10 aprilie: Ziua Mondială a Homeopatiei

 Ziua Mondială a Homeopatiei este celebrată anual pe 10 aprilie, cu scopul de a evidenția importanța homeopatiei și contribuțiile sale la medicina tradițională. Această zi onorează amintirea doctorului Christian Friederich Samuel Hahnemann, fondatorul homeopatiei.


Christian Friederich Samuel Hahnemann s-a născut în 1755 și a crescut în Meissen, Germania. A primit diploma în medicină la Erlangen, în 1779.        

              

10 aprilie: Ziua Mondială a Homeopatiei

Homeopatia provine din cuvintele grecești "homeo" (cu semnificația "similar") și "pathos" (însemnând "suferință" sau "boală"). Una din cele mai pregnante trăsături ale sale este că a fost descrisă ca medicină de escrocherie, neregulată, de frontieră ori alternativă.


În decursul primilor săi 15 ani de practicare a medicinii, pe când se străduia să se întrețină, Hahnemann a făcut o descoperire. A crezut că dacă o pacienta are o anumită boală, ar trebui să i se dea ingrediente care să-i determine simptomele bolii acesteia în scopul vindecării sale. Astfel, dacă un pacient suferea din cauza unei febre severe, i se administra o doctorie care ar fi provocat o febră mare unei persoane sănătoase. Hahnemann a pretins că că este capabil să facă o selecție de remedii potrivite fiecărei boli printr-un proces pe care l-a numit "probare".


Remediile homeopatiei sunt produse din ingrediente naturale, provenite din plante, minerale și animale. Exemple ale acestora cuprind ceapa roșie, arnica, iedera, urzica, arsenic alb și albine întregi strivite. Pentru a stabili tratamentul pentru o persoană, un homeopat ia în considerare nu numai patologia sa detaliată, ci și toate simptomele acesteia, inclusiv fizice, mentale sau emoționale. Acesta este unul din lucrurile care deosebește homeopatia de medicina tradițională. 


Homeopatia este folosită pentru tratarea unei varietăți de boli, cum ar fi alergii, migrene, depresie, sindromul oboselii cronice, artrite reumatologice, sindromul premenstrual.


9 aprilie 2023: Ziua Festivalului de Știință Edinburgh


Lucruri interesante despre homeopatie


- Se zice că homeopatia nu este numai o știință, ci și o artă.


- Prin sprijinirea pacientului să atingă un înalt nivel de sănătate, homeopatia îi ajută corpul să se vindece prin el însuși.


- Practicanții homeopatiei se instruiesc 5 ani și jumătate în fiziologie și anatomie, în privința substanțelor utilizate în medicină, patologie și boli, gama și filosofia homeopatică.


- În 2005, Organizația Mondială a Sănătății a lansat un raport în care a arătat că homeopatia este benefică, ceea ce a creat o oarecare panică printre companiile farmaceutice.


- Regina Elizabeth I își lua fiolele homeopatice înainte de a călători oriunde. 


10 aprilie: Ziua Golfului

10 aprilie: Ziua Mondială a Homeopatiei 10 aprilie: Ziua Mondială a Homeopatiei Reviewed by Diana Popescu on aprilie 09, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.