Pretul dragostei : pierderea prietenilor

Atunci cand inima iti este strapunsa de sageata lui Cupidon , prietenia incepe sa se estompeze , intrucat fiinta iubita iti absoarbe aproape tot timpul , iar minutele devin prea pretioase pentru a fi risipite alaturi vechii amici.

Un nou partener in iubire iti indeparteaza in medie cel putin doi prieteni, determinand ca un cuplu sa aiba mai putin oameni pe care sa se poata baza in vremurile de rastriste .Aceasta este concluzia unui studiu condus de Robin Dunbar , de la Institul de antropologie cognitiva si evolutionista de la Universitatea din Oxford.
Intr-o cercetare anterioara , Dunbar a aratat ca oamenii au , in mod tipic , 5 prieteni apropiati pe care se pot sprijini in cazul unor probleme financiare sau emotionale. Pe de alta parte , sustine Dunbar , "daca te implici intr-o relatie romantica , lucrul asta te costa doi prieteni. Cei care sunt prinsi intr-o legatura de iubire au numai 4 persoane apropiate , fata de numarul de baza 5 , iar una dintre acestea este chiar cea pe care dragostea le-a scos-o in cale."

Intr-un alt studiu , acelasi grup de cercetatori a studiat felul in care oamenii isi mentin relatiile de prietenie pe site-ul social Facebook , concluzionand ca femeile au cel mai adesea prieteni din viata de zi cu zi , cu care isi petrec cea mai mare parte a timpului, in timp ce barbatii tind sa isi adune cat mai multi amici cu putinta , chiar daca abia ii cunosc. Dunbar a conchis :"Baietii par a fi intr-o competitie pentru a vedea cine dintre ei are cei mai multi prieteni pe Facebook , apeland la o forma de reclama masculina. Unul din indiciile folosite de fete pentru a gasi un partener de calitate consta in a observa numarul de alte fete care ii vaneaza , asa ca a te imprieteni cu o multime de femei pe Facebook pare a fi o idee foarte buna".



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Semnele dragostei | Cum stii ca cineva este indragostit ?

Molia indragostita de o stea | O poveste cu talc
Pretul dragostei : pierderea prietenilor Pretul dragostei : pierderea prietenilor Reviewed by Diana Popescu on septembrie 15, 2010 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Nu inteleg de ce unii isi pierd vremea cu studii al caror rezultat oricum e evident. :|

    RăspundețiȘtergere
  2. sincer eu una prefer dragostea in detrimentul prieteniilor

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.