Risipitorii de timp

Daca zilele iti par din ce in ce mai scurte , lucrul asta nu are nimic de a face cu iarna spre care ne indreptam , ci, mai curand, cu risipitorii de timp , acele obiceiuri si naravuri care iti infuleca cu lacomie minutele, orele , zilele.Risipitorii timpului nu sunt atat lucrurile pe care le facem , cat cele pe care nu le facem.Sa spunem , de exemplu, ca ai un birou care pare , la prima vedere , foarte ordonat , dar atunci cand ii deschizi sertarele , hartiile sau obiectele din ele arata ca si cum ar fi fost ravasite de un mic taifun.Desigur, in teorie, ti se pare ca stii unde sa cauti ceea ce iti trebuie ... Trebuie sa fie pe acolo, prin unul din sertarele astea ... Ei bine , ai de face , de fapt , cu un risipitor de timp. Daca iti pui la punct un sistem de organizare a obiectelor si hartiilor din birou , vei sti cu adevarat intotdeuna unde sa gasesti lucrurile de care ai nevoie la un moment dat.In acest fel nu numai ca nu iti vei mai pierde rabdarea , dar vei avea si oportunitatea de a te lansa intr-o reorganizare si a altor aspecte din viata ta si vei avea sansa de a scapa de hotomanii risipitori ai timpului.

Cercetarile arata ca majoritatea oamenilor isi irosesc in zadar cel putin doua ore in fiecare zi.Motivul ? Risipitorii de timp ! Incearca sa iti dai seama in ce fel poate trece viata pe langa tine clipa de clipa.De cate ori nu ai rascolit printr-un dulap intr-o dimineata cand te-ai trezit tarziu , incercand sa gasesti o anumita bluza sau camasa ? Nu cumva sertarul in care iti tii lenjeria este si el vraiste.Chiar ai nevoie de toti acei ciorapi vechi ? Avem , adeseori, tentatia de a pastra si acumula o multime de lucruri nefolositoare.Scapa de ele, vinde-le , da-le de pomana sau arunca-le ! Regula de aur dupa care ai putea sa te conduci ar fi ca orice obiect de care nu te-ai folosit vreme de 8 - 9 luni este inutil si nu iti mai face trebuinta.

Timpul este cea mai mare si mai pretioasa resursa daruita de viata , disponibila pentru fiecare dintre noi zi de zi.Ceea ce este cu adevarat esential este ce anume faci cu timpul ! Atat de multe zile ne sunt scurtate si risipite degeaba din cauza risipitorilor de timp care s-au insinuat in existenta noastra ...
Daca reusesti sa analizezi felul cum iti exploatezi timpul si gusti din pocalul cu elixirul clipei , ai ocazia sa identifici care sunt risipitorii timpului tau.Odata ce ai reusit sa faci asta , va trebui sa faci urmatorul pas, si sa elimini din existenta ta toti acei cheltuitori ai timpului care te pandesc in fiecare zi , reusind sa iti imbogatesti viata cu cel putin cele doua ore pomenite mai sus.

Nu ai chiar tot timpul al indemana !



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Ceasul solar | O poveste cu talc

Dragostea poate invinge , dar timpul nu ne iarta
Risipitorii de timp Risipitorii de timp Reviewed by Diana Popescu on octombrie 17, 2011 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Nu-mi risipesc timpul pentru ca muncesc din greu pentru a castiga niste bani si acest lucru face ca timpul sa treaca mult prea repede decat imi imaginez eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect Daniela. De cand am inceput sa lucrez zilnic, parca timpul trece de 2 ori mai repede ca atunci cand pierdeam timpul aiurea. Nici nu stiu ce sa zic...m-as bucura, dar nu prea am motive.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am observat ca timpul se scurge tot mai repede.Imd trece si weekendul.Dar cand ma plictisesc in schimb trece greu....

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.