Care este numarul tau karmic?

Numar karmic
Numarul karmic
Numerele karmice pot fi repere de indrumare a modului in care iti poti corecta greselile din vietile anterioare si a modalitatii de a culege roadele unei karme favorabile, rezultate din faptele bune ale trecutelor reincarnari.

Ce este Karma?


Karma reprezinta efectele actiunii unei persoane care determina destinul sau intr-o viitoare reincarnare.
Asa cum se specifica in Wikipedia, termenul de "karma" inseamna "actiune" sau "facere/savarsire"; orice lucru facut, spus sau gandit de cineva este karma.
In Buddhism, conceptul karma este folosit in special pentru actiunile rezultate din intentii sau stari mentale. Acestea se materializeaza in "roade" sau consecinte resimtite in viata actuala sau in cea adusa de urmatoarea reincarnare.

De fiecare data cand o persoana actioneaza, ea o face sub imboldul unei intentii localizate in straturile profunde ale mintii. Aceasta intentie este inzestrata cu o calitate specifica, care determina efectul karmic, intr-o mai mare masura decat aparenta exterioara a actiunii. De exemplu, daca o persoana pretinde ca este pioasa si virtoasa dar, cu toatea astea, actioneaza cu lacomie, manie sau ura (ascunzand acestea sub valul bunelor intentii), fructul faptelor ei va purta amprenta intentiilor de baza si va fi cauza unei viitoare nefericiri.

Invataturile lui Buddha sugereaza ca acceptarea karmei presupune:

- Intelegerea karmei ca ceva care se intampla cu adevarat, si nu ca o iluzie.
- Fiecare om este responsabil pentru actiunile lui. Nici o forta din afara, precum stelele, zeii, sau spiritele rele nu influenteaza destinul unei persoane. Atunci cand esti constient de tine insuti, tu esti singurul care decide ce se intampla.
- Orice actiune a unui om are un rezultat bun sau rau, in functie de calitatea intentiei ascunse in spatele actiunii.

Care este numarul tau karmic?


Numerologia numerelor karmice


Numerele karmice, reflectii ale sperantelor si temerilor cele mai profunde, ale comportamentelor si impulsurilor dictate de subconstient, sunt calculate in functie de consoanele din numele si prenumele unei persoane. Potrivit adeptilor numerologiei, numerele karmice pot descrie slabiciunile unei persoane sau actiunile rele pe care le poate savarsi aceasta, in pofida bunelor intentii de care este animata. Ele pot duce la intelegerea mecanismului subtil care determina o persoana sa obtina opusul idealurilor sau telurilor ei.

Pentru a-ti calcula numarul karmic, trebuie sa folosesti valoarea numerica a fiecarei litere, asa cum este aceasta prezentata in numerologie :

A , J , S = 1
B , K , T = 2
C , L , U = 3
D , M , V = 4
E , N , W = 5
F , O , X = 6
G , P , Y = 7
H , Q , Z = 8
I , R = 9

De exemplu, in numele Popescu Diana, daca eliminam vocalele, obtinem Ppsc Dn. Prin aplicarea valorii numerice corespunzatoare fiecarei consoane, obtinem:
7+7 +1+3+4+5 = 27
Adunam prima si cea de-a doua cifra din numarul 27:
2+7 = 9
Numarul karmic pentru Popescu Diana este, asadar, 9.

Daca, in loc de un numar de tipul 27 (la care suma cifrelor este un numar mai mic decat 10), rezulta un numar la care suma celor doua cifre este egala sau mai mare decat 10, se aduna din nou cele doua cifre. (Spre exemplu, pentru numele Protopopescu Mioara, avem urmatoarea succesiune de etape: Prtppsc Mr, 7+9+2+7+7+1+3+4+ 9 = 49, 4+9= 13, 1+3 = 4, numar karmic = 4).
In cazul in care suma consoanelor numelui si prenumelui este 11, 22 sau 33, aceste numere nu se mai reduc prin adunarea cifrelor din care sunt constituite, ele fiind numere karmice de sine statoare.

