Dragostea neimpartasita in citate, aforisme, maxime


Dragostea neimpartasita , nereciproca , fara raspuns , refuzata , respinsa sau interzisa … Acest simtamant ne aduce dorinta pentru ceva ce nu putem avea. Aceasta este o dragoste care nu este deloc numai dragoste , ci insumarea unei experiente asupra unui aspect mai profund al sinelui.Invatam sa fim completi , sa fim in relatie cu cineva care ne implineste sufletul , ne inspira si scoate la iveala tot ceea ce este mai bun in noi.Cautam in ceilalti ceea ce incercam sa gasim in sinea noastra... Desi dragostea respinsa poate sa ne aduca in pragul disperarii , exista intotdeuna cineva care asteapta sa ne intalneasca in viata.


"E o durere prea inalta in iubire ,
Este-o durere care doare de-ti lipseste ;
Din toate durerile ti-aduce cel mai mare-amar
Aceea de-a iubi, dar in zadar."
Abraham Cowley

"Dragostea nu este niciodata pierduta , chiar daca nu este reciproca .Ea se reintoarce catre tine si iti imblanzeste si purifica inima."
Washington Irving

"Nimic nu iti risipeste mai repede gustul de unt de alune decat o dragoste neimpartasita.'
Charlie Brown

"O dragoste fara raspuns este la fel de mult o parte a divinului ca si o dragoste impartasita , pentru ca iubirea este masurata prin plinatatea ei si nu prin primirea sau refuzul ei."
Harold Lokes

"Cel mai trist lucru din lume este sa iubesti pe cineva care te iubea odinioara."
Anonim

"Nu pierzi niciodata prin dragoste.Pierzi intotdeuna prin neexprimarea ei."
Anon

"Fie ca oricine care iubeste sa nu fie numit nefericit.Chiar si dragostea neimpartasita isi are propriul curcubeu."
James Matthew Barrie

"Dragostea de sine pare adeseori sa nu fie impartasita."
Anthony Powell

"Daca iubesti pe cineva , fa-o fara infranare.Daca dragostea iti este impartasita , inseamna ca asa a fost sa fie.Daca nu se intoarce asupra ta , acea dragoste nu ti-a fost nicicand menita."
Anonim

"Fara dragoste , viata noastra este asemeni unei corabii fara carma , la fel ca si un trup fara suflet."
Sholem Aleichem

"Stiu ca nu sunt decat o vara in inima ta , si nu toate cele patru anotimpuri ale anului."
Edna St. Vincent Millay

"Iubirea ne poate costa foarte mult, dar a nu iubi ne costa intotdeuna si mai mult , iar cei carora le este frica sa iubeasca descopera de cele mai multe ori ca lipsa dragostei aduce o desertaciune care rapeste bucuria de a trai."
Merle Shan

"Undeva , cineva la zambetul tau viseaza ,
Si crede ca doar in prezenta ta viata ii valoreaza ,
Asadar , cand esti singur , aminteste-ti acest adevar mai bine :
Undeva , cineva se gandeste la tine."
Anonim

"Oricum ar fi , dragostea nu isi cunoaste niciodata profunzimea pana in momentul despartirii."
Kahlil Gibran

"Inimile celorlalti nu sunt un dar.Ele trebuie sa fie castigate ..."
William Butler Yeats

"Este mai bine sa iubesti si sa pierzi , decat sa nu iubesti si sa nu pierzi niciodata."
Samuel Butler

"Dragostea nu dispare niciodata prin moarte naturala.Ea moare pentru ca nu stim cum sa ii reinvigoram sursa.Dragostea moare din cauza orbirii , greselilor si tradarilor.Ea moare datorita bolii si ranilor , din cauza oboselii , ofilirii si intinarii."
Anais Nin

" Capricul dragostei adevarate consta in faptul ca ea trezeste mereu suspiciunea , oricat de irationala ar fi aceasta ; ea cere mereu noi asigurari din partea obiectului ei de interes.”
Ann Radcliffe

