Bagajul purtat în călătoria prin viaţă | Poveste cu tâlc

De-a lungul călătoriei prin viaţă, fiecare dintre noi poartă cu sine un bagaj cu amintiri, speranţe, iluzii, deziluzii, evenimente fericite şi nefericite, păcate şi fapte bune. Cât de uşor sau greu este bagajul tău, cât de mult îţi facilitează ori îţi stânjeneşte evoluţia personală? 

Bagajul purtat în călătoria prin viaţă | Poveste cu tâlc
Au fost odată ca niciodată trei oameni. Fiecare dintre ei purta câte doi saci, unul legat de gât în faţă, şi celălalt atârnat de spate. Atunci când primul om a fost întrebat ce căra în sacii săi, el a spus, "În sacul din spate sunt toate lucrurile frumoase făcute de prietenii mei şi familia mea. În acest fel, ele îmi sunt ascunse vederii. În sacul din faţă se află toate lucrurile rele care mi s-au întâmplat; din când în când, îl deschid, scot lucrurile rele afară, mă uit şi mă gândesc la ele." Pentru că se oprea atât de des asupra lucrurilor rele, nu a reuşit să facă nici un progres important în viaţă.

Apoi, cel de-al doilea om a fost întrebat despre ce ducea în sacii săi. El a răspuns, "În sacul din faţă sunt toate lucrurile bune pe care le-am făcut. Îmi place să le revăd, aşa că adeseori le scot afară pentru a le arăta oamenilor. În sacul din spate păstrez toate greşelile mele, pe care le car tot timpul cu mine. Desigur că sunt grele. Ele îmi încetinesc înaintarea dar, din nu ştiu ce motiv, nu le pot lăsa jos."

Al treilea om a explicat şi el ce avea în sacii săi. "Sacul din faţă este nemaipomenit. Acolo îmi ţin gândurile pozitive despre oameni, toate binecuvântările de care m-am bucurat, toate lucrurile bune făcute de alţii pentru mine. Greutatea lor nu este nici o problemă. Acest sac este la fel precum pânzele unei corăbii. Nu încetează să mă împingă înainte."

"Sacul din spatele meu este gol. Nu este nimic în el. Am tăiat la fundul său o gaură mare. În acest sac pun toate lucrurile rele la care gândesc despre mine sau aud despre alţii. În cele din urmă, ele îmi cad în sac, aşa că nu sunt nevoit să car nici un fel de greutate în plus."

Sursă: H. Norman Wright, The Perfect Catch

Până la urmă, aşa cum spunea Herman Hesse, "Viaţa oricărui om nu este decât o călătorie spre sine însuşi." 


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Testul celor trei site ale lui Socrate

Omul care a vrut să aline toate durerile lumii | O poveste cu tâlc

Oamenii apatici | O poveste cu tâlc
Bagajul purtat în călătoria prin viaţă | Poveste cu tâlc Bagajul purtat în călătoria prin viaţă | Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 19, 2016 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Minunata poveste! De fapt, imi plac toate povestile cu talc pe care le gasesc pe blogul tau. Felicitari pentru ele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am visat ca mergeam în vizita la niște rude, dar nu ii cunosc, nu i am văzut în viata reala niciodată. Acolo mi s au luat am bere telefoane.. Unul l a luat prietenul meu și unul stăpânul casei. Prietenul meu a văzut ca am avut o conversație cu alt băiat, ea fiind una banala defapt. Spre seara am plecat acasă cu un autobuz și pe la mijlocul drumului a urcat și prietenul meu. Era foarte aglomerata mașină, dar totuși el a ajuns lângă mine. Mi a înapoiat telefonul și mi a spus ca s a spânzurat. Am urcat un pod și l am văzut spânzurat deasupra șoselei și deasupra lui erau niște crengi. I am spus ca o sa reclam totul la politie, dar el ma indemna sa nu fac asta. Când am coborât din mașină sa schimb transportul pentru a ajunge acasă eu am rămas în urma, aproape dând peste mine o mașină. El a mers înainte și l ar fi reținut politia pana am ajuns eu... O femeie plângea în stație și își ținea soțul de brat și îmi spunea în nenumărate rânduri sa spun ca a fost doar un accident. Am plecat spre casa și când am ajuns acasă era deja întuneric. Am găsit la poarta o găleată goala pe care am luat-o în mana. Se apropia de mine o căruță și un cal, iar cel din căruță ma jignea, dar și încerca să îmi spună ceva în șoaptă, dar am intrat repede în curte. Am lăsat găleata jos și am intrat în casa. Am remarcat o oglinda mare și noua în camera, dar în care nu se oglindea nimeni. I am spus ca viata mea s a terminat și apoi m am trezit . îmi poți spune ce înseamnă?

    RăspundețiȘtergere
  3. Visul dvs reflecta grijile cotidiene si fricile pe care le-ati purtat pana in subconstient, dar si dorinta de a le abandona pentru a afla cine sunteti cu adevarat: o fiinta minunata, o fiinta divina. Trecutul nostru nu exista si viata noastra incepe in clipa prezenta, in momentul cand ne decidem sa ne bucuram de fiecare clipa!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.