins de temeri imaginare trebuie sa fie compensata de staruinta de a-si verifica cu obiectivitate, de doua-trei ori, orice impresie sau convingere despre lumea din jur.

Supraemotivitate


Orice lucru bun in exces se transforma in ceva negativ. Asa se poate petrece si cu sensibilitatea emotionala a Racilor, care, scapata din fraie, poate face mai mult rau decat bine atat lor lor, cat si celor din mediul lor inconjurator.

Obsesivitate


Odata ce si-a fixat inima de ceva/cineva, Racul isi mobilizeaza toate fortele pentru a se inclesta de lucrul/omul iubit. Aceasta trasatura (definitorie) se vadeste uneori intr-o gelozie sau o posesivitate exacerbata.

Carcoteala


Usor de ranit, Racii tind sa fie carcotasi din nascare si sa isi gaseasca constant un motiv de a stramba din nas sau a se plange. Energia negativa rezultata din acest narav ii poate determina pe oameni, in special pe cei dragi sau apropiati, sa se distanteze afectiv fata de ei.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Femeia Rac – Iubita, prietena, sotie si mama

Calitatile si defectele celor nascuti in zodia Gemenilor

Barbatul Rac - Dragoste si cucerire
Calitatile si defectele celor nascuti in zodia Racului Calitatile si defectele celor nascuti in zodia Racului Reviewed by Diana Popescu on martie 04, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.