Care, unde sunt drepturile chiriasilor?- Povesti adevarate, de la voi


Daca ai locuit vreodata cu chirie, trebuie sa stii ca ziua de maine se poate transforma intr-un cosmar. ..

Dai peste un proprietar nebun sau o proprietareasa nimfomana si nu stii ce sa te faci.
De aceea te intreb, daca exista si care sunt drepturile chiriasilor? Pana unde poate ajunge un om sa fie hartuit..?


Cum sa nu ramai pe strazi, impreuna cu familia si cum sa nu-ti distrugi casnicia din cauza unui drac de femeie, sunt intrebarile pe care  le pun niste prieteni de ai nostrii.

Iata povestile lor.

Dan locuieste cu familia sa,  de mai bine de un an, intr-un apartament inchiriat, la mica intelegere, adica printr-un contract verbal, pentru trei ani.
Fiindca iarna a fost grea, cu multe cheltuieli, a ramas dator cu vreo o mie de lei la intretinere, insa la chirie, omul a avut grija sa-i livreze proprietarului suma cuvenita, pe card.
Tam- nesam, proprietarul si nevasta-sa  isi fac aparitia  si ii spun lui Dan ca au nevoie de bani, ca vor sa vanda casa si ca acesta trebuie sa plece in 24 de ore.!?!
Nevasta proprietarului incepe sa urle, sa ameninte cu politia, sa scuipe cuvinte care te-ar face si pe tine sa  te inrosesti de rusine, in ciuda faptului ca proprietarul este doctor, iar ea e asistenta medicala..

Dan, impreuna cu sotia lui, raman masca, mai ales ca mai sunt destule zile pana la salariu..
L-a inceput, intimidati si jenati vizibil de situatie, se intreaba unde Dumnezeu sa se duca in 24 de ore.
Apoi, se hotarasc ca nu vor parasi casa, cand pofteste proprietarul, mai ales ca acesta nu i-a dat nici macar un telefon, de preaviz scris nici nu vorbesc!

Iata, a doua poveste adevarata, pe care am primit-o pe email:

" Draga Diana,
Ma numesc Matei si am 48 de ani. Am sotie si doi copii, insa casa nu am apucat sa-mi cumpar pana acum si stau cu chirie.
Am o problema de constiinta.. Nu stiu cum sa-ti spun.
Proprietareasa casei in care locuiesc ma hartuieste..Da, se da la mine!
Din a doua luna in care m-am mutat in casa ei, a inceput sa-mi faca avansuri, invitatii la o cafea sau la un pahar de vin.
La inceput, mi-am spus ca ma invita din amabilitate, dar lucrurile s-au ingrosat.. Intr-o zi, a aparut la usa sa-i platesc chiria, cand nevasta-mea si copiii nu erau acasa. Dupa ce am poftit-o amabil in sufragerie, s-a asezat langa mine pe canapea si din cateva miscari a ajuns sa sara pe mine, aproape sa-mi atinga partile intime.
Am sarit oripilat de pe canapea si bineinteles ca am bruscat-o putin si i-am spus:
- Doamna, ce faceti, este un abuz?!!!
- O sa vezi tu ce este un abuz, m-a amenintat ea..Si-a luat poseta si a plecat.
De atunci, parca am innebunit. Nevasta-mea e din fire geloasa si n-o sa ma creada in ruptul capului, daca ii voi spune adevarul..O sa dea vina pe mine si nu vreau sa ajungem sa ne certam ca nebunii sau poate si la divort. Ca am vazut multe cazuri. Ce ma fac?
Te rog, ajuta-ma cu un sfat!"

Asa cum exista drepturile proprietarilor, trebuie sa existe si drepturile chiriasilor!
Ma voi interesa si voi scrie despre acestea amanuntit.

Pana atunci, multa bafta!

Copyright © diane.ro.2014


Care, unde sunt drepturile chiriasilor?- Povesti adevarate, de la voi Care, unde sunt drepturile chiriasilor?- Povesti adevarate, de la voi Reviewed by Diana Popescu on martie 11, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.