Legenda bradului de Crăciun | Poveste de Lucy Wheelock

Doi copilaşi şedeau lângă focul din cămin într-o noapte geroasă de iarnă. Deodată, au auzit o bătaie firavă în uşă, şi au alergat de îndată pentru a o deschide...

Legenda bradului de Crăciun | Poveste de Lucy Wheelock
Afară, în frig şi întuneric, se găsea un copil amărât, în picioruşele goale şi îmbrăcat în nişte haine subţiri, zdrenţuite. Tremura din toate încheieturile şi a cerut să fie lăsat înăuntru pentru a se încălzi cât de cât.

"Desigur, vino în casă!" au strigat într-un glas cei doi copilaşi, "Îţi vom face loc lângă foc. Vino!" Au condus micuţul străin până la un scăunel de lângă cămin, au împărţit cu el cina lor sărăcăcioasă şi l-au aşezat în patul lor, ei alegând să doarmă pe nişte bănci din lemn.

La un moment dat, în toiul nopţii, au fost treziţi de sunetele unei muzici dulci, nemaiazuite şi, privind pe o fereastră afară, au zărit o ceată de copii în straie strălucitoare ce se apropia de casa lor. Cântau cu toţii din harpe aurite, iar văzduhul vibra din plin sub acordurile melodiei lor.

Pe neaşteptate, copilul ciudat pe care îl primiseră în casă s-a înfăţişat înaintea lor. Nu mai era înfrigurat şi zdrenţuit, şi purta nişte haine învăluite într-o lumină argintie. Cu o voce blândă, le-a zis, "Mi-a fost frig şi m-aţi adus înăuntru. Mi-a fost foame, şi m-aţi hrănit. Am fost obosit, şi mi-aţi dat patul vostru. Eu sunt copilul Iisus, colindând lumea pentru a dărui pace şi fericire tuturor copiilor buni. Aşa cum m-aţi dăruit pe mine, la fel fie ca acest pom să vă ofere în fiecare an fructe bogate."

După aceste cuvinte, a rupt o ramură dintr-un brad ce se afla afară, în apropierea uşii, a plantat-o în pământ şi a dispărut ca prin minune. Acea ramură a crescut peste noapte într-un copac maiestuos, şi an de an a rodit fructe minunate din aur pentru copii buni la inimă.


Notă: Lucy Wheelock (1857-1946) a contribuit major la educarea copiilor din SUA, remarcându-se îndeosebi prin iniţiativele sale de dezvoltare a grădiniţelor.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Cum împodobeşti bradul de Crăciun în Feng Shui? 

Bradul / pomul de Crăciun în citate, aforisme, maxime 

Legenda bradului de Crăciun
Legenda bradului de Crăciun | Poveste de Lucy Wheelock Legenda bradului de Crăciun | Poveste de Lucy Wheelock Reviewed by Diana Popescu on decembrie 17, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.