Cartea de tarot Moartea - Simbol si semnificatie

Aceasta carte de tarot infatiseaza insasi Moartea, asezata pe un cal alb si tinand intr-o mana un steag in culorile alb si negru. Moartea apare sub forma unui schelet, oasele reprezentand singurele parti ale trupului ce raman intregi mult timp dupa trecerea in nefiinta. Armura purtata de Moarte este un semn al invincibilitatii si suprematiei sale pentru ca, nu-i asa, nimeni nu o poate infrange. Calul ei este alb, o culoare desemnand puritatea. Moartea aduce cea din urma si cea mai radicala purificare. Gratie ei, toate vietuitoarele renasc intru prospetime si puritate. Nu ai cum sa nu remarci ca pana si preotul prezent in aceasta carte de tarot ii aduce omagii. De fapt, in imagine apar toate segmentele rasei umane - barbati, femei, copii - aratandu-se in acest fel ca Moarte nu face distinctie intre , genuri, varste,si  rase.

Steagul tinut de Moarte are un fundal negru, sugerand absenta luminii. Pe de alta parte, trandafirul alb sugereaza inca o data puritate, frumuseste dar si nemurire. In planul indepartat al cartii de tarot se zareste un soare la rasarit, un alt simbol al imortalitatii. Soarele pare sa "moara" in fiecare seara pentru a renaste, plin de prospetime, a doua zi dimineata. Cei doi stalpi ce strajuiesc poarta catre soare semnifica cunoasterea necesara accederii la nemurire. Vasul ce pluteste pe ape este chiar cel care duce sufletele dincolo de Styx. Cartea de tarot este incadrata in gri, o culoare semnificand iarasi impartialitatea Mortii.

Moartea este guvernata de semnul zodiacal al Scorpionului (un semn nu doar al nefiintei, ci si al sexualitatii si mortii) si de numarul 13, un numar sacru al Zeitei, desemnand cele 13 luni ce apar pe bolta cereasca in decursul unui an.

Moartea este, probabil, cea mai temuta carte din tarot, fiind considerata de multi o prevestire a extinctiei. O interpretare cat se poate de gresita, intrucat ea poate reprezenta impliniri si evenimente pozitive!

De fapt, Moartea este un simbol al finalizarii unei faze majore sau al unui aspect important din viata ce te poate deschide catre noi si promitatoare inceputuri. Uneori, se impune sa inchisi o usa pentru a deschide o alta, sa lasi trecutul deoparte si sa te indrepti spre noi posibilitati si oportunitati. Poate fi dificil sa te desprinzi de trecut, dar numai asa ai sansa de a intrezari, cat mai curand, calea spre reinnoirea si transformarea vietii tale. Daca te opui unor necesare incheieri, poti suferi atat fizic, cat si emotional, dar daca iti pui la contributie imaginatia, creativitatea si vizualizezi noi parcursuri ale existentei, ai prilejul de a evolua si a te adapta mereu schimbatoarelor cerinte din preajma ta.

Moartea indica, asadar, o vreme a unei semnificative schimbari, transformari sau tranzitii. Este necesar sa iti metamorfozezi in profunzime sinele si sa te debarasezi de ceea ce este  vechi pentru a permite ivirea noului. Orice fel de astfel de schimbare trebuie sa fie intampinata ca o forta pozitiva, purificatoare si improspatatoare.

Cartea de tarot Moartea contine indiciile unei bruste, neasteptate transformari, ce te poate determina sa te simti purtat de un puternic val caruia nu ai cum sa i te opui. Initial, poti gandi ca ai de a face cu o influenta negativa, cu incheierea nefericita unui ciclu, dar un sfarsit nu inseamna neaparat si un esec. Poti fi antrenat fara voia ta intr-o serie de surprize, de imprevizibile conjuncturi ce pun capat unei perioade de framantari ori probleme interioare si exterioare. Este de asteptat sa simti ca nu te mai poti agata de vechiul tau statut si ca lucrurile se vor schimba radical. Numeroasele schimbari ce te vor afecta au insa darul de a te indruma spre o noua directie din viata.

Moartea poate sugera ca trebuie sa inveti sa renunti la paguboase obisnuite sau atasamente pentru a-ti croi drum spre o viata inseninata de mai multe impliniri, plina de intelesuri si semnificatie. Moartea te indruma sa nu mai calci pe cararile batatorite ale vietii si sa evoluezi. Aceasta carte de tarot poate reprezenta necesitatea de a pune capat unei obisnuinte nesanatoase sau unui comportament nociv. Este timpul sa nu te mai dedai exceselor si sa arunci peste bord tot ceea ce nu-ti mai este necesar in viata. Este o vreme oportuna eliberarii de vechi sentimente, de amintiri amare si de un bagaj emotional ce sta in calea dezvoltarii tale.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Tarotul si calatoriile initiatice ale Catalinei Verinceanu

Moartea din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Cartea de tarot Nebunul - Simbol, semnificatie si interpretare
Cartea de tarot Moartea - Simbol si semnificatie Cartea de tarot Moartea - Simbol si semnificatie Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 19, 2014 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Buna seara.Am citit demult un horoscop interesant...eu eram "moarte" in acel horoscop. Stii ceva desppre acesta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Diana am încredere in site ul tau si in ceea ce publici de aceea îmi permit sa iti cer o recomandare. Caut o persoana de incredere care ofera consiltatii de tarot in Bucuresti... de etnie romana:-). Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma intereseaza tarotul, scriu despre acest lucru, insa, imi pare rau, nu am pe cine sa-ti recomand.

      Ștergere

Un produs Blogger.