Salata de rosii fara ulei si sare - Retete Diana

Stiu ca suna bizar! Este vorba despre o asa zisa reteta pentru o asa zisa salata, inventata chiar de mine (marca Diana!), pe care, probabil, au recomandat-o inaintea mea multi vestiti dieticieni si indrumatori naturisti. Chestia e ca am facut-o de una singura (acum vreo doi ani) si, in timpul verii (cand se ieftinesc, cat de cat , legumele)  e foarte sanatoasa si gustoasa. Ei da, pentru a-i da de gust, trebuie sa faci un mic efort!

Asa cum spuneam este si nu este o salata de rosii! Ingredientele sunt, desigur, rosii, ardei gras (eventual si unul iute, dupa preferinte), ceapa noua, castraveti si atat. Ca sa nu mai lungesc mult vorba, poti sa mananci asa ceva la pauza de masa de la serviciu ori de la facultate/ liceu, in loc sa te indopi cu prostii gen fast food.
Eu asa fac (poti sa iti adaptezi cantitatile si procentul de alimente in functie de apetitul tau)... Una la mana, fara paine! Eu obisnuiesc sa iau la jobul meu o rosie (nu neaparat foarte mare), un castravete mare, un ardei gras, si o ceapa (stiu ca poate lua nasul colaboratorilor, dar exista totusi niste remedii, despre care voi vorbi intr-un alt articol). Ce urmeaza este mai mult decat simplu. Nu sare, nu ulei! Tai legumele in bucatele cat mai mici, le asezi pe un platou (farfurie) cat mai mare, pe sortimente (fara a le amesteca de-a valma, ca intr-o salata de rosii obisnuita) si te infrupti pe rand cu cate o feliuta din fiecare.  Ca sa mearga treaba (apetitul, adica), poti adauga putina branzica, taiata cat mai mic (daca bucatelele sunt mici, arata a fi foarte multe!). In acest fel (fara sare si ulei), ai sansa de a redescoperi in profunzime gustul nemaipomenit, nealterat de nimic, al rosiilor, ardeiului gras, castravetelui si chiar al cepei. Daca esti invatat sa mananci cu sare (si ulei), o sa-ti vina greu la inceput, dar dupa doua-trei zile, te vei minuna de redescoperirea deliciilor si parfumurilor autentice ale acestor legume. Incearca si nu vei regreta! Si, spune-mi apoi si mie daca nu a fost cumva o experienta mirobolanta!


Copyright © diane.ro . 2012

Articole din acelasi domeniu:

Cartofii prajiti, deliciu, reteta si sfatuiri

Mancarea in proverbe, expresii si zicale romanesti

Supa de rosii a la Jamie Oliver – Retete simple si sanatoase
Salata de rosii fara ulei si sare - Retete Diana Salata de rosii fara ulei si sare - Retete Diana Reviewed by Diana Popescu on iunie 16, 2012 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.