"Dragostea nu este totul.Ea trebuie sa fie fundatia , piatra de temelie , dar nu intreaga structura.Ea este mult prea flexibila , prea schimbatoare."
Bette Davis

"Claritatea mintii inseamna si claritate a pasiunii ; in acest fel o minte cuprinzatoare si clara iubeste ardent si vede cu claritate ceea ce iubeste."
Blaise Pascal

"Intalnirea a doua personalitati este asemeni contactului a doua substante chimice : daca exista o reactie , amandoua sunt transformate."
Carl Jung

"Exista o multime de lucruri de spus despre autoiluzionare atunci cand este vorba de capriciile inimii."
Diane Frolov

"Prima dragoste a cuiva este intotdeuna perfecta pana cand apare a doua iubire."
Elizabeth Aston

":Orice dragoste care nu este sustinuta de prietenie este la fel ca o casa construita pe nisip."
Ella Wheeler Wilcox

"Dragostea in exces nu aduce omului nici onoare si nici valoare."
Euripide

"Exista intotdeuna o doza de nebunie in dragoste.Dar nu exista deloc vreo ratiune in nebunie."
Friederich Nietzsche

"Dragostea este triumful imaginatiei asupra inteligentei."
H.L.Mencken

"Doar pentru ca iubesti o persoana nu inseamna ca trebuie sa ai o relatie cu ea .Dragostea nu este un bandaj cu care sa iti acoperi ranile.”
Hugh Elliot

"Dragostea inseamna constientizarea faptului ca si altcineva in afara noastra este real."
Iris Murdoch

"Atunci cand ai vazut atate de multe lucruri in viata ca si mine , ajungi sa nu mai subestimezi puterea unei iubiri obsesive."
J.K.Rowling

"Prietenia este in mod sigur cel mai eficace leac pentru durerile dragostei dezamagite."
Jane Austen


Culese si traduse Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Dragostea neimpartasita | Iubirea intre agonie si extaz

Dragostea si moartea.Citate, maxime, cugetari

Dragostea si minciuna.Aforisme , citate, maxime

Dragostea si fidelitatea.Maxime , aforisme , citate
Dragostea neimpartasita in citate, aforisme, maxime Dragostea neimpartasita in citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 03, 2010 Rating: 5

14 comentarii:

  1. sunt foarte frumoase, si triste....nimic nu e mai dureros decat o dragoste neimpartasita

    RăspundețiȘtergere
  2. cel mai deficil lucru din sufletul unui barbat este o dragoste neimpartasita..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Du te nu mai spune!voi barbatii,aveti suflet?eu aflu acum,din pacate pt.mine!!!ORGOLIU este ranit pt.ca nu a putut fi magulit de respectiva,asa zisa,,dragoste neimpartasita!nu e vorba de vreo suferinta,fizica,emotionala,de depresie,dezamagire,NU!nici vorba!pt.ca barbatii NU IUBESC!TE DORESC?DA!DAR CAM ATAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!n are legatura cu iubirea!!!!!

      Ștergere
    2. Bine spuneti!Au barbatii suflet?????Nici vorba!!!!

      Ștergere
    3. hm...am putea sa spuem acelasi lucru si despre voi, femeile, dar nu toate sunteti la fel, asa cum nici noi, barbatii, nu suntem la fel.

