Facebook: alege ce se intampla cu contul tau dupa ce mori! | Facebook Legacy Contact

Facebook a scos o noua perla, care permite utilizatorilor sai sa hotarasca ce se intampla cu contul lor dupa ce acestia mor! Ce-i drept, aceasta optiune a aparut pe Facebook deocamdata in SUA, lasandu-le la alegere oamenilor de acolo daca sa le fie sterse conturile dupa moarte sau sa le lase "mostenire" unei alte persoane, care sa continue sa le controleze. Google numeste aceasta persoana "legacy contact" ("contact de mostenire"), utilizatorii find capabili sa o selecteze prin intermediul website-ului ori printr-un app de securitate a paginii.


Facebook Legacy Contact
Facebook Legacy Contact
Daca ai de gand ca cineva sa aiba grija de pagina ta de Facebook dupa ce mori, respectiva persoana va putea sa iti schimbe poza de profil (eventual cu una in sicriu), sa accepte cereri de prietenie, si sa puna anunturi pe timeline-ul contului tau. Un contact mostenitor nu va fi imputernicit sa posteze pe contul unui om decedat si nici sa vada mesajele private trimise (inca) aceluia. Facebook va pune la dispozitie, de asemeni, optiunea de a lasa contactele de mostenire sa descarce un fisier continand pozele, postarile contului si alte informatii.

Pana acum, Facebook "ingheta" conturile utilizatorilor dupa moartea acestora, si nu exista nici o cale ca acestea sa fie supervizate de altcineva ori sa fie sterse in mod automat. Facebook a declarat inca de anul trecut ca lucreaza la metode mai bune de controlare a conturilor dupa moarte. Oricum, aceasta lucru este optional, asa ca nu esti obligat sa te conformezi lui.

Facebook a anuntat ca selectarea destinului contului tau dupa ce mori va fi disponibila curand si in alte tari, inclusiv in Romania!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Psihologia comentariilor online | Despre comentarii pe blog, site, Facebook

Cum verifici cine te vede si ce il intereseaza la tine pe Facebook | Facebook Privacy Checkup

Prea mult FACEBOOK=INVIDIE+DEPRIMARE
Facebook: alege ce se intampla cu contul tau dupa ce mori! | Facebook Legacy Contact Facebook: alege ce se intampla cu contul tau dupa ce mori! | Facebook Legacy Contact Reviewed by Diana Popescu on februarie 12, 2015 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Ca viitor bunic, mi-am setat nepotul ca și Legacy Contact. Asta o să fie moștenirea mea!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.