Semnificatia numarului tau karmic


Numarul karmic 1


Cea mai buna cale pentru a culege roadele unei karma benefice in aceasta viata este sa te focalizezi mai putin asupra scopurilor personale si sa ii indrumi pe altii in drumul lor catre succes.Prin implicarea in actiuni filantropice sau de invatare , antrenare si indrumare a celorlalti , poti sa iti influentezi in bine destinul personal.

Numarul karmic 2


Iubirea si grija fata de tine insuti te pot aduce pe calea iubirii si protectiei celorlalti, fara a-ti injosi demnitatea sau respectul de sine .Este necesar sa te debarasezi de sentimente toxice precum simtul de posesie, gelozia si obsesia.

Numarul karmic 3


Indeletniceste-te cu activitatile creative preferate doar pentru fericirea de a le putea face, iar banii vor veni de la sine. Daca, la un moment dat, esti cuprins de gandul ca lumea este datoare sa iti asigure traiul de zi cu zi, trebuie sa te dedici imediat unui exercitiu de autoumilinta si sa faci acte de caritate sau de bunavointa la intamplare, unor oameni fata de care nu te leaga nici o obligatie.

Numarul karmic 4


Dorinta de a aduce pacea si fericirea lumii trebuie sa fie corelata cu armonia interioara a fiecarui individ. Intrucat esti o persoana careia ii place sa se dedice celor din jur, ti se recomanda sa iti faci timp pentru a te concentra pe tine insuti, prin conectarea la sinele tau superior. Poti face asta prin yoga sau meditatie.

Numarul karmic 5


Poti atrage asupra ta o karma favorabila renuntand, din cand in cand, la placerea de a fi in lumina reflectoarelor. Lasa-i si pe altii sa iasa in evidenta, indiferent cat de lipsiti de har sau valoare iti par. Trebuie sa intelegi ca fiecare om are dreptul de se exprima sau afirma, fara a fi nevoie de judecata ta ori de spiritul tau critic. Lepadarea de mandrie si supunerea la lectiile umilintei pot sa iti amelioreze karma.

Numarul karmic 6


Poti atrage sansa de partea ta aratand bunavointa fata de cei din jur, la fel cum procedeaza si ei cu tine. Karma iti va fi favorabila daca renunti la ideea ca trebuie sa iti pastrezi dragostea doar pentru acel cineva foarte special din viata ta. Invata sa tratezi pe oricine intalnesti ca si cum ar fi adevaratul si unicul tau suflet pereche.

Numarul karmic 7


Iti poti asigura o karma benefica prin ajutorarea celor pe care, in mod normal, ii privesti cu dispret datorita comportamentului sau judecatii lor. O alta cale de ameliorare a karmei consta in stapanirea unor framantari legate de teama de a fi parasit sau abandonat.

Numarul karmic 8


Persoanele cu numarul karmic 8 pot avea parte de daruri bogate din partea karmei daca isi pastreaza credinta personala si se dedica cu sarguinta atingerii obiectivelor proprii, indiferent de parerea celor din jur. Intrucat cei cu numarul karmic 8 se bucura, de obicei, de belsug, ei pot culege ceea ce au semanat numai daca daruiesc in scopuri caritabile cel putin 10 % din castiguri.

Numarul karmic 9


Oamenii aflati sub semnul numarului karmic 9 isi pot asigura o karma favorabila prin marirea credintei ca traiesc intr-un univers binevoitor, si nu intr-unul crud si plin de nedreptati. Detasarea lor de emotiile excesive si afisarea unui spirit optimist le poate asigura o rasplata fara egal.

Numarul karmic 11


Numarul karmic 11 este specific oamenilor a caror karma este generoasa in cazul in care se lasa calauziti de intuitie, in defavoarea mintii rationale. Ei trebuie sa isi urmeze credinta personala si sa se increada in ceilalti, intrucat soarta isi are propriile cai de a le aduce ceea ce isi doresc. Daca o persoana caracterizata de numarul 11 se asteapta la ce este mai rau, atunci va primi ce este mai rau. Daca se asteapta la ce este mai bine, va fi binecuvantata de favorurile sortii.

Numarul karmic 22


Persoanele guvernate de numarul karmic 22 reusesc sa ajunga la succes numai daca invata sa stapaneasca peste subconstientul lor. Deoarece sunt, de obicei, oameni care isi transforma cu adevarat visele in realitate, se pot implini doar atunci cand isi selecteaza cu discernamant obiectivele. Gandurile pozitive le aduc lucruri pozitive. Gandurile negative sunt bariere care le blocheaza drumul spre prosperitate si succes.

