Usa/poarta din vise | Interpretare si semnificatie vise

Semnificatia simbolica a usii ori portii difera de la vise la vise dar este, in general, asociata cu o limita, o granita, un hotar dintre o stare emotionala si o alta, precum intre simtamantul de depresie si cel de optimism. Usa/poarta poate fi un simbol al unei bariere catre o schimbare sau o evolutie, ori a unei oprelisti dintre viata interioara si cea exterioara. Simtamintele sau atitudinile noastre fata de ceilalti pot ramane astfel in noi insine sau se pot deschide catre lumea din afara. Usa/poarta poate reprezenta o desprindere de un mediu (social, cultural, profesional) ori dintr-o relatie umana. O usa poate fi intrarea spre un nou job ori o noua situatie materiala, patrunderea catre o etapa noua a existentei sau spre un nou stil de viata. Pe de alta parte, poate denota o iesire dintr-o conjunctura ori relatie.

Semnificatie vise usa
Usa din vise
Visele in care intri pe o usa semnifica noi oportunitati pe care le ai la indemana. Pasesti intr-un nou stadiu al vietii sau te muti de la un nivel de constiinta la altul. O usa/poarta care se deschide in afara indica dorinta ta de a fi mai deschis fata de altii, pe cand o usa care se deschide inauntru reflecta nazuinta de a te explora si a-ti descoperi sinele.

Daca visezi o usa deschisa, aceasta simbolizeaza receptivitatea si vointa ta de a accepta noi idei, opinii, perspective. Atunci cand zaresti o lumina dincolo de o usa ti se sugereaza ca inaintezi spre o iluminare sau implinire spirituala.

Visul unei usi/porti inchise ori incuiate are semnificatia ca iti negi sau neglijezi oportunitatile sau ca acestea nu iti sunt acesibile. Cineva ori ceva se aseaza in calea progresului tau. De asemeni, in acest fel se simbolizeaza finalizarea unei faze, a unui proiect. Daca esti in afara usii inchise, ti se sugereaza ca ai poate tendinte antisociale, iar daca esti inlauntrul unei usi inchise, inseamna ca trebuie sa treci printr-o lectie dura de viata.

In cazul in care ai visat ca inchizi o usa/poarta, ti se indica faptul ca te inchizi fata de ceilalti ori ca te protejezi fata de un risc, un pericol. Totodata, un vis de-a lungul caruia inchizi o usa in afara unei case sau ca nu poti patrunde, din cauza unei usi ferecate, intr-un loc de care simti ca apartii, reflecta o situatie sau o atitudine care te impiedica sa ai acces la cele mai importante talente, motivatii, relatii ori energii ale tale. Un astfel de vis incearca sa-ti releve neglijenta, dezorganizarea sau lipsa de credinta in tine insuti.

In acelasi timp, atunci cand visezi ca ai inchis o usa ti se poate transmite de subconstient ca esti ezitant in inchegarea unor relati si/sau in dezvaluirea simtamintelor tale. Acest lucru poate trada o temere sau scaderea stimei fata de tine insuti. Daca cineva iti inchide usa in nas intr-un vis, inseamna ca te simti izgonit ori ignorat.

Usile circulare dn vise denota ca te misti in cerc, ca ratacesti fara a avea posibilitatea de a ajunge undeva in viata ori intr-o circumstanta. Poti fi patruns de credinta ca planurile sau optiunile tale se indreapta catre un punct mort.

Daca ai visat o poarta a unui castel din afara acestuia ti se sugereaza ca ai ratat o oportunitate uriasa ori extrem de profitabila. In cazul cand esti in interiorul castelului inseamna ca te-ai indepartat de oameni din cauza succeselor tale ori a egoismului tau!

Usa din fata semnifica persoana ta publica, increderea in tine insuti, relatiile cu oamenii, in general.

Usa/poarta din spatele unei case reprezinta viata ta personala, viata de familie, sau o activitate secreta in care te-ai angajat.

O usa laterala indica evitarea unei situatii ori o atitudine indirecta in interactiunea cu oamenii.

