Ce înseamnă să rămâi prieten cu fostul partener de cuplu?

De-a lungul timpului şi din pricina unor decepţii mai mici sau mai mari în dragoste, ne-am format propriile sisteme de apărare în faţa unei eventuale despărţiri de partenerul de cuplu.

Indiferent câte şi ce sfaturi primim de la prieteni, apelăm la aceste "metode de supravieţuire" personale atunci când o poveste de dragoste ni se destramă, fie tăind orice legătură cu ex-ul, fie, în cealaltă extremă, încercând să rămânem prieteni cu el/ea.

Deşi această aşa-zisă prietenie poate fi considerată o manifestare a maturităţii sufleteşti, ea poate sugera lucruri destul de întunecate, inconfortabile despre personalitatea unora!
Prieten cu fostul partener de cuplu?

Oamenii care aleg ori încearcă să rămână prietenii cu foştii parteneri de cuplu tind să aibă tendinţe manipulative asociate cu narcisismul, psihopatia şi machiavellismul! Ei se străduiesc, de fapt, să profite pe mai departe de conexiunea cu foştii parteneri, adeseori cu un cinism prost deghizat!

Cele 7 stadii ale despărţirii de persoana iubită

Aceasta este concluzia unui studiu al cercetătorilor în psihologie de la Universitatea din Oakland. În cadrul cercetării, 861 de voluntari au fost întrebaţi care sunt principalele cinci motive pentru care optează să rămână prieteni cu ex-ul/ex-a. Cu toate că unii participanţi au invocat drept motiv major sentimentalismul lor, s-a constatat că cei mai mulţi sunt îmboldiţi către prietenia cu fostul/fosta din pricina "triadei întunecate" menţionate mai sus! Narcisism, psihopatie, machiavellism!

Aşadar, dacă la sfârşitul unei idile auzi cuvintele fatidice "Hai să rămânem prieteni," ia-o la goană unde vezi cu ochii şi fereşte-te cu orice preţ să mai iei legătura vreodată cu cel ce ţi-a fost partener de cuplu!

Despărţirea în citate, aforisme, maxime
Ce înseamnă să rămâi prieten cu fostul partener de cuplu? Ce înseamnă să rămâi prieten cu fostul partener de cuplu? Reviewed by Diana Popescu on mai 17, 2016 Rating: 5

2 comentarii:

  1. mi se pare o tampenie sa fi prieten cu uc cineva dupa ce ai fost intr-o relatie cu el. E o rpostie. Eu nu as face niciodata acest lucru. Adica, te desparti apoi ramai prieten. NU, o aberatie.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.