      Ștergere
  3. Trebuie sa spun ca te urasc.Am cautat ,,dragoste neimpartasita" si a aparut Blogul Dianei.De ce te urasc?!Pentru ca sunt intrt-o situatie la marginea dispararii din cauza unei iubiri fara sansa de implinire pentru o fata cu acelasi nume.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multe suflete se intreaba pline de dor si lipsite de ajutor de ce iubirea zboara dintr-o inima in alta; sufletele treze realizeaza faptul ca inima nu este nestatornica in iubirea diferitelor fiinte, ci ea iubeste Unicul Dumnezeu al Iubirii, care este prezent in toate inimile.Dumnezeu, in tacerea Sa eterna sopteste: “Eu sunt Iubire. Dar pentru a experimenta daruirea si darul iubirii Eu m-am divizat pe Mine insumi in trei: iubire, iubit si iubita. Iubirea mea este frumoasa, pura, eterna bucurie; Eu sunt gustat in multe moduri, prin intermediul multor forme.Ca tata eu beau iubirea plina de respect izvorata din inimile copiilor mei. Ca mama eu beau nectarul iubirii neconditionate din cupa sufletului micutului copil. Copil fiind eu ma impregnez de iubirea protectoare a ratiunii drepte a tatalui. Ca adolescent eu beau iubirea fara de motiv din sfantul Graal al atractiilor materiale. Ca stapan eu beau iubirea plina de compasiune din cupa aprecierii Maestrului. Ca Guru preceptor eu ma bucur de iubirea pura provenita din caliciul devotiunii atotcuprinzatoare a discipolului. Ca prieten eu beau din fantana clocotitoare a iubirii spontane. Ca prieten divin, eu golesc dintr-o sorbitura apele cristaline ale iubirii cosmice, provenite din rezervorul inimilor ce-L adora pe Dumnezeu.
    Eu sunt indragostit doar de iubirea insasi, dar imi permit sa fiu inselat cand ca tata sau ca mama gandesc si simt doar pentru copil, atunci cand ca iubit imi pasa doar de iubita, atunci cand ca discipol traiesc doar pentru Maestru. Dar deoarece Eu iubesc doar Iubirea, in mod ultim Eu sfaram aceasta iluzie a miriadelor de Sine umane. Din acest motiv Eu transfer tatal intr-un taram astral atunci cand el uita ca iubirea Mea si nu a sa, este cea care protejeaza copilul. Eu ridic copilul de la pieptul mamei, astfel incat ea sa invete ca iubirea Mea este cea pe care o adora in el. Eu rapesc iubitul iubitei care isi imagineaza ca ea este cea pe care el o iubeste, mai curand decat iubirea Mea care raspunde in ea.
    Astfel iubirea Mea se joaca de-a v-ati-ascunselea in toate inimile umane, astfel incat fiecare sa poata sa invete sa descopere si sa adore, nu acele receptacole umane temporare ale iubirii Mele, ci insasi Iubirea Mea, dansand dintr-o inima in alta.
    Fiintele umane solicita una alteia „Iubeste-ma doar pe mine”, si astfel Eu racesc buzele lor si le pecetluiesc pentru totdeauna, astfel incat ei sa nu mai rosteasca niciodata acest neadevar. Deoarece ei toti sunt copiii Mei, Eu doresc ca ei sa invete sa vorbeasca despre adevarul ultim: ”Iubiti Iubirea Unica (prezenta) in noi toti”. A spune cuiva „Te iubesc” este fals pana cand tu vei realiza adevarul: „Dumnezeu prezent ca iubire in mine este indragostit de iubirea Sa din tine.”
    Luna rade de milioanele de iubiti bineintentionati care fara sa-si dea seama isi mint iubitele spunand: „Te voi iubi pentru totdeauna.” Craniile lor sunt acoperite de nisipul maturat de vant al eternitatii. Ei nu isi mai pot utiliza rasuflarea pentru a spune „Te iubesc”. Ei nici macar nu-si mai pot reaminti sau respecta promisiunea lor de a se iubi unul pe altul pentru totdeauna.Fara a spune un cuvant, Eu v-am iubit intotdeauna. Eu singur pot spune cu adevarat „Te iubesc”; deoarece eu va iubesc dinainte ca voi sa va nasteti; iubirea Mea va confera viata si va sustine in fiecare moment al ei; si Eu singur va pot iubi dupa ce portile inchisorii mortii se inchid in spatele vostru; acolo unde nici cel mai sincer iubit omenesc nu va poate atinge.
    Eu sunt iubirea care manevreaza papusile umane cu sforile emotiilor si instinctelor, pentru a juca spectacolul iubirii pe scena vietii. Iubirea Mea este frumoasa si nesfarsit plina de bucurie atunci cand o iubiti doar pe ea; dar linia vietii, pacii si bucuriei voastre este intrerupta atunci cand in loc de aceasta va lasati angajati in emotii si atasamente omenesti. Realizati, copiii Mei, iubirea Mea este cea dupa care voi tanjiti!