O usa/poarta deschisa catre un peisaj mirific, straniu al lumii poate fi identificata cu intrarea in universul infinit al mintii, al subconstientului.

Daca te visezi ca ai lasat o usa deschisa ti se sugereaza ca esti pregatit si dornic sa absorbi noi idei, sa te implici in noi relatii sau sa privesti o situatie de viata atat dinlauntru, cat si din afara. Totodata, exista semnificatia ca lasi deschisa "usa" catre o noua conexiune umana (inclusiv in dragoste).

Visul unei usi din sticla simbolizeaza bariere invizibile in drumul spe obiectivele tale ori potentialul tau. Capacitatea de a vedea printr-o astfel de usa este asociata cu posibilitatea unei schimbari.

O camera fara usi din vise reflecta simtamantul ca esti prins intr-o capcana, fara a avea vreo sansa de a scapa din mijlocul unei situatii dificile, complicate. Daca te vezi in afara unei astfel de incaperi, inseamna ca te simti exclus de o colectivitate sau de o persoana.

In eventualitatea ca ai visat o usa neagra, aceasta este un simbol al al unei bariere de care iti este frica sa treci, dar si al unui parcurs al vietii necunoscut, imaginat, insa care nu se conformeaza realitatii. Oricum, trecerea dincolo de o usa neagra dovedeste capacitatea de a fi liber depasindu-ti temerile. In acelasi timp, usa/poarta neagra poate simboliza secretele tale bine ascunse. Daca deschizi aceasta usa, inseamna ca te expui unor riscuri ori pericole.

O usa rosie zarita in vise poate dovedi ca mania sau pasiunea ta te fac sa te inchizi in tine insuti. In cazul in care deschisi usa rosie, ti se indica faptul ca te confrunti cu niste emotii sau simtaminte inconfortabile.

Daca, intr-un vis, cineva te asteapta in fata usii sau iti bate in usa/poarta, acest lucru denota o oportunitate, ceva neasteptat, o noua experienta sau relatie. Pe de alta parte, un strain ori un raufacator ce asteapta in fata usii reprezinta o schimbare nedorita la serviciu, in familie, in dragoste sau in alt aspect al vietii. Adeseori, mai cu seama femeile abia implicate intr-o relatie de cuplu brusca, neasteptata, au tendinta sa viseze un barbat rau intentionat aflat in fata usii lor. Acest vis nu inseamna ca noul lor iubit este neaparat un om rau, dar poate avertiza ca exista unele aspecte dificile in relatia lor care nu o fac potrivita desfasurarii pe termen lung. In unele cazuri, strainul periculos de la usa poate fi o reprezentare a psihicului celui/celei care viseaza, o reprezentare autocritica ori o sabotare a sinelui. Din aceasta perspectiva, un vis de acest tip da un semnal de alarma asupra faptului ca o latura negativa a personalitatii si-a gasit o cale de manifestare printr-o relatie nou formata.

Visele in care astepti in fata unei usi/porti semnifica aspiratiile, idealurile, temerile, relele care te asteapta daca ai o anumita initiativa ori faci un anumit lucru.

Usile unei masini sunt un simbol al felului cum ii lasam pe alti oameni sa ne impartaseasca viata. Usa din dreapta soferului semnifica o persoana pe care o lasi sa se apropie de tine sau pe care o indepartezi (nelasand-o sa intre in masina). Usa masinii indica totodata un acces catre lumea ta interioara. Usa poate fi, asadar, o bariera, un scut de protectie impotriva celor care vor sa te raneasca sau sa te influenteze. Blocarea usii este asociata cu cat de mult te simti increzator in propriile tale forte. Incapacitatea de a deschide usile masinii marturiseste ca esti lezat de o pierdere ori ca te simti pierdut. Este vorba despre puterea de a merge unde iti doresti (vaduvirea de libertate) ori de a intra in masina ta (pierderea contactului cu resursele tale personale).


