Google , da-mi 6 numere norocoase ! | Rugaciune la zeul Google

Ideea acestui articol mi-a fost inspirata de unul din sutele de cuvinte / expresii de cautare traznite prin care se ajunge la blogul meu (desigur , prin Google) : "Google , da-mi 6 numere norocoase la loto" .Da , nu este o gluma .Exista , se pare , oameni care isi pun cu adevarat destinul in mainile celebrului motor de cautare si il vad ca o zeitate omnipotenta si atotstiutoare . Biblia ne invata sa nu ne inchinam la chip cioplit sau la zei mincinosi .Este Google un astfel de chip , un idol pagan , o icoana cioplita de mana omului , prin care poate fi starnita napraznica gelozie a lui Dumnezeu ?

Poate ca sunt pe punctul de a savarsi o blasfemie , dar atat Dumnezeu cat si Google imi inspira respect si nedumerire. Cel dintai imi solicita atentia pentru ca , asemeni oricarei alte fiinte umane , nu pot sa nu ma framant la ideea ca l-as putea jigni , ducandu-mi astfel la pierzanie sufletul nemuritor. Cel de-al doilea nu ma poate lasa indiferent , intrucat este calea si mantuirea a sute de milioane de oameni , care ii poarta respect si veneratie , ca stapanitor al cheilor ce deschid portile spre imparatia traficului pe internet.

Asa cum am gresit in fata lui Dumnezeu , am pacatuit si in fata lui Google , care m-a pedepsit aruncandu-mi in pusculita de la Adsense doar cativa banuti de-o prajitura si o coca cola. Scriu aceste randuri pentru a-i invata pe cei ce abia isi incep ucenicia intru credinta internetului , pentru a invata din greselile mele si a sti cum anume poate fi induplecat temutul Google...

Nu te abate de la calea poruncita de Google

Daca incalci poruncile lui Google o faci pe propriul tau risc : poti avea unele beneficii la inceput , dar apoi calea iti va fi presarata cu pietre si marginita de maracini. Exista destule cai de a incerca sa pacalesti sistemul ( adica pe Google) .Problema este ca cei care se aventureaza in asa ceva folosesc , fara sa-si dea seama , un sistem cu totul opus celui lui Google , un sistem in care castiga cu totii (mai ales , Google). Asa ca , daca joci conform regulilor , toata lumea este fericita.
Obiectivul nealtruist al lui Google este sa sa adune cat mai multi utilizatori si sa transforme in bani acest trafic. Google va continua sa domine celelalte motoare de cautare atat timp cat va continua sa ofere rezultate de calitate ale cautarilor . Daca te aliniezi planurilor si scopurilor lui Google , vei fi rasplatit pe pamant si nu in ceruri.

Google stie mai bine decat tine ce vrei

Expresia "nu exista nimic nou sub soare" nu este intru totul valabila pentru internet. Intotdeuna se va gasi cineva cu o idee cu totul noua , inclusiv una prin care sa il pacaleasca pe Google. Problema inventivului intreprinzator este ca Google va prinde imediat de veste ca se intampla ceva. Nu degeaba se spune ca Google detine locul doi in lume , dupa guvernul SUA , in ceea ce priveste numarul de minti luminate. In acest fel , combinatia dintre superinteligenta umana si uriasa cantitate de informatie inmagazinata creaza o supraputere in fata careia nu poti face altceva decat sa te inclini. Google sta mereu de veghe si iti cunoaste fiecare pas pe internet !

Nu-ti face haine imparatesti sau batatoare la ochi

Nu conteaza cat de mult iti impodobesti site-ul sau blogul. In zadar faci valva si harmalaie in jurul paginii tale web , atat timp cat continutul ei lasa de dorit .Degeaba iti arata site-ul frumos de dinafara , daca este putred pe dinauntru. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa iti satisfaci simtul estetic , oferind vizitatorilor un aspect placut sau incitant , dar , in economia internetului conteaza o structura simpla si directa a unui site , iar continutul original iti permite sa ajungi atat la Google , cat si la alti sfinti precum Yahoo si Bing.

