17 iulie 2023: Ziua Globală Îmbrățișează-ți Copiii

 Ziua Globală Îmbrățișează-ți Copiii are loc în fiecare an în a treia luni din iulie, având, desigur, menirea de a le arăta odraslelor noastre cât de mult le iubim. Dacă în 2023 este marcată pe 17 iulie, în anii următori este sărbătorită astfel: 2024 - 15 iulie, 2025 - 21 iulie. 


Ziua Globală Îmbrățișează-ți Copiii a fost inițiată în 2008 de Michelle Nichols, la un deceniu după ce fiul ei, Mark, murise din cauza cancerului la creier, la vârsta de opt ani. Ea a creat sărbătoarea pentru a le reaminti mamelor și taților, în special părinților care petrec mult timp la lucru și sunt frecvent departe de casă, să-și exprime afecțiunea lor îmbrățișându-și copiii.                     


17 iulie 2023: Ziua Globală Îmbrățișează-ți Copiii

Obiceiul de a îmbrățișa este, probabil, la fel de vechi ca omenirea. Este practicat în aproape toate culturile lumii ca un semn de iubire și empatie care nu necesită vorbe. Oamenii se îmbrățișează unii pe alții pentru a transmite o multitudine de mesaje, înlesnind unele de bun venit și la revedere, pentru a-și exprima simpatia ori a felicita, și pentru a comunica gratitudine, sprijin și afecțiune. 


16 iulie: Ziua Invitației de Nuntă


Îmbrățișarea este bună, de asemeni, pentru sănătatea noastră. Aceasta eliberează un hormon numit oxitocină în circulația noastră sanguină. Oxitocina este produsă de glanda pituara și ajută la regularizarea tensiunii sângelui, pulsului și hormonului stresului, cortizol. 


Îmbrățișarea poate, totodată, să reducă anxietatea și să îmbunătățească dispoziția și memoria, și mărește conexiunea dintre oameni. Studiile au arătat că cei care îmbrățișează au o mai mare empatie față de alții. Îmbrățișarea unui copil poate să-i crească nivelurile de oxigen absorbit, să-i calmeze respirația și să-i ușureze semnalele de durere. În același timp, poate ajuta la creșterea creierului și la reducerea riscurilor de infecții sau boli ca hipoglicemia ori hipotermia. 


17 iulie: Ziua Internațională pentru Justiție


17 iulie 2023: Ziua Globală Îmbrățișează-ți Copiii 17 iulie 2023: Ziua Globală Îmbrățișează-ți Copiii Reviewed by Diana Popescu on iulie 16, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.