Numarul karmic 33


De obicei, o persoana cu numarul karmic 33 este o fiinta iluminata, aflata in pragul ascensiunii catre urmatoarea treapta a nefiintei sau a eliberarii de ciclul karmic. Fara a avea de parcurs o cale karmica , ea actioneaza mai mult ca un agent catalizator care le inlesneste altora inaltarea sau evolutia spirituala.



Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Numerele magice din Kabbala

Simbolurile biblice ale numerelor

Numerele norocoase chinezesti
Care este numarul tau karmic? Care este numarul tau karmic? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 12, 2009 Rating: 5

21 de comentarii:

  1. Eu am doua prenume .. in acest caz adun doar numele cu prenumele? sau le adun pe ambele?

    RăspundețiȘtergere
  2. tony,aduni numele si cele doua prenume,bineinteles.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. folosim numele si prenumele dobandite la nastere?

    RăspundețiȘtergere
  5. numele de d-soara sau casatorie?

    RăspundețiȘtergere
  6. am si eu o dilemma am primit un nume la nastere iar tatal a pus altul care sa-l calculez??

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce in alte publicatii gasim explicatia calculului numelui, cu totul altfel? Intr-un articol se face calculul intre vocale, iar intr-altul se face calculul intre toate literele din nume. Numerologia nu este una si aceeasi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca si in astrologie. si in numerologie sunt mai multe perspective, ca sa nu mai punem la socoteala farseurii, cei care pretind ca stiu ceva, dar de fapt sunt intru totul ignoranti. Daca poti sa-mi spui sursele pe de internet care te-au contrariat, am sa incerc, cu onestitae, sa te ajut sa distingi intre fals si adevar!

      Ștergere
  8. Ce prenume folosim la calcul? Cel din certificat sau cel pe care il folosim in mod normal? Eu am un prenume in certificat, dar dupa nastere mi s-a spus altfel....Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista vrei regula in acest sens, insa inclin sa cred ca cel mai potrvit nume este cel cu care te-ai obisnuit, cel folosit in mod normal.

      Ștergere
  9. Diana, am o problemă! Numele meu întreg e Kovács Irisz. Deci... am eliminat vocalele si mia ieșit Kvcs Rsz. Am adunat și mia ieșit:2+4+3+1+9+1+8=28=2+8=10. Am făcut ceva greșit? Te rog! Habar n-am! Puțin ajutor, te rog?!

    RăspundețiȘtergere
  10. Aaaaaaaaaa... desigur! Mulțumesc foarte mult. Cum nu mam gândit la asta...😊

    RăspundețiȘtergere
  11. Încă o întrebare... pe unele siteuri/pagini numărul meu karmic a ieșit 9, iar pe alta 11. De ce? Am calculat exact așa cum mia cerut și tot a ieșit numărul diferit. Nu înțeleg...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi dau seama despre ce este vorba. Spune-mi despre ce siteuri este vorba...

      Ștergere
  12. Buna Diana. Nu mai stiu cum sau numit acele siteuri, dar am facut cateva cercetari despre asta pe google atotstiutorul si am gasit o pagina in care mia dat 9. E vorba acolo despre ziua de nastere din care scazi 1 si readuci numarul la o cifra. In cazul meu 9 pt ca mam nascut pe data de 10. Dar in schimb pe alte pagini mia dat tot 1. Desi un domn care se ocupa cu asa ceva mia spus ca am mai avut vieti anterioare. Deci asta ma duce la faptul ca nu e prima mea viata. Dar el nici nu mia spus cate vieti am avut inainte de asta. Deci nu prea stiu in ce sa cred sau in cine. Pareri???????

    RăspundețiȘtergere
  13. De ce in tabel apar valori numerice si pentru vocale daca nu se iau in calcul. De ce trebuie scoase vocalele din nume si prenume pentu a calcula nuamrul karmic. Daca se adauga si valoarea vocalelor, nu iese cumva altceva ??

    RăspundețiȘtergere
  14. Interesant . Facand calculul mi-a dat la final numarul 22.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.