Superstiții despre tortul de aniversare a zilei de naștere


Tortul dedicat aniversării zilei de naștere pare să aibă origini străvechi și să fie înconjurat de superstiții numai de bun augur...

Superstiții tort, lumanari
Potrivit unora, ar trebui să-i mulțumim lui Artemis, zeița lunii, pentru acest deliciu aniversar anual! Grecii antici celebrau ziua de naștere a acestei divinități cu prăjituri rotunde, având forma lunii pline, în care amplasau lumânări.

Altii sunt de părere că tortul aniversar provine dintr-o tradiție populară din Germania. Nemții obișnuiau să facă cu prilejul zilei de naștere o prăjitură, un tort, în centrul căruia puneau o singură lumânare mare, ce simboliza lumina vieții.

Există numeroase superstiții despre lumânările de pe tortul pregătit pentru ziua de naștere... Una dintre cele mai răspândite este să-ți pui o dorință secretă înainte de a sufla în lumânările aprinse. Dacă reușești să le stîngi pe toate dintr-o singura suflare, se spune că dorința ți se va împlini!

Intr-o altă credință, se zice că fumul rămas după stingerea lumânărilor de pe tort ne poartă dorințele până la ceruri!

Conform altei superstiții, este cu ghinion să așezi pe tort un număr par de lumânări, chiar dacă acestea reprezintă vârsta pe care o împlinești.

Se spune, de asemeni, că numărul de lumânări aprinse rămase după ce ai suflat în ele îți vestește peste câți ani te vei căsători.

Lumanarile în superstiții, farmece, vise


Intr-un obicei ce implică riscul de a te sufoca, se pun diverse obiecte în tort înainte de a fi fi gătit. Invitaților la petrecerea aniversară care le găsesc li se prezice noroc, bogăție ori dragoste.

Uneori, se adaugă în tort un inel, persoanei care îl află vestindu-i-se că va fi următoarea din cercul de invitați care se va căsători. În caz că este deja cununată, i se prevestește noroc cu ghiotura!

O altă tradiție presupune introducerea în tort a unei monede. Cine o găsește, se zice că va avea parte în curând de bogăție!

Ziua de naștere în superstiții și tradiții

Superstiții despre tortul de aniversare a zilei de naștere Superstiții despre tortul de aniversare a zilei de naștere Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 10, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.