13 martie: Ziua Internațională Fiecare Fată Câștigă

 Ziua Internațională Fiecare Fată Câștigă, celebrată anual pe 13 martie, sprijină atragerea atenției față de drepturile femeilor din toată lumea, îndeosebi ale celor tinere. Sărbătorirea implică lecturi, convorbiri și conferințe despre împuternicirea femeilor din fiecare țară. Țelul zilei este de a se ajunge la o schimbare sistemică pe termen lung care să ducă la obținerea de drepturi sustenabile ale femeilor. 


De asemeni, această zi inspiră fetele să se mândrească cu cele mai esențiale realizări ale lor. Ele sunt încurajate să se sprijine una pe cealaltă și să fie ambasadoare ale mișcării de împuternicire a femeilor, și nu doar beneficiare ale acesteia.    

                                     

13 martie: Ziua Internațională Fiecare Fată Câștigă

Fondatorul și șeful executiv al "Girls Institute" ("Institutul Fetelor"), dr. Christine Kozachuk, a înființat 13 martie ca Ziua Internațională Fiecare Fată Câștigă. Dr. Kozachuk și-a început inițiativa pentru a ajuta tinerele femei să-și schimbe viața și să devină membri de succes ai societății. Institutul le arată acestora că pot depăși provocările care le împiedică să ducă un trai împlinitor personal și profesional. Organizația furnizează lecții scrise, interacțiuni vizuale și sesiuni de grup, învățând elevele să-și transforme ambițiile în realitate și să-și creeze planuri de acțiune în viață.


Mișcarea pentru drepturile femeilor a început în secolul al XIX-lea, focalizându-se pe dreptul acestora la vot. În iulie 1849, circa 300 de persoane, în majoritate femei, s-au adunat la New York pentru a așeza fundațiile mișcării pentru drepturile femeilor, inclusiv strategii pentru a-și atinge obiectivele. Această întâlnire este cunoscută ca și "Convenția Seneca" și a rezultat în aprobarea rezoluției drepturilor de vot ale femeilor. 


În 1890, a fost formată Asociația Națională Americană a Sufragetelor. Între 1910 și 1914, această organizație a făcut progrese semnificative la nivel statal și, în 1917, a reușit alegerea unei femei în Congresul american. În același an, SUA a intrat în al doilea război mondial. Grupuri precum "Women's Land Army" ("Armata terestră a femeilor") au arătat că femeile pot avea un rol activ și productiv în lumea modernă dacă li se acordă oportunități și libertate. 


12 martie: Ziua lui Alfred Hitchcock


Lucruri importante despre drepturile femeilor


- Când se ia în considerare toată munca, plătită și neplătită, femeile lucrează mai mult decât bărbații și petrec cel puțin de două ori mai mult timp cu munca domestică spre deosebire de aceștia.


- Circa 235 de milioane de femei nu au protecție legală împotriva hărțuirii se_uale și discriminării pe bază de gen în muncă.


- Femeile reprezintă aproximativ 25% din parlamentarii din întreagă lume. 


- Mai multe de 2,7 miliarde de femei nu au acces la aceleași oportunități în muncă precum bărbații, din cauza legilor restricționând tipuri de muncă pe care le pot face.


- Mai puțin de 15% din femeile de pe tot globul sunt proprietare de pământ, în ciuda faptului că cele mai multe femei lucrează în agricultură în emisfera sudică. 


13 martie: Ziua Deschide o Umbrelă în Casă

13 martie: Ziua Internațională Fiecare Fată Câștigă 13 martie: Ziua Internațională Fiecare Fată Câștigă Reviewed by Diana Popescu on martie 12, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.