Sarutul cu ochii deschisi sau inchisi

Iti tii ochii deschisi sau inchisi atunci cand saruti ? Dar iubitul tau / iubita ta ? Felul in care saruti sau esti sarutat inseamna ceva anume sau reflecta intensitatea sentimentelor ?

Ei bine , se pare ca astfel de intrebari reprezinta adevarate cuie ale lui Pepelea , infipte in grinda din casa iubirii. Recent , un baiat care isi traieste din toata inima prima lui poveste de dragoste mi-a marturisit , ingrijorat si debusolat : “ Fata cu care ma intalnesc nu isi inchide niciodata ochii atunci cand ne sarutam . Niciodata ! Nu este un lucru ciudat ?”

Ce puteam sa-i raspund ? I-am spus sa nu-si faca griji : unii oameni saruta cu ochii deschisi , altii cu ochii inchisi , asa cum fiecare dintre noi are un mod numai al lui de a iubi , de a trai sau a-si marturisi dragostea. Din moment ce il saruta , insemna ca , intr-un fel sau altul , acea fata simtea ceva pentru el. Nu-i asa ?

Parerile despre acest subiect sunt impartite. Intr-un sondaj de opinie recent , femeile si-au declarat preferinta pentru unul sau celalalt tip de sarut , fara a exista o optiune clar majoritara. Unele au fost de parere ca sarutul cu ochii inchisi este cel mai”adevarat”, altele au marturisit ca a privi in ochii unui barbat in momentul sarutului reprezinta cea mai cutremuratoare experienta intima.

Ambele feluri de a saruta au mai multe semnificatii , uneori contradictorii , astfel incat , pentru a-ti da seama ce se intampla cu adevarat in sufletul fiintei iubite , ar trebui sa faci o legatura intre tipul de sarut si alte semne sau feluri ale acesteia de a se purta cu tine.

Astfel , sarutul cu ochii inchisi este , de cele mai multe ori, o dovada ca cel care saruta simte cu o mare intensitate contactul buzelor si se lasa , involuntar , in voia senzatiilor coplesitoare care il strabat.Acest caz este specific persoanelor foarte emotive sau sensibile , care tind sa se dedice intru totul partenerului din relatia de dragoste , dar apare si in cea dintai etapa a unei relatii de iubire , cand afectiunea sau dorinta alunga aproape complet gandirea.

Pe de alta parte , unii isi inchid in mod voluntar , constient , ochii inainte de a se dedica unui sarut , tocmai pentru a incerca sa elimine cel putin unul din simturi (cel al vederii) si a se bucura cu o mai mare intensitate de senzatiile tactile ale sarutului. Si astfel de oameni simt afectiune sau iubire pentru cel / cea pe care o saruta , dar sentimentele lor sunt mai putin spontane sau cotropitoare , atitudinea lor presupunand o mica doza de detasare , care te poate face sa te intrebi daca nu cumva saruta de dragul sarutului . Paradoxal , deliciul pe care ti-l ofera astfel de persoane in clipele sarutului este mai mare , pentru ca ele nu se “arunca” in sarut asa cum ar face-o un om intr-o prapastie ( a dorintei si iubirii) , ci , datorita usoarei detasari, ele au capacitatea de a-si exersa tehnicile de sarutat (in cazul in care le stapanesc !).

Sarutul cu ochii deschisi poarta si el mai multe semnificatii subtile , uneori greu de descifrat.
Se pare ca , in unele situatii , acest fel de sarut este o dovada a unei neimplicari totale a partenerului ( care , din pura curiozitate , vrea sa vada ce se intampla cu tine , ce reactii ai in timpul sarutului) sau a unui sentiment mai putin puternic care il insufleteste. In alte imprejurari, sarutul cu ochii inchisi poate exprima neincrederea iubitului / iubitei, care in acest fel incearca sa te verifice daca il iubesti , daca lasi deoparte orice inhibitii si te angajezi nestavilit in acest act de comuniune.

O alta explicatie a ochilor deschisi dintr-un sarut este ceva mai sordida . Se intampla ca persoanele neexperimentate , care nu au gustat prea mult sau deloc din deliciile acestui gest de dragoste , sa aiba temerea ca daca isi inchid pleoapele pot nimeri din greseala cu buzele nasul , urechea sau mai stiu eu ce alta parte anatomica a fiintei iubite …

Alti oameni isi mentin ochii deschisi in perioada sarutului pentru ca “nu isi pot dezlipi privirea “ de persoana iubita , pe care o adora sau o admira cu o mare intensitate.

Cea din urma si cea mai fericita situatie a sarutului cu ochii deschisi este foarte speciala , intrucat reprezinta , uneori , un sentiment de dragoste profund , matur si constient de el insusi .Cei care ajung la aceasta treapta inalta a iubirii , incearca sa se conecteze pe deplin cu fiinta iubita in momentul sarutului , ingloband in aceasta comuniune cat mai multe simturi, inclusiv pe cel vizual. In acest caz , cand cei doi parteneri din sarut isi oglindesc ochii unuia in ai celuilalt , poate apare un moment de tensiune magica , de contopire si uniune atat carnala cat si spirituala . La urma urmei , ochii sunt ferestrele sufletului, iar atunci cand sunt deschisi, ei saruta fiinta interioara a iubitului / iubitei , in vreme ce buzele se regasesc intr-o oglindire reciproca a atingerii.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Sarutul din vis – Simbol si semnificatie

De ce sarutam ? Fiziologia si psihologia sarutului

Sarutul zodiilor | Cum saruta fiecare “zodie” ?
Sarutul cu ochii deschisi sau inchisi Sarutul cu ochii deschisi sau inchisi Reviewed by Diana Popescu on septembrie 17, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.