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei :

Iubitul din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Dintii din vis | Interpretarea si semnificatia viselor

Sarpele din vise | Interpretare si semnificatie vise
Usa/poarta din vise | Interpretare si semnificatie vise Usa/poarta din vise | Interpretare si semnificatie vise Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 26, 2015 Rating: 5

10 comentarii:

  1. Buna, am visat ca m-a aflam la părinți si la un moment dat a venit un vânt mare si a rupt USA de la tinda si a plecat cu vânt cu tot. Ce sa însemne acest vis? Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu am avut un vis identic care mi-a facut pielea de gaină și m-a trezit din somn

      Ștergere
  2. Buna! Am căutat in interpretarile tale ce semnifica scara, dar nu am gasit. Am visat ca eram intr-o gara particulara, care mai degraba era o cladire de birouri (nu erau trenuri). Urma sa plec cu parintii si fratii mei in orasul natal, dar am primit un apel si i-am lasat pe ei sa plece, eu am ramas. Cand am intrat in gara sa luam bilete am urcat pe scari normale, din beton, gara era clasica, din beton. Cand am plecat din gara, vroiam sa cobor cu liftul, dar era dificil de ajuns la el, gara era schimbata, amenajata modern, cu pereti din sticla, scari din marmura, frumoase. Ce semnifica scarile, sa le urci, sa le cobori? Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alexandra. Urcatul pe scari semnifica ascensiunea spre un nivel de intelegere mai inalt, dar si un progres spiritual, emotional, sau chiar material. Coborarea scarilor exprima gandurile, simtamintele reprimate, dar si un esec ori o problema din viata. Pe de alta parte, visul tau despre gara si faptul ca nu mai pleci cu ai tai poate reprezenta setea ta de independenta, nazuinta ta de a fi pe picioarele tale, de a nu mai depinde de familie. Odata angajata in demersul de a-ti asigura independenta, pentru care esti gata sa depui eforturi (urcatul pe scara) poti sa-ti schimbi in bine existenta (transformarea garii), insa iti poate fi greu sa mai iti gasesti vreo cale de intoarcere la vechea ta viata.

      Ștergere
  3. Buna Diana,am visat aseara ca intram intr o scara de bloc si a vazut o usa pe care scria numele de familie al unui fost si un numar 127 si am deschis o putin si se vedea o lumina calda acolo dar am plecat repede.ce poate sa insemne?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena. Poate ca undeva, in strafundurile sufletului iti doresti sa-l reintalnesti pe fost sau cineva pe care l-ai cunoscut iti aduce aminte cumva de el, si ai senzatia ca poti trai alaturi de acesta din urma o poveste de dragoste promitatoare, "calda," "luminoasa." In general, cifra 1 poate semnifica sinele tau, cifra doi o relatie de cuplu, iar cifra 7 fericire, noroc. Poate totusi numarul 127 are un teles aparte, particular pentru tine...

      Ștergere
  4. Am avut un vis cel putin straniu, mai intai persoana pe care o plac, dormea profund, ii tot sopteam ceva dar nu reactiona, apoi am iesit pe usa, si poarta era deschisa, dar ardea un foc de.a lungul portii

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua, am visat ca ma aflam intr-o camera cu un barbat necunoscut, mai matur decat mine. Acolo locuiam, nu stiam cum am ajuns acolo. Am plecat amandoi in directii diferite, usa o inchisese el, el avea cheia, dar stiam ca apartin acelui loc. L-am cautat sa imi dea cheia, dar nu l-am gasit si l-am asteptat in aticamera unui medic ce consulta. Usa era inchisa si acolo, dar eu eram in asteptare...

    RăspundețiȘtergere
  6. Prietenul meu a visat ca am urcat impreuna la etajul 3 si am dat de o usa de fier sudata.La momentul cind el a dorit sa o deschide eu lam împins de la ea si am căzut jos impreuna la etajul 1

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Diana...Am visat ca dormeam, in camera unde dormeam fereastra era USA, si la un moment dat a fost deschisa de o femeie necunoscuta, imbracata modest, intre doua varste...Ce ar putea sa insemne?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.