Sexul copilului ce se va naste – Superstitii , legende , credinte

Multe femei, nerabdatoare sa afle sexul nenascutului lor copil , inainte ca metodele stiintifice sa isi spuna cuvantul , apeleaza in gluma sau cu seriozitate la metode babesti , traditionale, nascocite de credintele populare sau miturile urbane. Daca esti o astfel de femeie si nu ai trecut inca printr-o investigare prin ecografie , prelevare de vilus corionic sau amniocenteza , poti trece in revista si te poti amuza cu cateva astfel de semne prevestitoare.

Testul acului / inelului

O metoda populara de ghicire a sexului viitorului copil consta in amplasarea deaupra burtii femeii insarcinate a unui ac atarnat de un fir de ata sau un fir de par.Daca acul se roteste , atunci femeia va avea o fetita , daca executa o miscare asemeni unui pendul (intr-un singur plan) , va avea un baiat.O varianta a acestei tehnici presupune folosirea verighetei in locul acului.

Poftele viitoarei mamici

Potrivit multor superstitii din folclor , sexul viitorului bebelus poate fi aflat in functie de alimentele poftite de o capricioasa femeie insarcinata.Daca isi doreste mancaruri sarate sau condimentate , se poate astepta la un baietel.In caz ca este atrasa de dulciuri, se presupune ca va avea o fata.In unele credinte se spune ca daca o femeie se abtine de la anumite alimente , la care tanjeste in timpul sarcinii , noul ei nascut va avea un semn asemanator bunatatii pe care si-a refuzat-o.

Ce forma are burta ?

O alta practica de anticipare a sexului unui copil este bazata pe forma burticii viitoarei mamici.Daca aceasta este inaltata , superstitia spune ca in ea se ascunde un baiat , daca este joasa , este vorba despre o fata.
Pe de alta parte , o burta tuguiata marturiseste despre un viitor baietel, iar una rotunjoara , pe latimea abdomenului , anunta o fetita.

De unde “sare” copilasul ?

In unele zone din Romania , se apeleaza la o metoda babeasca consacrata .Se presara pe neobservate in capul femeii insarcinate putina sare si se asteapta efectul acestei “magii”.Daca ea isi duce mana catre gura sau la ochi , este un semn ca va naste o fata , daca isi indreapta mana catre nas , va da nastere unui baiat.

Bataile inimii

Potrivit mitologiei moaselor comunale , poti ghici sexul viitorului copil prin in functie de frecventa pulsului acestuia.Se spune ca fetele au un puls mai rapid , de peste 140 batai pe minut , in timp ce baietii l-ar avea , de obicei , sub aceasta valoare.Oamenii de stiinta nu confirma aceasta tehnica de predictie , sugerata poate de faptul ca in timpul nasterii pulsul fetitelor este mult mai ridicat decat cel al baieteilor.

Chiar si kilogramele sotului pot prezice ceva

Se intampla ca sotul sa ia in greutate odata cu viitoarea mamica ? Exista , se pare , astfel de simptomuri. Ei bine , daca are loc lucrul asta , nou nascutul va fi fetita .In caz contrar , se va naste un baietel !

Alte superstitii despre sexul viitorului copil

- Proba tacamurilor. Se aseza pe patul femeii insarcinte doua perne , sub una ascunzandu-se o lingura , sub cealalta o furculita.In caz ca femeia isi sprijina capul de perna cu lingura , va da nastere unei fete , daca prefera perna cu furculita se va mandri cu un fecioras.
- Daca picioarele unei viitoare mamici sunt reci , ea se poate astepta la un baiat , daca ii sunt calde , este pe cale sa vina pe lume o fetita.
- Testul urinei.Daca urina femeii ce va naste este tulbure , i se prezice ca va avea o fetita , daca este limpede , i se anunta nasterea unui baietel.
- Daca femeia gravida nu are greturi si are fata curata , inseamna va va avea parte de un baietel.Starile de voma , ingrosarea buzelor si petele de pe fata sunt simptomuri specifice nasterii unei fetite.
- Daca o mamica in devenire scapa pe jos un cutit, va aduce pe lume un baiat , daca ii scapa un foarfece , va naste o fata.
- Sanul stang mai umflat decat cel drept prezice o viitoare fata.
- Testul canii/cestii . Babele zic ca daca o femeie insarcinata ia de pe masa o cana cuprinzand-o cu mana , ea va avea o fetita ; daca o prinde de toarta , se anunta nasterea unui baiat.
- In cazul cand o moneda strecurata intre sanii unei viitoare mame cade in partea stanga , se prevesteste nasterea unei fete , daca banutul pica pe jos in partea dreapta , un baietel va ferici acea femeie.
- Daca o viitoare mama doarme pe partea dreapta , va concepe o fetita.
- Proba cu gamalia de ac. Se ascunde un ac infasurandu-l intr-o batista sau un servetel si se cere femeii gravide sa aleaga unul din capete. Daca alege varful , bebelusul va fi baiat , daca opteaza pentru gamalie , poate fi sigura ca va naste o fetita.

Poti influenta sexul viitorului copil ?

Superstitiile populare si legendele urbane spun ca se poate ! Sa enumeram cateva din aceste credinte …

Mancarea si sexul bebelusului

Potrivit traditiilor populare , ceea ce introduc femeile in corp pe cale bucala poate influenta ceea ce le va iesi din trup noua luni mai tarziu.
Daca o femeie isi doreste sa nasca un baiat , ea ar trebui , zice-se , sa aleaga :
- Multa carne , cu cat mai rosie cu atat mai bine.
- Gustari sarate.
- Bauturi acidulate.
- Salata , ciuperci , tofu.

