Vrei sa zbori sau sa fii invizibil? | Un mic test psihologic

Ce poate sa spuna despre tine raspunsul spontan la o simpla si copilareasca intrebare? Adeseori, ne complicam si cautam cai prea sofisticate pentru a afla cine suntem cu adevarat sau ce se ascunde in spatele aparentelor oamenilor de langa noi.

O astfel de (aparent) naiva intrebare poate fi:
"Daca s-ar intampla, ipotetic, sa poti alege intre a avea puterea de a zbura sau capacitatea de a fi invizibil, ce anume ai prefera si de ce?"

Asa cum spuneam, la prima vedere, aceasta intrebare poate pare inocenta si total inofensiva, dar raspunsul poate releva daca cineva aspira catre o libertate fara nici un fel de ingradire (zborul) sau isi doreste sa aiba iscusinta si viclenia de a vedea fara a fi vazut si a putea profita, eventual, de lucrul acesta (invizibilitatea).

Prin asezarea in fata a optiunii dintre "zbor" si "invizibilitate" poti descoperi multe despre visurile dar si temerile unei persoane, despre sperantele si zonele ei vulnerabile. Desi acest test un este unul intru totul stiintific / psihologic, el poate sa iti destainuie multe despre oamenii din jurul tau ...

Sa spuneam ca pui aceasta intrebare unei persoane dispuse sa iti raspunda in mod sincer, dornice sa intre in acest joc al fanteziei ... De obicei, reactia celui intrebat trece prin 5 etape specifice:

- Reactia spontana. Aproape oricine face o prima alegere instantanee, fara a sta prea mult pe ganduri. De cele mai multe ori, este aleasa varianta invizibilitatii.

- Motivarea rationala. In a doua faza, o persoana incearca sa justifice alegerea facuta, dand exemple despre ce anume ar face daca ar fi inzestrata cu una dintre cele doua superputeri. In cazul invizibilitatii, ar putea fi vorba despre: filme vazute gratis, deliciul privirii unor femei goale in timp ce fac dus (in cazul baietilor, desigur), intrarea in niste locuri selecte si exclusiviste, etc.

- Indoiala "filozofica". In a treia etapa, oamenii incep sa aiba indoieli despre optiunea lor si sa se intrebe care sunt dezavantajele acesteia.

- Autoacuzarea. In acest stadiu, este posibil sa apara mustrari de constiinta, de exemplu ingrijorarea ca "invizibilitatea" ar putea duce catre o cale negativa a vietii, prin dezvoltarea unor perversiuni sau unei gandiri indecente.

- Acceptarea. Aceasta faza poate fi caracterizata de o declaratie precum: "Da, in mod sigur as alege zborul liber si neingradit!" In acest caz, pot apare astfel de interpretari:

Cel ce vrea sa zboare este un "erou", un om gata de a face sacrificii pentru un ideal , iar acela care isi doreste sa fie invizibil tinde sa intinda capcane celor din preajma si, ca atare, nu te poti increde el.
Oamenii care aleg sa zboare sunt, de obicei, foarte deschisi; cei care vor sa fie prezenti dar nevazuti au tendinta de a-si ascunde intentiile.

Persoanele sirete opteaza pentru invizibilitate, cele sincere aleg zborul.

Incearca acest mic test cu amicii sau oamenii din preajma ta si nu vei avea de ce sa fii dezamagit!



Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Demascarea mincinosilor - Semne ca cineva te minte

Cum iti dai seama ca cineva este atras de tine ?

4 semne ca prietenul / iubitul iti ascunde ceva
Vrei sa zbori sau sa fii invizibil? | Un mic test psihologic Vrei sa zbori sau sa fii invizibil?  | Un mic test psihologic Reviewed by Diana Popescu on aprilie 15, 2011 Rating: 5

17 comentarii:

  1. eu am visat o data ca zburam pe drumul la scoala =))) a fost foarte tare :) mi-as dori sa pot zbura si in realitate

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu de multe ori visez că zbor. Dar sincer, mi-ar plăcea mai mult să fiu invizibil :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Aș vrea să fiu invizibil. Așa aș ști tot ce se spune despre mine:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sa va zic ceva eu pot sa zbor si sa ma fac invizibila sa stiti am puteri magice da ma duc pe balcon ma fac in vizibila si es pe geam la moll da e foarte bnsa zbor

      Ștergere
  4. As prefera invizibil. SUnt o groaza de chestii pe care ai putea sa le faci.

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place f mult site ul tau, diana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Invara sa scri.
      Apoi pui intrebarii.

      Ștergere
    2. Invata tu prima data sa scrii in LB Japoneza si apoi lb romana.

      Ștergere
  6. Vreau sa Zbor. Ar fi un lucru minunat as putea sa merg cand doresc la persoanele dragi mie, sa descopar lumea. Pentru mine ar fi cel mai frumos lucru. Ai un site fosrte intelagator Diana . Multumesc :D

    RăspundețiȘtergere
  7. multumim de articol...foarte interesant!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si mie mi-ar place sa zbor ar fi f frumos dar ar putea fi inposibil mereu mi am dorit asta ori fara aripi ori cu aripi nu m-ar dereanja mereu mi-am doris sa zbor nu sa fiu invizibil

    RăspundețiȘtergere
  9. De multe ori am visat ca zburam prin casa, si chiar imi doresc foarte mult sa fie real. Uneori, stiu ca e stupid, dar ma uit la pasarile care zboara pe cer si zambesc. Si uneori chiar imi inchid ochii si ma gandesc la lucruri frumoase... E o fantezie! Visez ca zbor prin casa ca un inger. Imi puteti spune ce as putea sa fac ca sa-mi indeplinesc visul? ♥ ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fantezia ta pot sati raspund eu .
      Ia o butelie de gaz puneo in mislocu camerei dai drumu la gaz si dupa 5 minute aprinde o briceta si credema ca vei zbura nu numai bonus si casa .

      Ștergere
  10. Eu vreau sa zbor nu sa fiu invizibil.Fiindca , daca as fi invizibil nu mar baga nimeni in seama si de acea nu vreau.Dar daca asi zbura , as vreau si sa merg pe jos casa nu ma busesc de un avion sau pasari :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu stiu cum sa fiti invizibili 1 luti o pana dupa puneti pana sus pe acoperis apoi loti 4 lumanari si o puneti in jurul la pana asta se face doar cand e luna plina dupa mergeti in casa inchideti ochi si imaginativa o sfera straluicitoare dupa ce lumina devine puternicaa asteptati pana a disparea dupa deschideti ochi si veti vede ca sunteti invozibili atentie!!! Invivibilitatea va dura 18 ore dupa reveniti la starea obisnuit

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum pot sa fiu invizibil cine poate sa ma ajute,?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.