Cum iti imbunatatesti memoria: 8 metode inedite

Nu numai elevii, studentii, profesorii ci si noi, oamenii mai mult sau mai putin obisnuiti, care incercam sa ne perfectionam in ziua de (peste) astazi, ne-am obisnuit (fara sa ne dam seama adeseori) sa recurgem le tot felul de metode de a ne imbunatati memoria. Am gasit astazi, cateva indicii nemaipomenite in acest sens, gratie doctorului Roshini Raj, de la Health Magazine. Indicii din alea, la care apelezi cand nu vrei (chipurile) sa faci mari eforturi...

Cum iti imbunatatesti memoria: 8 metode inedite
1- Memoria si somonul

Pestii grasi precum somonul sunt bogati in omega 3 DHA. DHA, adica acidul docosahexaenoic, stimuleaza creierul ca o bomba atomica, fara a lasa insa nici un fel de victime. Baga in tine peste, orice fel de peste, pana nu mai poti, si vei retine tone (piscicole) de informatii!

2 - Frunzele

Se pare ca spanacul umfla nu numai muschii lui Popeye Marinarul, ci si creierul acestuia. Spanacul, dar si urzicile, varza, susaiul, papadia, salata inglobeaza luteina, caroten beta acid folic si vitamina K. Roshini Raj afirma ca femeile care consuma de la o ceasca la doua pe zi din aceste verzaturi sunt cu 11 ani mai tinere din punct de vedere mental decat cele care nu fac asta.

3 - Grasimi sanatoase

 Orice fel de mancare ce este sanatoasa pentru inima este sanatoasa si pentru creier. De  ce? Vasele de sange din creier te ajuta sa inmagazinezi informatii! Nucile, de exemplu, iti agilizeaza mintea, atata timp cat nu iti rotunjesc talia!

4 - Memoria si uleiul de masline

Uleiul de masline, continand substanta minune oleocanthal te ajuta, de asemeni, sa iti mearga mintea mai iute. Studiile stiintifice au demonstrat ca uleiul de masline micsoreaza nivelul de proteine amiloide din creier, responsabile pentru boala Alzheimer!

5 - Lasa manelele, asculta Mozart

Baga in tine muzica adevarata, mai cu seama piese clasice, sau orice alt fel de alta muzica care se armonizeaza cu sufletul tau (nu manele!). In acest fel, te vei putea relaxa si vei putea absorbi in creierul tau o gramada de informatii!

6 - Razi cat cuprinde si vei memoriza!

Nu te sfii sa faci ceva care te distreaza cu adevarat. Razi pana faci pe tine si memoria ta va tresalta de bucurie. Intr-un studiu stiintific, s-a constatat ca oamenii in varsta care se uita la filmulete amuzante  isi baga in creier chiar mai mult deca ar vrea!

7 - Meditatia si memoria

Conform unor studii stiintifice, oamenii care ies din valtoarea vietii cotidiene si apuca sa se gandesca nitel la ce li se intampla inmagazineaza foarte multe si folositoare informatii in creierul lor. Din cand in cand, ofera-ti sansa de a privi obiectiv ce se petrece cu tine si cu oamenii indragiti!

8 -Ce-i aia disperare?

Desi unor oameni incep sa li se scurga creierii pe umeri dupa varsta de 20 de ani, altii isi imbunatatesc memoria pe masura ce trece timpul. Asa zisa inteligeta cristalizata, in stare sa iti acumuleze experientele de viata si abilitatile tale, poate ajunge la un varf pe la varsta de 60-70 de ani (Dea Domnul sa ajungi la acea varsta!).


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Internetul ne afecteaza memoria

Amintirea care te face sa uiti | Efectul amnezic al visarii cu ochii deschisi

Cum ne falsificam amintirile | Inselaciunile memoriei si invatarii
Cum iti imbunatatesti memoria: 8 metode inedite Cum iti imbunatatesti memoria: 8 metode inedite Reviewed by Diana Popescu on octombrie 06, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.