Dragoste oarba | O poveste cu talc

A fost odata ca niciodata o fata oarba care se ura pe ea insasi din cauza orbirii sale. De fapt, ea ura pe toata lumea din jur, cu exceptia iubitului ei, care ii era mereu alaturi. Intr-o zi, i-a marturisit baiatului: "Ah, daca as putea sa vad lumea, m-as marita de indata cu tine!"

Dupa catava vreme, s-a intamplat ca cineva necunoscut sa ii daruiasca fetei o pereche de ochi. Dupa ce si-a scos bandajul de pe noii ei ochi, ea a putut sa vada viata in toata minunatia ei. Desigur, acum putea sa il priveasca si pe iubit.

Fara a mai sta pe ganduri, baiatul a intrebat-o: "Acum, cand poti zari lumea, te vei marita cu mine?" Fata s-a uitat la el si a observat ca este orb. Pleoapele lui inchise au facut-o sa se infioare. Nu se astepta la asta, iar gandul de a-si petrece tot restul vietii alaturi de un nevazator o inspaimanta. Drept urmare, fata a refuzat sa se casatoreasca cu el.

Inlacrimat si cu sufletul greu, baiatul a plecat fara a mai spune vreun cuvant. Dupa cateva zile i-a trimis fetei un biletel cuprinzand doar cateva randuri: "Ai grija de noii tai ochi, dragostea mea, pentru ca inainte de a fi ai tai, au fost ai mei."




Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Logica spiritului | O poveste cu talc

Cum descoperi cu adevarat ce este frica | O poveste cu talc

Cum se da un sfat ? | O poveste cu talc
Dragoste oarba | O poveste cu talc Dragoste oarba | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on septembrie 08, 2010 Rating: 5

5 comentarii:

  1. egoismul din noi uneori intrece limitele

    RăspundețiȘtergere
  2. da:)...o stiam,putin mai altfel.oricum tare:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Trista povestea...te pune pe ganduri.Iubirea adevarata se recunoaste din sacrificii,de cele mai multe ori neapreciate de cel/cea pentru care sunt facute acestea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa la suprafata, utopica in continut :) !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.