Daca prefera sa aiba o fata , atunci ar trebui sa respecte urmatoarele recomandari ;
- Sa manance alaturi de partenerul ei mult peste si cat mai multe vegetale.
- Sa nu isi refuze tentatia catre ciocolata si dulciuri.
- Sa aiba mereu in meniu muraturi.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Semnificatia semnelor din nastere – Superstitii si legende

Superstitii germane despre nunta si casatorie

Oglinda in legende , credinte , superstitii si magie
Sexul copilului ce se va naste – Superstitii , legende , credinte Sexul copilului ce se va naste – Superstitii , legende , credinte Reviewed by Diana Popescu on iunie 05, 2010 Rating: 5

20 de comentarii:

  1. draga diana, sunt insarcinata in 2 luni si ma uitam cu interes pe net sa vad cam ce as putea avea, fetita sau baiat...si trebuie sa iti spun ca mai mult de 70% din tot ce am citit pe net, semne populare ca ai fetita sau baiat, la tine sunt chiar pe dos...asa k radio sant nu prea functioneaza...e aiurea ca mai tare m-am zapacit cu articolele astea atat de bine "documentate"...mai bine astept ecografia

    RăspundețiȘtergere
  2. da ai dreptate nu cred ca te poti lua dupa aceste 'mituri'

    RăspundețiȘtergere
  3. dragii mei!! aceste mituri sunt inventate de batranii care nu au avut ce face si sau gandit sa ne tulbure p noi cu toate superstitiile astea!!! cel mai bine e sa nu incerci nimik k s nu te accidentezii si apoi sa astepti momentul in vare vei face ecografia!! si eu fac la fel... poop viitoarele mamici...

    RăspundețiȘtergere
  4. SINCER NICI EU NU PREA CRED DAR TOTUSI MAI TREBUIE SA SI CREDEM .EU AM NASCUT O FETITA SI ACUM DUPA 10 ANI AM DECIS SA FAC UN BEBE DAR AM ACELEASI SIMTOAME CARE LE AM AVUT CU FETITA .DAR ACUM VA INTREB PA VOI CE CREDETI AM TOT FETITA.ASTEPT PAREREA VOASTRA MULTUMESC DIN SUFL ET

    RăspundețiȘtergere
  5. La noi nu prea au nimerit aceste semne sexul copilului, am avut la ambele sarcini semne ca o sa avem baieti si acum avem doua fetite superbe

    RăspundețiȘtergere
  6. mie toate semnele imi indica nasterea unui baietel,dar peste cateva luni o sa revin pt a va da stirea ca am o printesa :)

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu tare as vrea sa am o fetita dar miturile traditionale spun ca voi avea un baiat....revin dupa 11 mai 2012 sa va spin ce am :)

    RăspundețiȘtergere
  8. da!!! o sa avem un baietel :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu sunt insarcinata in 3 luni jumatate si potrivit testului cu vergheta am fetita, potrivit testului cu gamalia de ac...am baietel; asa ca ce va vrea D-zeu, sa fie sanatos!!!Sarcina usoara tuturor burticilor!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. buna !am trei luni si mia spus la eco ca am baetel dar eu toate sintomele sunt de fata imi este fff rau dar o sa imi confirme sigur la a doua ecografie ceo vrea domnu ca am doi baieti si o fata sa vina sanatos va pup burtici"!

    RăspundețiȘtergere
  11. si mie mia iesit tot baietel si nasc in octombrie

    RăspundețiȘtergere
  12. si ue sunt insarcinata cu al doilea copil primul e baeat si eu simt ca acum e fetita dar la mule teste ese cai baiat ceo vrea Domnul sanatos sa fie.

    RăspundețiȘtergere
  13. si eu am sintomele pentru baiat,dar cateva sunt si pentru fetita:))))acum ce sa cred?:D

    RăspundețiȘtergere
  14. si eu miasi dori foarte mult un baietel dar nu prea creed in superstitile acestea aici depinde de Dumnezeu ce iti da😊😊😊😊

    RăspundețiȘtergere
  15. si eu mias dori baiat dar nu stiu ce ssa cred acum misa facut si testu cu sarea mia iesit baietel am facut testu cu lingura si furculita tot baiat la fete mancam mult acum nu prea mai manc nu am pofta in rest manc looto cu alune ce credeti ca am

    RăspundețiȘtergere
  16. Mie nu mi-a fost deloc greata in timpul sarcinii,decat de la anumite mirosuri,dar nu am varsat niciodata,si pifteam mai mult la alimente acre,amare,iuti.Daca mancam ceva dulce varsam.Abia la sfarsitul perioadei de sarcina am inceput sa am pofta de dulce si am nascut o fetita.Asa ca semnele astea din batrani sunt vrajeala.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nimic nu este adevarat din aceste superstitii.Eu nu am avut greturi decat de la anumite mirosuri,nu am vomat decat daca mancam dulce,avwam pofta de ardei iuti in otet,gogosari in otet,sos de pizza,mancam ardei iuti proaspeti si am nascut o fetita.Singurul adevar este ca la echo,bataile inimii erau foarte puternice si fatul era mare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cred ca raspunsul pentru subiectul asta e TEHNOLOGIA

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.