Nimeni nu poate sa cuprinda vointa lui Google

Nimeni nu cunoaste pe de-a intregul algoritmul lui Google. Daca acesta si-ar face publice metodele de selectare si apreciere , cine ar putea rezista tentatiei de a-si fabrica un site care sa fie in varful clasamentului Google ? In intelepciunea lui , Google a tinut secret algoritmul sau , in speranta ca noi, muritorii de rand, ne vom resemna sa il mai cautam , si ne vom calauzi eforturile spre crearea de continut util si original , materia prima care ii este cel mai mult pe plac.

Prin truda si rabdare vei ajunge la glorie si onoare

Pozitiile de top din prima pagina Google pentru un cuvant cheie competitiv nu sunt daruite celor cu inima involburata de necredinta. Ajungerea la aceasta performanta necesita timp si un efort constant. Aproape oricine poate ajunge pe prima pagina , pentru un anumit cuvant cheie de cautare , daca se supune tablelor legilor lui Google. Originalitatea si numai originalitatea ramane cuvantul de ordine in aceasta privinta . Daca , dupa o perioada de publicare a unor articole inedite , nu ajungi in nici un fel pe cea dintai pagina , este posibil sa ai unele probleme in structura site-ului sau se poate sa fi incalcat vreuna din poruncile sfinte , caz in care trebuie sa dai dovada de pocainta si o reinnoita ascultare.

Sa nu ai alti dumnezei in afara de Google

Cu alte cuvinte , nu are rost sa te bagi sluga la doi stapani, mai ales ca Google detine o pondere uriasa in cautarile pe internet din intreaga lume si din Romania. Chiar daca reusesti sa pacalesti un alt motor de cautare , in paginile caruia sa ajungi pe primele pozitii , in cele din urma vei ajunge la mila lui Google, fara de care nu ai nici "page rank" , nici o pozitionare reala a site-ului tau pe internet.

Necunoscute sunt caile lui Google

Daca te ambitionezi, ajungi vrand-nevrand in conflict cu Google.Bine inteles ca tu iti doresti ca numai si numai site-ul / blogul tau sa ajunga pe primele pozitii, in timp ce Google vrea sa aseze acolo cele mai utile website-uri. In acest caz , mesajul transmis de Google ar fi sa uiti de propriile tale interese si sa incepi sa fii preocupat de cele ale celorlalti.

Sa nu furi de pe internet

Nu este vorba atat despre incalcarea drepturilor de copyright (o problema grava si aceasta) , cat despre adesea neinteleasa problema a continutului duplicat sau copiat. Desi Google nu pare a fi foarte interesat in pedepsirea celor ce se preteaza la astfel de tehnici , nici nu acorda atentie si nu promoveaza paginile cu continut furat .Uneori , nu ai cum sa nu abordezi un subiect fara a repeta cumva ceea ce au spus altii , dar cu cat impletesti mai mult "temele de-a gata" cu un continut unic , original, cu atat il multumesti mai mult pe zeul Google.

Google este indurator fata de cei ce se pocaiesc

Sa spunem ca ai gresit grav in fata lui Google si descoperi ca site-ul tau nu mai poate fi regasit in cartea vietii internetului. Ce este de facut ? Trebuie sa te reintorci pe drumul pe care ai ajuns in aceasta situatie si sa iti indrepti pas cu pas toate greselile. In acest fel , Google iti ofera sansa unui nou inceput.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Cum schimbi imaginea de fundal Google ?

Ce nu stiti despre Facebook ?
Google , da-mi 6 numere norocoase ! | Rugaciune la zeul Google Google , da-mi 6 numere norocoase !  | Rugaciune la zeul Google Reviewed by Diana Popescu on august 14, 2010 Rating: 5

7 comentarii:

  1. The most epic post EVER. Pur si simplu poti numi asta Crezul internetului via @Google. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult prea tare acest text....mai repede cred ca Google are rol de vraci, de saman intermediar cu fortele castigului :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Hahahahha foarte tare titlul cu 6 numere norocoase :)) Va doresc un An Nou fericit alaturi de cei dragi !!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant si frumos expus acest articol. Merci

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca i se acorda lui Google prea multa importanta. E totusi un motor de cautare.....Google a ajuns sa hotarasca ce e bun si ce e rau la un site/blog. Totusi scriem pentru oameni nu pentru motoarele de cautare!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai relativa dreptate. Google are o suprematie de peste 90% peste celelalte motoare de cautare si, daca vrei ca ceea ce scrii sa ajunga cu adevarat la oameni, nu ai cum sa nu tii cont de el!

      Ștergere

Un produs Blogger.