    RăspundețiȘtergere
  5. foarte frumos scris,comentariul de mai sus!idee este ca daca ar exista iubire cu adevarat,ar fiUNICA SI UNICATA!cand ai in viata multe relatii,uneori inseli,minti,ai parteneri mai multi,sau accepti tacit al TREILEA ELEMENT din ecuatiaFAMAILIA,unde este iubirea?iubesti de fiecere data?de 10 ori intr o viata?nici vorba!EXISTA DOAR PASIUNE SI DORINTA<ATAT!cand astea dispar sau apare obisnuinta ce se intampla,in mii de cupluri?NE DORIM ALTCEVA<ALTA PERSOANA,aaaaaaaaaaaalta asa zisa,IUBIRE!EXISTA cuvantul asta suprem DAR NU S A GASIT FIINTA<care sa l insuseasca,pe deplin!ne plac doar ,,fluturii in stomac,,nodul din gat,,si avem iluzia ca IUBIM DIN NOU!dar ajungem exact ca n relatia precedenta,la plictis si NE DORIM IAR ALTCEVA!unde este IUBIREA!unde este daruirea neconditionata,altuismul suprem?NU EXISTA<!vrem sa credem,ca incercam,sa fim mai buni,mai intelepti,si de fapt nu suntem altceva decat o jalnica imitatie UMANA!!!!asa am ajuns,iar IUBIREA<asta de care se scrie,se canta,se danseaza,se recita,se filozofeaza,NU EXISTA!avem inteligenta de o transforma VERBAL,intr o ZEITA NEMURITOARE,prin absolut orice,dar din pacate OMUL in toata ,,splendoarea,,lui nu vrea decat bine,pofta,autosuficienta,putere,prea plin,dulce,cald si alte asemenea!ori A IUBI<INSEAMNA A SUFERI ,,si cum multi fug de suferinta putini stiu SA IUBEASCA!si poate si aceia se amagesc!nu vreau sa fiu pesimista,descriu doar o REALITATE,care din pacate se contureaza cu fiecare an,parca si mai mult,doar spre PLACERI UMANE si atat!cine crede cu adevarat in iubire sa mi spuna si mie,de ce?

    RăspundețiȘtergere
  6. exista poate o singura IUBIRE ADEVARATACOPILUL EI!din pacate si asta cam aluneca pe panta degradarii,pt.ca iarasi intervine doar binele nostru si toate cele ce fug de durere si suferinta!DOAR D ZEU,stie ce inseamna IUBIREA,,pt.ca atat de mult a iubit D ZEU lumea incat a dat pe singurul sau fiu,pt.ca oricine crede n EL,sa nu moara,ci sa se mantuiasca,,!!!!si vine OMUL,cu TE IUBESC?sincer,suna patetic!

    RăspundețiȘtergere
  7. cea de mama,pt.copilul ei,am scris mai sus dar ma rog,nu s a afisat asa!scuze!

    RăspundețiȘtergere
  8. Inima are ratiuni pe care mintea nu le cunoaste. Niciun psiholog, preot, parinte, prieten, absolut nimeni nu te poate ajuta cand suferi din dragoste. O privire, un cuvant, cel mai mic semn de la cel de care suntem indragostiti, e singura mangaiere. Desigur ca iubirea detasata este ideala insa, nu are legatura cu dragostea. Iubirea implica ratiune si simtire pe cand dragostea e doar nebuna. Cred totusi ca e mai frumos sa suferi din dragoste decat din lipsa ei.

    RăspundețiȘtergere
  9. DA.anonimul de mai sus,bine zice!!!viata are nuante si culoare daca suferim,ne bucuram,decat daca nu iubesti sau fugi de asta,de frica suferintei,dar pt.ce traiesti???

    RăspundețiȘtergere
  10. Toate-s la fel. Exista porci pe lume, astia suntem noi dar nu exista curve, mult mai curve ca voi

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.