Cum iti inseli destinul | O poveste cu talc

Inaintea unei batalii decisive, un general japonez a hotarat sa atace, cu toate ca armata sa era cu mult depasita numeric de catre adversari. Increderea lui in victorie nu era insa impartasita si de trupele sale.

In drumul catre campul de lupta, coloanele de ostasi au facut un popas in dreptul unui templu. Dupa ceremonia rugaciunii, generalul a luat in mana o moneda si s-a adresat armatei sale : " Voi arunca in aer aceasta moneda. Daca va cadea cap vom castiga, iar de va iesi pajura vom pierde ."

"Sa lasam destinul sa ne vorbeasca !", a rostit cu o voce cutremuratoare generalul si a azvarlit in vazduh moneda, urmarind-o cu emotie in timp ce ateriza in colb. Plina de praf, moneda arata "cap". Acest semn i-a inflacarat atat de mult pe soldati si le-a dat o atat de mare incredere, incat au atacat cu o vigoare supraomeneasca si au iesit victorioasi.

Dupa batalie, aghiontantul generalului a indraznit sa i se adreseze superiorului sau :"Si totusi nimeni nu poate schimba destinul."
"Asa este," i-a raspuns conducatorul de osti in timp ce ii arata moneda care avea insemnul "cap" pe ambele fete.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Casa cu fereastre de aur | O poveste cu talc

Un dar din inima | O poveste cu talc

Stii sa iti asculti iubirea ? | O poveste cu talc

Citate , aforisme , maxime despre destin
Cum iti inseli destinul | O poveste cu talc Cum  iti inseli destinul | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on august 04, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Aceasta poveste a fost publicata initial pe blogul meu in 2009. De atunci am mai modificat-o, dar varianta originala, copiata de pe blogul meu se gaseste aici.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.