20 iunie: Ziua Internațională a Surfingului

 Sărbătorită anual pe 20 iunie, Ziua Internațională a Surfingului aduce un omagiu acestui sport nautic și stilului de viață asociat cu el. Evenimentele programate pentru această zi scot în evidență impactul major al surfingului.


Surfingul se referă la abilitatea de a "călări", pluti sau aluneca pe valuri, indiferent dacă se folosește în acest scop o placă, planșă ori scândură specială, o ambarcațiune aducând cu o canoe, pe care se stă în picioare.       

                                                       

20 iunie: Ziua Internațională a Surfingului

A fost, vreme de secole, o parte semnificativă a culturii polineziene. Europenii au intrat în contact cu această practică în Tahiti în 1767 și, apoi, în 1769.


În jurnalele căpitanului James Hook, din 1779, scrise de locotenetul James King, este menționată arta surfingului din Hawaii. A fost remarcată chiar și de Mark Twain, în scrierea sa despre o călătorie în Hawaii din 1866.


19 iunie: Ziua Mondială a Celulelor Seceră


Celebrarea din 20 iunie include petreceri cu grătar, proiectări de filme, competiții de surfing și alte activități corelate cu acest sport. Participanții la sărbătorire lucrează, de asemeni, pentru promovarea protecției coastelor marine, curățarea plajelor și refacerea habitatelor acestora.


Ziua Internațională a Surfingului a fost inițiată în 2004 de organizația Surfrider. 


20 iunie: Ziua mondială a refugiaților

20 iunie: Ziua Internațională a Surfingului 20 iunie: Ziua Internațională a Surfingului Reviewed by Diana Popescu on iunie 19, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.