Oamenii cred ca sfarsitul lumii este aproape

Potrivit unui nou sondaj de opinie, aproape 15% dintre oamenii din toata lumea cred ca sfarsitul lumii va avea loc in timpul vietii lor, circa 10% din omenire fiind de parere ca apocalipsa se va petrece chiar in anul 2012, asa cum pare a prezice calendarul mayas.

Sfarsitul calendarului mayas (acoperind 5.125 de ani) in ziua de 21 decembrie 2012 a dat nastere unor nenumarate interpretari si profetii legate de sfarsitul lumii. "Indiferent daca au ajuns sa creada ca va veni prin puterea lui Dumnezeu, printr-un dezastru natural sau un eveniment politic, oricare ar fi cauza, unul din sapte oameni ai lumii are convingerea ca sfarsitul lumii este aproape", a declarat Keren Gottfried, managerul de cercetare de la Ipsos Global Public Affairs care a condus acest sondaj de opinie pentru agentia de stiri Reuters
. "Poate ca acest lucru a fost provocat de marea atentie data de media uneia din interpretarile profetiei mayase, ce proclama ca lumea se sfarseste, potrivit calendarului nostru, in anul 2012", a continuat Gottfried, adaugand ca unii cercetatorii ai traditiei mayase au contestat aceasta interpretare.

Raspunsurile la acest sondaj, ce a angrenat 16.262 de oameni din peste 20 de tari, au variat destul de mult, de la numai 6 procente de francezi convinsi ca Armageddonul se va intampla in timpul vietii lor, pana la 22 de procente de persoane avand aceasta credinta in Turcia si Statele Unite ale Americii, si ceva mai putini in Africa de Sud si Argentina.

Este de remarcat ca numai 7% de cetateni din Belgia si Marea Britanie sunt stapaniti de teama ca lumea se sfarsi in vremea vietii lor.

Aproximativ 10% din oamenii de pe glob sunt terorizati de gandul ca lumea se va sfarsi in anul 2012, cei mai creduli fiind in Rusia si Polonia, si cei mai sceptici in conservatoarea Marea Britanie.

De asemeni, Gottfried a apreciat ca oamenii cu o slaba educatie si venituri mici ale familiei, la fel ca si cei cu varsta sub 35 de ani, sunt mult mai predispusi sa creada ca vor fi martori ai apocalipsei.

La  studiul comandat de agentia Reuters au participat oameni din China, Rusia, Mexic, Turcia, Statele Unite, Polonia, Japonia, Coreea de Sud, Franta, Suedia, Ungaria, Belgia, Spania, Argentina, Indonezia, Germania, Italia, Australia, Africa de Sud, Marea Britanie si Canada.

Sursa : Reuters

Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu:

Aceasta lume nu e decat un popas

Insula apocalipsei si sfarsitul lumii din 2012
Oamenii cred ca sfarsitul lumii este aproape Oamenii cred ca sfarsitul lumii este aproape Reviewed by Diana Popescu on mai 03, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.