Examenele din vise | Interpretarea si semnificatia viselor


Visele de-a lungul căruia dai un examen sau un test sugerează că eşti pus la încercare sau verificat într-un anumit aspect al vieţii tale reale. Adeseori, îngrijorarea sau neliniştea provocate de acest lucru te pot determina să visezi că pici examenul, fie pentru că nu poţi răspunde la întrebările acestuia, fie pentru că nu ai timp îndeajuns pentru a le aşterne pe hârtie, fie pentru că întârzii şi nu te mai poţi prezenta la examen.

Uneori, un astfel de vis reflectă grijile pe care ţi le faci pentru un test real, unul de la scoala, un interviu pentru un job, un examen pentru obţinerea permisului de conducere, etc. Te gândeşti tot timpul la cel mai rău scenariu posibil şi, drept urmare, visezi că eşuezi la respectivul examen. Asta nu înseamnă, însă, că aşa se va petrece şi în realitate!

Testele din vise | Interpretarea si semnificatia viselor

Un test pentru care nu eşti pregătit în vise dă de înţeles că nu te simţi capabil să faci faţă unei provocări, unei situaţii din starea de veghe. Pot fi, totodată, stăpânit de un sentiment de vinovăţie întrucât nu te-ai pregătit destul pentru un examen de la şcoală, o întâlnire de afaceri sau o anume conjunctură importantă. Poate că ai tot amânat să duci la bun sfârşit o sarcină, o îndatorire, şi încerci să o îndeplineşti pe ultima sută de metri.

Cărţile din vis | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Uneori, dacă ai visat că dai un examen, înseamnă că te simţi judecat de alţii în traiul real. Un vis de acest tip semnalează că trebuie să examinezi un aspect al tău pe care l-ai neglijat, nu i-ai acordat îndeajunsă atenţie până acum.


Pe de altă parte, visele despre examene sau teste sunt asociate cu stima faţă de tine însuţi, cu încrederea în tine însuţi, ori cu lipsa acesteia. Poate că tinzi să te subapreciezi, eşti urmărit de credinţa că alţii nu te apreciază sau crezi că nu eşti în stare să te ridici la nivelul aşteptărilor altora.

Prin picarea unui test din vis ţi se poate exprima, de fapt, dorinţa (subconştientă) de a nu te avânta încă într-o situaţie sau o aventură pentru care nu te simţi pregătit deocamdată.

Câteodată, când visezi că nu reuşeşti să treci de un test, poate însemna că ţi-ai propus ţeluri prea înalte şi trebuie să revii cu picioarele pe pământ, să abordezi viaţa dintr-o perspectiva mai realistă.

Atunci când visezi că eşti la un examen şi nu ai un pix sau un stilou pentru a-ţi scrie răspunsurile, ţi se poate trage un semnal de alarmă că eşti şovăielnic, nehotărât, distrat în viaţa de toate zilele. Este nevoie să-ţi aduni gândurile, să te focalizezi mai mult asupra sarcinilor tale, să fii mai organizat în tot ce faci.

Un alt vis frecvent este cel în care te prezinţi la un test, însă acesta este într-o limba străină, pe care nu o cunoşti. Visele de acest gen semnifică faptul că nu înţelegi ce se petrece în existenţa ta sau într-o componentă a acesteia. Este posibil să te simţi pierdut, rătăcit, lăsat în urmă într-un anumit aspect al vieţii tale.

Sărutul din vis – Simbol şi semnificaţie

Dacă ai visat că ai ajuns prea târziu la un examen, eşti atenţionat asupra neglijenţei de care dai dovadă în traiul zilnic, a lipsei de punctualitate ce îţi poate afecta negativ cariera sau demersurile principale.

În concluzie, visele despre examene, mai ales dacă se repetă, pot reflecta o problema interioară ori exterioară, teama de a nu eşua, incapacitatea de a te descurca într-o activitate tensionată, stabilirea unor obiective prea ambiţioase, temerea despre ceea ce gândesc oamenii despre tine, îngrijorarea că nu eşti îndeajuns de bun, de capabil, stresul sau grijile din existenţa cotidiană, teama faţă de viitor şi indoiala că eşti pe drum cel bun în împlinirea ţelurilor tale.

Examenele din vise | Interpretarea si semnificatia viselor Examenele din vise | Interpretarea si semnificatia viselor Reviewed by Diana Popescu on iunie 20, 2016 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Buna,
    am avut un vis urat ceea ce ma face sa-ti impartasesc acest lucru: am cumparat acum 2 ani o parcela de teren urmand sa construim acolo o casa dar din lipsa sumei totale aferente constructiei tot amanam startul. In acesta idee, in vis, cativa indivizi imi cereau socoteala de ce am cumparat terenul acolo, pentru ca si respectivii au ravnit sa cumpere si eu le-am luat-o inainte plus de asta imi cereau cont de ce nu am facut nimic pe teren, de ce nu am inceput sa construiesc casa....ceva de genul asta, in timp ce doi dintre indivizi imi violau sotia, eu fiind neputincios...m-am trezit imediat.
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Visul tau este un soi de avertisment:- poate insemna ca esti pe cale sa pierzi controlul asupra vietii tale personale din cauza unor lucruri din trecutul tau sau exista anumite lucruri pe care le-ai ascuns sotiei pana acum de teama sa nu o ranesti sau pur si simplu ti-ai neglijat sotia si oricum e timpul sa repari lucrurile!

      Ștergere
  2. Buna ziua
    M-am trezit in vis ca am de sustinut un examen de care nu stiam, nici nu stiam cand il dasem...Luasem doar nota 6 si nu ma calificasem. Inaintea mea se afla examinatorul ce vorbea cu o colega care in realitate este foarte slaba in comparatie cumine, ea luase 7 si o lauda acela si o incuraja, cand pe mine nici numa baga in seama. Ma uitam pe foaia de exemen unde se vedea ca scrisesem ceva sinu imiaminteam cand m-am pregatit sau prezentat, cand am scris acele randuri. Eram dezamagita!


    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.