Insula Socotra .Extraterestrii pe Terra ?

Insula Socotra este unul din cele mai ciudate locuri de pe pamant.Plantele si peisajele de aici iti dau un sentiment de izolare si de straniu care iti sugereaza ca te afli pe o alta planeta sau intr-un alt timp.

Socotra face parte dintr-un grup de patru insule care au fost izolate de Africa de 6 sau 7 milioane de ani.Asemeni insulelor Galapagos , acest taram gazduieste peste 700 de specii de flora si fauna , o treime din acestea neputand fi gasite in nici un alt loc de pe pamant.

Clima este dura , fierbinte si uscata, si poate de aceea , Socotra este locul in care se dezvolta plante dintre cele mai uimitoare.Insula este situata in Oceanul Indian , la 250 km. de Somalia si la 340 km. de Yemen , plajele late intinzandu-se deasupra unui paienjenis de pesteri.
Numele Socotra deriva din sanscrita , avand intelesul de 'insula fericirii".
Copacii si planele din aceasa zona s-au mentinut de-a lungul unor transformari geologice , unele dintre ele provenind de acum 20 milioane de ani.Intre acestea : dracena cinnibaris sau copacul sangelui de dragon , sursa unei mari varietati de vopsele si medicament "omnipotent" , utilizat in ritualurile vrajitoresti medievale si in alchimie.
Insula Socotra .Extraterestrii pe Terra ? Insula Socotra .Extraterestrii pe Terra ? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 05, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.