Visul unei pisici - O povestire de Osho

Oamenii viseaza anumite lucruri pentru ca acestea le lipsesc atunci cand sunt treji. Barbatii viseaza la femei frumoase pentru ca, atunci cand se trezesc, alaturi de ei sunt numai sotiile lor. Din cauza sotiilor apar atatia sfinti: ei renunta la lume intrucat, fara a se desparti de lume, nu se pot desparti de neveste! Bietii oameni se lipsesc de toate numai si numai pentru a scapa de sotii.

Visul unei pisici
Poate ca este adevarata zicala potrivit careia in spatele fiecarui barbat maret se afla o nevasta. Pentru ca ea nu inceteaza sa il bata la cap si sa-l hartuie si, intrucat nu are incotro, el continua sa aiba succese, sa devina mai bogat, sa urce scara ierarhica. Sotia nu conteneste sa-l imboldeasca: "Hai! Mergi mai departe!"... nu ii lasa niciodata amaratului vreo clipa de odihna.

La ce altceva pot visa, asadar, barbatii? Ei nu au fost nicicand infometati, si nu au mancat niciodata nimic; ei nu pot visa la inghetata. Si, in mod sigur, nu pot avea cosmare in stare sa ii trezeasca.

Esop are o parabola frumoasa in acest sens. O pisica sta intr-un copac, chicotind si surazand. Un caine se uita in sus la ea si o intreaba: "Ce s-a intamplat, zevzeco?"

Iar pisica ii raspunde, "Tocmai m-am bucurat de un dulce somn de dupa amiaza si am visat ca ploua, era ploaie torentiala si deasa, si, cel mai uimitor lucru era ca nu ploua cu apa, ci cu soareci."

Enervat peste poate, cainele i-a zis, "Esti o zanatica. Nu vei ajunge niciodata sa fii in toate mintile. In scripturile mele sfinte exista pasaje in care se pomeneste de ploaie, dar acolo ploua cu pisici, si niciodata cu sobolani!"

In mod evident, o pisica nu poate gandi asa cum o face un caine, si ei nu pot ajunge la vreo intelegere. Dar, daca cineva vede in vis cum ploua cu soareci si sobolani, poti fi sigur ca este vorba despre o pisica. Acest lucru nu necesita un mare exercitiu de logica.

Osho – Marele pelerinaj: De colo-colo


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Despre egoism, stima fata de propria ta persoana si puterea iubirii- via Osho

Osho despre dragoste si indragostiti

Pisica din vis | Interpretarea si semnificatia viselor
Visul unei pisici - O povestire de Osho Visul unei pisici - O povestire de Osho Reviewed by Diana Popescu on mai 18, 2015 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Amuzantă povestirea! :) Am, totuși, o mică nelămurire: bărbații visează femeile frumoase așa, la întâmplare sau în vis plouă cu femei frumoase? Hmmmmm ..... :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu cat sunt mai oprimati de neveste, cu atat ploaia cu femei frumoase se inteteste in visele lor.

      Ștergere
  2. Dacă vei începe să cultivi gânduri de prosperitate, imaginându-ti că esti un om foarte bogat înconjurat de un ocean de energie mentală si înotând într-o mare a abundentei, corpul si mintea ta vor intra instantaneu pe vibratia prosperitătii, iar tu vei începe să atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce îti e necesar pentru a deveni bogat. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câstige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email: gabrielanoiembrie@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.