Rochia din vise | Interpretare şi semnificaţie vise

O cititoare a blogului mi-a tras atenţia că ar trebui să scriu şi despre visele asociate cu rochii. Mi-a plăcut ideea m-am pus pe treabă...

Rochia văzută în vise reprezintă o expresie a feminităţii, a unei abordări sau perspective feminine despre o conjunctură a existenţei, a aprecierii din partea altora, a unei vieţi sociale şi/sau sentimentale fericite şi a unor posibile succese pe plan financiar.

În cazul în care un bărbat se visează îmbrăcat într-o rochie înseamnă că îşi poate pune subconştient întrebări despre orientarea sa sexuală sau că este preocupat de faptul că alţi oameni îi pun sub semnul întrebării acest lucru. Pe de altă parte, este posibil să i se atragă atenţia că îşi neglijează latura feminină sau emoţională a personalităţii sale.

În rândurile de mai jos am să mă refer numai la visele despre rochii ale femeilor...

O rochie albă din vise sugerează că vrei să dai o impresie de puritate, inocenţă altora, poate şi din cauză că eşti traversată de un sentiment (subconştient) de vinovăţie ori eşti acuzată pe nedrept de ceva şi nu eşti capabilă să îţi afirmi nevinovăţia. Într-o interpretare diferită, rochia albă denotă că eşti pe cale să te debarasezi de un simţământ de dragoste păgubos, care ţi-a provocat decepţii, dezamăgiri.
Rochia din vise

Părul din vise | Semnificaţia şi interpretarea viselor 

Dacă ai visat o rochie albastră, acest lucru poate sugera dorinţa de a te integra în sfera socială, de a fi acceptată într-un anume cerc social, fără să ieşi neapărat în evidenţă. În acelaşi timp, o rochie albastră sau verde poate mărturisi despre anticiparea unei noi relaţii amoroase!

Rochia roşie este un simbol oniric al devotamentului şi iubirii tale faţă de tovarăşul tău de cuplu, dar şi o indicaţie că te vei îndrăgosti sau tinzi să te îndrăgosteşti de cineva mai tânăr ori vei fi implicată într-o poveste de dragoste pătimaşă.

Visul despre o rochie galbenă poate da de veste că vei asculta o confesiunea amoroasă, că ţi se va face o declaraţie de dragoste sau că eşti pe punctul să cazi pradă geloziei. Rochia neagră visată se spune că prezice o despărţire sau încheierea unei idile.

Pentru mai multe indicii vezi: Semnificaţia culorilor din vise

Atunci când visezi o rochie formală, de modă veche sau lungă ţi se oglindeşte o atitudine rigidă sau conservatoare, obişnuinţa de a merge pe cărări bătătorite ale existenţei dar, eventual, şi o reprimare a senzualităţii tale. Pe de altă parte, o rochie scurtă este asociată cu dezinvoltura din traiul real, cu uşurinţa de a-ţi exprima feminitatea şi cu lipsa de complexe în abordarea bărbaţilor.

Visele în care porţi o rochie mudara, pătată reflectă uneori vinovăţie, alteori sentimentul că ai fost jignită, pângărită de o situaţie, o bârfă sau cuvintele "murdare" ale altora din viaţa lucidă.

Dacă o rochie strânsă pe trup scoate în relief, din punct de vedere oniric, senzualitate, încredere în feminitatea ta şi posibilitatea de a relua o veche relaţie de iubire, o rochie largă poate reflecta neîncredere în frumuseţea ta, însă şi abilitatea de a-ţi face noi prieteni şi cunostiinţe şi a te descurca bine în interacţiunea cu ceilalţi.

În eventualitatea că te-ai visat într-o rochie găurită, mâncată de molii sau cu petice, îţi este acentuată grija că nu eşti în pas cu modă, că nu arăţi în lume la fel de atractiv precum îţi doreşti, supărarea pricinuită de o pierdere financiară sau înclinaţia de a nu-ţi împărţi cu alţii câştigurile băneşti.

Cumpărarea unei rochii în vis lasă de înţeles că vei face o investiţie inspirată în viitorul apropiat ori că te vei bucura de noroc într-o conjunctură socială. Totodată, este un semn că îţi respecţi, îţi îndrăgeşti feminitatea sau că trebuie să îţi pui în valoare talentele, înzestrările personale.

Atunci când visezi că primeşti cadou o rochie ţi se sugerează că cineva te admiră sau chiar este îndrăgostit de tine, ori că vei primi curând o sumă însemnată de bani, o moştenire sau un obiect de preţ care îţi va fi pe plac.

Un vis pe parcursul căruia dăruieşti cuiva o rochie, inclusiv una de a ta, relevă că eşti gata să-ţi ajuţi o prietenă ajunsă la necaz ori că vei pierde nişte bani din cauza neglijenţei sau naivităţii tale.

Dacă ai visat că porţi rochia cuiva care a murit poate însemna că trăieşti prea mult în trecut, te agăţi de aspecte vechi ale existenţei care nu-ţi mai sunt de folos în prezent.

Visele în care speli o rochie sunt corelate cu nevoia de a te purifica de rutina zilnică şi faptul că ai reuşit să te eliberezi de nişte mustrări de conştiinţă care nu îşi aveau rostul. Pe de altă parte, o rochie udă semnalează că poţi pierde ceva important sau că te vei întâlni curând cu cineva de care îţi este dor.

Când te visezi făcând duş, baie sau înotând îmbrăcată într-o rochie, este scoasă în evidenţă satisfacţia de a fi femeie, o dorinţa erotică ori oportunitatea de a scăpa de cineva care încearcă să profite de tine.

Un vis pe parcursul căruia te dezbraci de o rochie poate dovedi ca te simţi bine în/cu trupul tău şi că vei reuşi să îţi alungi nişte temeri, griji care te apasă.

În cazul în care te-ai visat probând mai multe rochii, înseamnă că eşti dornică să schimbi ceva din tine, să încerci noi variante de a te înfăţişa celorlalţi şi a relaţiona cu oamenii.

Fostul prieten/fosta iubită din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

"Important la o rochie este femeia care o poartă." 
Yves Saint Laurent
Rochia din vise | Interpretare şi semnificaţie vise Rochia din vise | Interpretare şi semnificaţie vise Reviewed by Diana Popescu on aprilie 14, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

  1. M-am visat purtind o rochie eleganta, aurie, strălucitoare, pina la genunchi, asortata cu o pereche de pantofi strălucitori aurii cu toc înalt si cu o pălărie extravaganta aurie pe care o țineam in mina. Îmi poți spune ce ar putea însemna?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.