Greutatea unui pahar | Poveste cu tâlc

Amintește-ți să îți dai mereu deoparte temerile și grijile. Indiferent ce ți se întâmplă în decursul unei zile, spre sfârșitul ei, puneți deoparte greutățile sale. Nu le lăsa să te apese în timpul nopții și în ziua următoare. Dacă te lași copleșit de problemele zilei de ieri, este un semn clar că trebuie să te lepezi de ele, asemeni unui pahar pe care l-ai ținut prea mult în mână! 
Poveste cu tâlc:Greutatea unui pahar

Odată, un maestru spiritual și-a început lecția zilnică luând într-o mână un pahar de apă. Mai toți discipolii săi se așteptau să le vorbească despre vestitul principiu al paharului pe jumătate plin ori pe jumătate gol. În loc să facă asta, cu un zâmbet larg pe față, înțeleptul i-a întrebat, "Cât cântărește acest pahar de apă?"

Ucenicii i-au dat diverse răspunsuri, de la două sute până la patru sute de grame.

Maestrul le-a replicat, "Din punctul meu de vedere, greutatea reală a acestui pahar nu contează. Ea depinde de cât de mult îl țin în mână. Dacă îl țin un minut sau două, este destul de ușor.

Dacă nu îi dau drumul timp de o oră, poate să-mi dea nițică durere în mână. Dacă îmi încleștez degetele pe el o zi întreagă, mâna îmi va exploda de durere și mi-aș simți-o aproape paralizată în străduința de a nu-l scăpa pe podea.

Faptele bune sunt mereu răsplătite - Poveste cu tâlc

În fiecare din aceste cazuri, greutatea paharului nu se schimbă însă, cu cât îl păstrez mai mult timp în mână, cu atât mai greu mi se va părea că este."

Pe când învățăceii dădeau din cap afirmativ, învățătorul a continuat, "Necazurile și temerile voastre din viață se aseamănă cu acest pahar de apă. Gândiți-vă nițel la ele și nu se va întâmpla nimic.

Preocupați-vă ceva mai multă vreme de ele și veți simți o mică durere.

Reflectați la ele toată ziua și veți avea senzația că sunteți întru totul paralizați, incapabili să mai faceți ceva până când nu veți scăpa de ele."

Poveste cu tâlc: Maimuţele din minte
Greutatea unui pahar | Poveste cu tâlc Greutatea unui pahar | Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 24, 2019 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.