De ce te ingrasi cand te lasi de fumat ?

Legenda spune ca atunci cand renunti la fumat, te ingrasi pentru ca inlocuiesti tigarile si ticurile legate de fumat cu ciugulirea sau ingurgitarea a diverse alimente , de la dulciuri si pana la mancaruri foarte consistente. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa . Intr-o descoperire recenta, datorata unei intamplari, asa cum au aparut multe din revelatiile stiintifice care ne-au schimbat viata , ni se ofera o alta explicatie despre faptul ca fumatorii sunt adeseori slabi si despre cresterea in greutate a oamenilor care se lasa de fumat.

Iata ce a declarat Yan Maneur , cercetator de la Universitatea Yale : " In mod interesant , initial nu am investigat comportamentul de hranire , ci depresia ... Incercam sa gasim noi medicamente de tratare a depresiei.Si , in vreme ce testam aceste noi medicamente , ne-am dat seama ca animalele mananca mai putin."
Mineur si echipa lui testau in acea perioada nicotina , lucru ce le-a permis sa descopere ca atunci cand nicotina ajunge la creier , ea activeaza niste receptori specifici localizati in anumiti neuroni cunoscuti pentru capacitatea lor de a micsora pofta de mancare si a mari consumul de energie atunci cand sunt activati.Prin urmare, nicotina ne declanseaza in creier un semnal de genul : "Hei , ai mancat prea mult.Lasa furculita jos !" , si pune garda corpul asupra inceperii folosirii energiei existente in organism.

Inseamna asta ca cei ce vor sa slabeasca trebuie sa se apuce de fumat , un obicei care , precum se stie, ne pune in pericol sanatatea si chiar viata ? Potrivit lui Maneur, exista posibilitatea a se crea medicamente care sa "mimeze" acest efect al nicotinei , ajutand astfel la pierderea in greutate sau la prevenirea ingrasarii oamenilor ce se lasa de fumat.

Sursa : CBS



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Mintea ne poate pacali foamea ? | O noua metoda de cura de slabire ?

Totul despre ceaiul verde (I)

Cum slabesti fara mari eforturi
De ce te ingrasi cand te lasi de fumat ? De ce te ingrasi cand te lasi de fumat ? Reviewed by Diana Popescu on iunie 13, 2011 Rating: 5

7 comentarii:

  1. Nu prea cred ce spun toti cercetatorii acestia, in fiecare zi mai apare cate unul care crede ca revolutioneaza el tot. Prietena mea s-a lasat de fumat si nu s-a ingrasat, din contra a slabit. Si nu e singurul caz care il stiu.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna!si eu m-am lasat de aproximativ o luna de tigari dupa ce am fumat nulti ani.de mancat intr-adevar,mananc mai mult,dar de ingrasat nu am inceput sa ma ingras...inca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Statisticile arata ca majoritatea oamenilor care se lasa de fumat se ingrasa.

    Pe Gingis Han asa vrea sa il intreb daca s-a cantarit cu o luna-doua inainte in urma si in ultimele zile pentru a putea face o comparatie ....

    RăspundețiȘtergere
  4. de cantarit ma cantaresc aproape in fiecare zi,caci am cantar la lucru si ma invarteam pe langa 87-88kg.acum de cand m-am lasat de tigari greutatea e aceeasi,variaza intre 87-88kg.

    RăspundețiȘtergere
  5. Atunci e Ok .Poate ca o sa te mentii asa , eventual , o sa scazi in greutate.87-88 nu e putin ... depinde de inaltime

    RăspundețiȘtergere
  6. Depinde si de metabolismul fiecarei persoane, dar nicotina nu ajuta la slabit. Pur si simplu aceste persoane au o pofta de mancare mult mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Incearca cu cea mai usoara metoda de a te lasa de fumat, eu am reusit si multi altii au facut-o deja. Trebuie doar sa asculti un audiobook gratuit la adresa:
    http://easywaytostopsmoking-poney.blogspot.com/
    si sincer nu iti mai trebuie sa pui tigara in gura niciodata.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.