19 mai: Ziua Mondială a Doctorului de Familie

Sărbătorită anual pe 19 mai, Ziua Mondială a Doctorului de Familie a fost fondată, în 2010, de Organizația Mondială a Doctorilor de Familie. Această zi subliniază importanța acestor doctori în îngrijirea sănătății și ne îndeamnă să apreciem rolul lor semnificativ în furnizarea către pacienți a unei îngrijiri personalizate, înțelegătoare și pe termen lung.

               

19 mai: Ziua Mondială a Doctorului de Familie

Totul a început, se pare, în 1933, în Georgia, SUA, cu înființarea Zilei de celebrare a doctorilor. Eudora Brown Almond (soția doctorului Charles B. Almond, un medic vestit) a fost în mare parte responsabilă pentru conceperea acestei sărbători. Ea s-a decis să inițieze această zi pentru recunoașterea și onorarea doctorilor din toată lumea pentru dedicarea și muncă lor grea în atingerea excelenței medicale. 


În 1934, proiectul său a fost aprobat de Alianța Medicală de Stat Georgia. Celebrarea a fost implementată oficial pentru prima dată pe 10 mai 1934. 


Funcțiunea doctorilor a devenit chiar și mai evidență în zilele noastre. George Bush a mers mai departe, proclamând această zi ca o sărbătoare națională în America. 


18 mai: Ziua Mondială a Vaccinului pentru SIDA


Repere din istoria Zilei Mondiale a Doctorului de Familie


- Anii 1920: Apare o orientare crescândă către specializare în numeroase domenii ale medicinii, de la cea generală la cea de familie.


- Anii 1970: Se dezvoltă practică medicinii de familie.


- Anii timpurii 1980: Medicina de familie are cel de-al treilea cel mai mare program de rezidențiat medical.


- 2010: Organizația Mondială a Sănătății declară oficial Ziua Mondială a Doctorului de Familie.


19 mai: Ziua Razelor Solare din Mai

19 mai: Ziua Mondială a Doctorului de Familie 19 mai: Ziua Mondială a Doctorului de Familie Reviewed by Diana Popescu on mai 18, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.