Al saselea simt : intuitia

Inzestrarea la care ma refer sub numele de "al saselea simt" poate purta diverse denumiri : intuitie , voce interioara , instinct sau subconstient.Indiferent care dintre acesti termeni preferi sa il folosesti , al sasea simt nu este , de cele mai multe ori , o putere magica ori mistica (exista oameni , putini , daruiti de natura cu aceste daruri , dar despre acest lucru voi discuta intr-un viitor articol) ; in cele mai multe dintre cazuri , aceasta abilitate este mai curand comuna si naturala desi cei mai multi dintre noi nu reusim sa o percepem sau sa ii interpretam asa cum trebuie mesajele.

Teorii despre intuitie

Una dn cele mai banale explicatii despre intuitie , aflate la indemana oamenilor obisnuiti , se refera la intuitie ca la o forta asociata cu energia .De exemplu , legea conservarii energiei ne invata ca aceasta "capacitate de a efectua un lucru mecanic" http://dex.infoportal.realitatea.net/~cuvant-energie.html nu poate fi nici creata nici distrusa ; energia , prezenta in diferite forme in univers , nu face decat sa se transforme.Daca ne hazardam sa regasim energia intuitiva intr-un concept metafizic , o putem regasi in toate tipurile de interactiune umana - materiale ori mentale - ca o impletire intre alte forme specifice de manifestare a energiei.In acest sens , putem regasi energia atat in trupurile noastre materiale , cat si in felul cum vizualizam realitatea in mintea noastra.Ei bine, mai ales din aceasta a doua perspectiva putem discuta despre exprimarea celui de-al saselea nostru simt.Intuitia ar fi , astfel, o constientizare nelogica , subtila a felului cum ne reactioneaza corpul si creierul fata de situatiile in care ne regasim , precum si raspunsurile sau solutiile pe care acestea le gasesc.

Alti oameni descriu cel de-al saselea simt ca o capacitatea de a ajunge la "cunoasterea universala".Din acest punct de vedere (la care ma refeream mai sus) , intuitia ori al saselea simt reprezinta o cale de a ajunge la trecutul, prezentul si viitorul nostru .Universul , asa cum il percepem noi , nu se manifesta intr-un mod linear, temporal.Din aceasta perspectiva , oamenii sunt dotati , intr-o masura mai mica sau mai mare , cu acest "al saselea simt" , care le permite sa intrevada cele mai bune solutii ale evolutiei ori trecerii lor prin viata.

In ce fel se dezvaluie intuitia ?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci pentru a-ti activa cel de-al saselea simt este de a reevalua aspecte ale vietii catalogate de obicei drept coincidente sau reactii instinctive.De exemplu , te poti simti indemnat , la un moment dat, sa ii dai un telefon unui membru al familiei cu care nu ai luat de multa vreme legatura, iar acesta sa iti spuna ca tocmai s-a intamplat ceva crucial in viata acestuia.Sau , te poti lasa controlat de pornirea de a nu mai merge pe acelasi drum spre casa ca de obicei, pentru a afla , mai tarziu, ca puteai fi victima unui accident.Lucrurile astea se intampla cu adevarat si, daca ai fost atent , poti descoperi cel putin un astfel de eveniment in viata ta de pana cum.
Intuitia ori cel de-al saselea tau simt se materilizeaza , de fapt, atat in plan material, cotidian, cat si intr-o dimensiune mai profunda, mentala sau spirituala.Sunt momente in viata cand respiri usurat gandindu-te ce norocos ai putut fi.Tocmai de aceea, trebuie sa pastrezi in minte ca intelegerea si interpretarea corecta a celui de-al saselea tau simt inseamna sa te deschizi catre o cale mai putin logica dar care, uneori, invinge logica. Poti fi strabatut , in unele cazuri, de un sentiment confuz , cumva dar intens , dintr-un vis de noapte sau cu ochii deschisi care iti sugereaza sa faci un anumit lucru sau care promite sa iti permita descoperirea unor perspective nebanuite ale realitatii.Nu trebuie nici sa ignori , nici sa supraestimezi aceste semnale.Mai curand, trebuie sa le inventariezi cu grija, astfel incat sa realizezi in ce mod te poti baza pe aceasta logica "ilogica".

Este vorba despre un subiect care ma intereseaza de multa vreme si care mi-a deschis uneori drumuri nebanuite in viata.Vom mai vorbi despre asta.Pana atunci , urmareste-ti cu atentie impulsurile tale interioare si nu te baza numai pe gandire.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Puterea atitudinii si gandirii pozitive

Cersetorul si comoara lui nestiuta

Fiecare om isi are propria frumusete a destinului | O poveste cu talc
Al saselea simt : intuitia Al saselea simt : intuitia Reviewed by Diana Popescu on iunie 25, 2011 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Este normal sa avem intuitie, este o viziune asupra unor lucruri sau o inchipuire a ceea ce va urma, astfel incat nu poate fi atribuit supranaturalului.

    RăspundețiȘtergere
  2. de unde pot sti daca am al 6 simt?

    RăspundețiȘtergere
  3. Numai daca ai prea multe ,, COINCIDENTE"...

    RăspundețiȘtergere
  4. Numai daca presimti de la o zi la alta atat pericolul cat si orice ocazie favorabila in ceea ce te priveste. Iti trebuie multa relaxare atat fizica cat si psihica. Chiar eu am observat ca daca sunt foarte odihnit si relaxat si cu ganduri bune am din cand in cand strafulgerari scurte de intuitie. Mi s-a mai intamplat in viata sa intuiesc multe lucruri care ulterior sau dovedit exacte si asta cu toate ca nu am nici un al saselea simt sau o intuitie puternica. Cand eram copil intuiam destul de des multe lucruri. Te mai poate ajuta mult si natura. Plimbarile si exercitiile fizice in natura, cum sunt de exemplu in padure, ajuta destul de mult. Am observat ca dupa ce alerg in padure mi se ascut putin simturile. Obserb totul mult mai usor. Deci cam atat pot sa spun despre mine si despre ce am observat pana acum in timpul vieti. Sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Treaba sta cam asa, noi am avut acest simt inca de pe vremea oamenilor cavernelor, insa avansarea tehnologiei ne-a facut sa ne uitam radacinile noastre. Dovada este ca si alte "simturi" ni s-au subtiat, cum ar fii auzul. Gandirea, lafel. Nu mai putem face foc din pietre si nu mai putem recunoaste unele tipuri de frunze.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.