Navaratna - Astrologie indiană

Cuvântul Navaratna (semnificând în limba sanscrită "nouă geme") se referă la un sistem străvechi din astrologia indiană, fiecare gemă fiind folosită pentru a personaliza un anumit corp ceresc sau aspect astral. Aceste geme sunt diamantul, rubinul, smaraldul, coralul roșu, perla, safirul galben, safirul albastru, hesonitul și ochiul pisicii.

Navaratna este recunoscută în toate cele patru religii principale indiene (hinduism, buddhism, jainism și sikhism), precum și în Tailanda, unde este asociată cu "Ordinul străvechi și auspicios al celor 9 geme".

Iată semnificația fiecărei pietre prețioase sau semiprețioase, așa cum apare în astrologia hindusă vedică...

1 - Rubinul este corespunzător pentru Surya (Soare). Se crede că această piatră optimizează vitalitatea, independența, puritatea și abilitățile de lider. Pe de altă parte, inspiră și sentimente negative de egoism și egocentrism. Din acest motiv, trebuie să fie purtată întotdeauna cu grijă, mai ales alături de o altă gemă.

2- Perla simbolizează Chandra (Luna). Perlele naturale sunt folosite frecvent în medicina Ayurdeva pentru proprietățile lor deosebite. Au potențialul să mărească stabilitatea emoțională, vigoarea mentală, prietenia și satisfacția interioară a celor care le poartă. Este de dorit, de asemeni, să fie echilibrate cu alte geme, întrucât pot provoca și anxietate, schimbări capricioase ale dispoziției, izolare și probleme în relațiile interumane.
Navaratna - Astrologie indiană

3 - Coralul roșu semnifică Mangala (Marte). Culoarea lui este asociată cu vitalitatea, senzualitatea. Coralul roșu ajută la energizarea posesorului acestei pietre, și dăruiește clarviziune și curaj. Totodată, poate avea repercursiuni precum o mânie sporită, inabilitatea de a controla furia, nervozitatea. Nu se recomandă să fie purtat de persoane foarte sensibile emoțional ori care sunt lovite de febră.

Horoscopul / Zodiacul florilor | Floarea care îți corespunde în zodiacul floral

4 - Smaraldul reprezintă Budha (Mercur). Se spune că sprijină agilitatea mentală, controlul mental și îmbunătățește abilitățile de comunicare, ajută la vindecarea bolilor de stomac. Se estimează că poate fi dăunător numai pentru oameni cu probleme psihologice.

5 - Safirul galben este simbolul lui Bhaspati (Jupiter). Planeta Jupiter întruchipează calități ca înțelepciunea, judecata, entuziasmul și compasiunea. Purtarea safirului galben stimulează aceste calități. Când Jupiter are  un aspect slab în astrograma unei persoane, aceasta poate fi cuprinsă de tristețe și autocompătimire. În caz contrar, poate înlesni o viață prosperă și fericită!

6 - Diamantul corespunde lui Shukra (Venus). Venus este planeta energiei feminine, dragostei și frumuseții. Când Venus are o poziție conflictuală în horoscopul unei persoane, o poate face excesiv de senzuală, pătimașă! Diamantul poate ajuta la reechilibrarea vieții unei astfel de persoane prin creșterea grației sale, a farmecului său, și a talentelor sale artistice. Fiindcă Venus este o planetă benefică, diamantele sunt sigure a fi purtate de oricine, fără vreun efect negativ colateral.

7 - Safirul albastru îl simbolizează pe Shani ( Saturn). Saturn este văzut ca o planetă a contradicțiilor și poate da naștere unor complicații în viața oamenilor dacă nu este echilibrat, compensat. Un Saturn slab generează probleme precum boli, insomnie și dificultăți financiare. Din cauza corelării sale cu această planetă, safirul albastru trebuie să fie purtat cu precauție, preferabil în combinație cu alte geme de bun augur.

8 - Hesonitul îl desemnează pe Rahu (Nodul lunar ascendent). Rahu, numit în astrologia occidentală Nodul Nord, sprijină la echilibrarea influențelor unor surse externe de informații și aduce un simțământ de claritate în mintea celui/ celei care îl poartă. Când are un aspect slab în horoscopul cuiva, Rahu poate împinge spre frică, agitație, derută și dependențe. Este o gemă potrivită în zilele noastre, pentru a compensa negativismul din media!

9 - Ochiul pisicii îl semnifică pe Ketu (Nodul lunar descendent). Ketu este numit Nodul Sud în astrologia occidentală. Un Ketu într-un aspect nefavorabil poate genera îndoială, nesiguranță, concentrare slabă. Purtarea Ochiului pisicii poate diminua astfel de probleme.


Navaratna: Semnificație istorică, religioasă și astrologică


În vremuri de demult, în Orient, bijuteria Navaratna era purtată în special de regi și împărați sub formă unei amulete. Deoarece fiecare gemă din ea era asociată cu o zeitate celestă, se credea că prin împletirea lor se puteau invoca forțele cosmice, cerești, în totalitate. Conducătorii regali din vechea Indie respectau aceste geme că divinități hinduse. Navaratna reprezintă întreg universul în religia hindusă.

Conform astrologiei hinduse, viața de pe pământ este guvernată de nouă "navagrha", adică de 9 planete. Fiecare "navagraha" are modalități unice, speciale, de influențare a traiului cuiva în funcție de amplasarea sa în horoscopul personal. Fiecare planetă este asociată cu câte gemă, care, la rândul său, are capacitatea să redirecționeze puterile fiecărei planete.

În acest fel, Navaratna constituia combinarea celor nouă geme, crezută a echilibra influența fiecărei navagraha în plan emoțional, sentimental, mental, spiritual și material.

Zodiacul celtic al arborilor | Astrologia arboricola a druizilor
Navaratna - Astrologie indiană Navaratna - Astrologie indiană Reviewed by Diana Popescu on august 03, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.