Care sunt drepturile de autor online? Ce pot să fac daca imi furi munca de pe blog?!?

Stai aşa, nu te mişca, te-am prins că ai furat și furi, în continuare, din articolele mele!
Să zicem că scriu un articol, astăzi,  iar, probabilitatea ca mâine să apara un alt articol cu un subiect și conținut similar, este foarte mare. Nu  mai spun de articolele mai vechi si de faptul că siteul pe care publici nu are nici o legatură cu nișa blogului meu.
Ai nesimţirea să publici din conţinutul de pe blog, fără acord şi ţie îţi creşte traficul din munca mea și mai primești si bani pentru asta!
Dar am eu ac de cojocul tău! Stai să vezi ce pot să-ți fac dacă te ocupi cu din astea!
N-o spun eu, o spune Florin Roşoga, un domn care face mentorat virtual de mai mulţi ani, cu cei care vor sa Existe online şi care m-a ajutat și de data aceasta cu informațiile pe care le-am gasit pe siteul său.

Care sunt drepturile unui blogger?
 Domnia sa zice că, dacă tu obișnuiești să copiezi articole sau fragmente din acestea, fără acordul meu, dacă le semnezi cu numele tău şi le publici pe vreun site sau le foloseşti în vreo altă media, acest lucru se numeşte plagiat, furăciune, furt, hoțomănie... Uite aici linkul complet către articolul cu plagiarismul, pe care ar trebui să-l citeşti cu mare atenţie! Cu 10 ochi!

Înţelegi? Trebuie să ceri voie! Trebuie să existe un acord între mine şi tine, pentru că aşa e frumos şi legal.
Există drepturile autorului online, legi virtuale, pe care orice webmaster, blogger, jurnalist online trebuie să le respecte.
Şi, dacă nu îl crezi nici pe Florin Roşoga, poţi citi  Legile Internetului, care nu sunt făcute de domnia sa, ci de ăi mari, cu legislatia din Romania!

La cât de supărată sunt acum, habar nu ai cât de repede pot completa un raport- formular, către Google, Wordpress, Adsense, către şefii care administrează platforma siteului pe care publici. N-ai idee!

Nu spun numele siteurilor cu pricina, acum, dar dau un ultimatum, prin care cer să fie luată legătura cu mine, prin email, să mi se ceară scuze, să se pună sursa cu link către blog ori să fie şters articolul cu conţinutul original furat. Dacă intereseaza o colaborare, dacă se vrea articole de bună calitate şi originale e alta treabă, stăm de vorbă, negociem. E altceva!

Aştept feedback-uri de la voi toţi, căci, dacă nu mă apăr eu, nu mă apără nimeni!!

Încă ceva! Articolul ăsta l-am scris și pentru tine, în caz că te întrebai dacă poți să te aperi de hoțomanii de articole.
Care sunt drepturile de autor online? Ce pot să fac daca imi furi munca de pe blog?!? Care sunt drepturile de autor online?  Ce pot să fac daca imi furi munca de pe blog?!? Reviewed by Diana Popescu on februarie 25, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Bravo!!! Felicitari. Ai procedat foarte bine. Si eu m-am trezit ca mi-a fost "furat" un articol (in intregime), nu scris similar, si publicat pe pagina unui ziar online. Era intr-adevar trecut numele meu, dar nu mi se ceruse acordul. Iar la link-ul postat aparea numele administratorului ziarului.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.