Fructele în Feng Shui - Simboluri și semnificații


Stiai ca utilizarea anumitor fructe în aplicațiile tradiționale feng shui nu este dictată de simturi si gusturi? O serie de clasificari ale acestora au fost gasite in  texte vechi chinezesti ca fiind simboluri specifice ale longevității, bogăției, prosperității, fertilității. Atunci când vizualizezi imaginea fructelor ca pe un remedii feng shui, trebuie să te lasi ghidat mai întâi de instincte, de înțelegerea energiei fructului, precum și de proprietățile sale terapeutice.

Fructele în Feng Shui simboluri


Simboluri Feng Shui ale belşugului, prosperităţii şi norocului, fructele sunt preţuite ca surse ale energiei care le-a asigurat împlinirea.

Totodată, potrivit preceptelor Feng Shui, trebuie luate în considerare atât culoarea, cât şi numărul şi simbolismul fructelor.


Florile Feng Shui - Simboluri si aplicatii

Simbolurile animalelor in Feng Shui

Cristale sau pietrele Feng Shui – Proprietati , efecte si utilizare

Piersica 

Unul din cele mai populare simboluri Feng Shui dintre fructe, piersica este un simbol al imortalităţii.
Cunoscută şi sub numele de "fructul cerurilor", datorită frecvenţei cu care apare în legendele chinezeşti despre zeităţile nemuritoare, piersică este, de asemenea, asociată cu bogăţia, sănătatea, belşugul şi longevitatea. Ea este desemnată drept un simbol Feng Shui al dragostei şi căsătoriei, întrucât, în China , "norocul în dragoste" este este desemnat drept "norocul florilor de piersic".

Rodia 

Datorită conţinutului bogat de seminţe zemoase, acest fruct este un simbol dar şi un remediu al fertilităţii.
În acelaşi timp, rodiile simbolizează fericirea în familie şi norocul descendenţilor acesteia. Consultanţii Feng Shui îi sfătuiesc adesea pe tinerii proaspăt căsătoriţi să îşi împodobească casa cu rodii, pentru a atrage norocul şi a avea copii sănătoşi. Se crede că rodiile pot face o femeie să nască mulţi fii.

Strugurii

Simbol Feng Shui al belşugului de mâncare şi al bogăţiei, strugurii semnifică succesul şi abundenţa din viitorul apropiat a unei persoane sau oportunitatea acesteia de a fi mereu în mijlocul familiei sale. Uneori, strugurii sunt folosiţi, din perspectiva Feng Shui, în cure pentru fertilitate şi remedii de convertire a ghinionului în noroc.

Mărul 

A fost, întotdeauna, asociat cu pacea, sănătatea şi armonia dintr-un cămin, şi datorită faptului că termenul chinezesc pentru "măr" are o pronunţie asemănătoare cu cuvântul "pace". Mărul de culoare roşie este considerat drept foarte norocos. Merle galbene sau verzi au o utilizare specifică, corespunzătoare semnificaţiei culorii lor.

Ananasul 

Sonoritatea cuvântului chinezesc "ananas" este foarte apropiată de cea a expresiei "norocul să răsară în drumul tău ", astfel încât, acest fruct a devenit un popular simbol al bogăţiei, şansei şi prosperităţii.

Portocalele 

Popularitatea portocalelor în aplicaţiile Feng Shui poate fi explicată de aroma lor improspătoare, dar şi de calitatea "yang" a culorii lor. Un remediu Feng Shui utilizat adesea recomandă ca un număr de nouă portocale să fie expuse în bucătărie sau sufragerie, drept surse ale prosperităţii şi norocului. De asemenea, există credinţa că citricele pot proteja împotriva ghinionului, motiv pentru care sunt utilizate pe scară largă în diverse aplicaţii Feng Shui.

Fructele utilizate în remediile Feng Shui trebuie să fie întotdeauna proaspete. Trebuie amintit că maeştrii acestei discipline de origine chineză au dezvoltat o multitudine de cure care încorporează simbolismul fructelor, de la cristale în formă de fructe până la amulete conţinând reprezentări ale acestora.

Copyright © diane.ro


Fructele în Feng Shui - Simboluri și semnificații Fructele în Feng Shui - Simboluri și semnificații Reviewed by Diana Popescu on mai 23, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Fructul de rodie este foarte sanatos si deasemenea foarte bun la gust. Este un fruct binecuvantat de natura.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.