La Vodafone ti se asculta telefonul!

Daca esti client Vodafone, ai abonament la Vodafone sau o simpla cartela Vodafone, este posibil ca telefonul sa-ti fi fost ascultat si convorbirile inregistrate! Trebuie sa te gandesti cu grija ce anume si cu cine ai vorbit cel putin ultimul an!

La un an dupa dezvaluirile lui Snowden (NSA), Vodafone a recunoscut astazi ca agentiile (secrete) guvernamentale folosesc dispozitive de ascultare si inregistrare, monitorizand convorbirile telefonice ale clientilor sai din intreaga Europa.

Spionarea telefonului la Vodafone
La Vodafone ti se asculta telefonul!
Desi Vodafone nu a precizat cu exactitate in care din cele 25 de tari europene in care opereaza au fost spionati utilizatorii sai (in tari precum Albania, Egipt, Ungaria, Malta, Quatar, Romania, Africa de Sud si Turcia este ilegala dezvaluirea de informatii despre inregistrarea ori interceptarea mesajelor si convorbirilor telefonice) marea retea de telefonie spera sa combata intensificarea folosirii supravegherii secrete a comunicatiilor oamenilor prin dezvaluirea detaliata ale unor astfel de practici.

Intr-un raport despre felul cum compania a fost obligata de agentiile guvernamentale sa pemita accesul la comunicarea utilizatorilor sai (vezi "Law Enforcement Disclosure Report") dat publicitatii astazi, se explica cum au fost conectate dispozitivele de ascultare direct la reteaua Vodafone, permitandu-se astfel sa fie monitorizate convorbirile si locatiile clientilor sai.

Vodafone spera ca politica transparenta de care a dat astazi dovada va conduce la "verificarea minutioasa de catre o autoritate independenta" a unor astfel de practici.

Sursa: Guardian
La Vodafone ti se asculta telefonul! La Vodafone ti se asculta telefonul! Reviewed by Diana Popescu on iunie 06, 2014 Rating: 5

7 comentarii:

  1. Si cu orange-ul este la fel!

    RăspundețiȘtergere
  2. D-aia vorbesc eu tare, clar si imi spun fanteziile pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. toate telefoanele sunt ascultate si in orice retea,nu conteaza.Nu suntem liberi cum credem noi,ci ,,supravegheati,,non stop,prin diverse mijloace in timp si spatiu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper că se amuza copios când mă aud pe mine povestindu-i pretenei mele lucruri gen „Ce mă doare burta! O urăsc pe Mama Natură!” :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai niste convorbiri telefonice cam subversive! Ai grija...

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai e bine. Asa nu exista dubii in privinta parerilor noastre:)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.