DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera V

V

- VA / Crotonate – Agent de formare a unui film protector pe piele.
-V –ul (UNGHIUL) INTERIOR AL OCHIULUI – Se refera in machiaj la colturile interioare ale ochilor.Prin aplicarea unei tente stralucitoare in aceasta zona , se obtine un efect subtil de infrumutesare a formei ochilor.
- VASCULARIZAREA PIELII – Reteaua de vase de sange din hipoderm si din partea inferioara a dermului asigura hranirea pielii.Prin vascularizatia pielii se produce absorbtia produselor cosmetice.
-VASE CAPILARE – Cele mai mici vase de sange din corpul uman , cu rolul de conectare a venelor si arterelor .Ele sunt raspandite pe suprafata intregului corp , la nivelul lor avand loc schimburile inre lichidul interstitial si sangele circulant , adica intre celulele constitutive ale celulelor si mediul intern.
-VENE VARICOASE – Vene umflate care apar de obicei pe picioare , in care , datorita unei circulatii proaste , sangele coboara in picioare , in loc de a fi pompat catre inima.Venele varicoase sunt mostenite genetic . Ele apar atunci cand are loc o schimbare hormonala in organism , datorita sedentarismului , fumatului , obezitatii , lipsei de apa in corp.Sunt tratabile prin chirurgie , tratamente cu laser , si scleroterapie.
-VITAMINA A – Vitamina solubila in grasimi , ajuta la tratarea pielii grosolane , uscate , a celei senile si in tratamentul psoriazisului si a unor tipuri de acnee specifice.Se obtine din ulei de ficat de peste , fiact , morcov , legume verzi si galbene , oua , lapte , produse lactate , margarina , si fructe galbene.Impiedica oxidarea prea rapida a vitaminei C in corp.
- VITAMINA B 12 – Folosita in tratamentul psoriazisului.
-VITAMINA C –Vitamina solubila in apa , necesara zilnic organismului.Se gaseste in citrice precum : lamai , portocale , grapefruit , tomate.Antioxidant puternic , utilizat ca protectie impotriva razelor ultraviolete , agent cicatrizant si antirid.
-VITAMINA D – Vitamina solubila in grasimi , esentiala pentru sanatatea oaselor , a dintilor , si pentru absorbtia calciului.Organsmul poate produce vitamina D in urma expunerii la razele solare.
-VITAMINA E – Vitamina solubila in grasimi , intalnita sub 8 forme , fiecare dintre ele avand o functiune biologica specifica.Cea mai activa forma a vitaminei E in corpul uman este Alfa-tocoferol.
- VITAMINA K – Se presupune a avea un efect benefic asupra varicelor.
-VITILIGO-Forma de afectiune a pigmentarii pielii , in care melanocitele , retina , si membrana mucoasa sunt distruse.Aceasta determina aparitia unor pete albe pe diferite zone ale corpului ,totodata , parul care creste in zonele afectate capatand culoarea alba.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :

 DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera S

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera T

DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera U



DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera V DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera V Reviewed by Diana Popescu on decembrie 07, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.