5 iunie: Ziua Internațională de Luptă Împotriva Pescuitului Ilegal, Nedeclarat și Nereglementat

 Ziua Internațională de Lupta Împotriva Pescuitului Ilegal, Nedeclarat și Nereglementat este marcată în fiecare an, în toată lumea, pe 5 mai. În această zi se aduce în prim plan necesitatea de a se face pescuitul sustenabil, astfel încât ecosistemul nostru să nu fie privat de variatele și minunatele sale viețuitoare. De asemeni, ne amintește să veghem asupra practicilor care amenință biodiversitatea locală și securitatea hranei în multe locuri de pe glob.


Pescuitul este o sursă vitală de alimentație, muncă, recreere, comerț și resurse economice. Circa 820 de milioane de oameni depind de pescuit și acvacultură pentru hrană și venit. Oricum, eforturile comunității internaționale de a asigura sustenabilitatea pescăriilor sunt în pericol de a fi contracarate de pescuit ilegal, nereglementat și nedeclarat.          

                            

5 iunie: Ziua Internațională de Luptă Împotriva Pescuitului Ilegal, Nedeclarat și Nereglementat

Potrivit Organizației Internaționale a Comerțului, pescuitul ilegal, nedeclarat și neregularizat se referă la activități de pescuit care violează legile internaționale. Acestea nu sunt regularizate de state și nu pot fi monitorizate și identificate cu ușurință. 


Ziua Internațională de Lupta Împotriva Pescuitului Ilegal, Nedeclarat și Nereglementat este clădită prin eforturi globale de a se sprijini conservarea pe termen lung și utilizarea sustenabilă a resurselor piscicole. ONU a celebrat cea dintâi această zi în 2018. Atunci, "Înțelegerea despre măsurile portuare statale de a se preveni, împiedică și elimina pescuitul nereglementat, neraportat și ilegal" a fost recunoscută ca tratat internațional. 


4 iunie: Ziua Internațională a Câinelui Corgi


Lucruri interesante despre pescuit


- Pescuitul cu undiță și cârlig, practicat încă, a început cu 3.000 de ani în urmă. 


- Primul trauler modern de pescuit a fost dezvoltat în secolul al XIX-lea, în Anglia. 


- În lume, există 21 de milioane de pescari angajați cu normă întreagă.


- Cele mai mari industrii de pescuit din lume sunt cele din China, Peru, Japonia și SUA.


- Cheltuielile pentru industria pescuitului de pe întreg globul ajung până la aproape de 42,2 miliarde de dolari anual. 


5 iunie: Ziua Balonului cu Aer Cald

5 iunie: Ziua Internațională de Luptă Împotriva Pescuitului Ilegal, Nedeclarat și Nereglementat 5 iunie: Ziua Internațională de Luptă Împotriva Pescuitului Ilegal, Nedeclarat și Nereglementat Reviewed by Diana Popescu on iunie 04, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.