21 septembrie: Ziua Mondială a Gratitudinii

 Marcată an de an pe 21 septembrie, Ziua Mondială a Gratitudinii țintește să ne reamintească importanța gesturilor de recunoștiință, mulțumire și apreciere. Desigur, uneori, suntem atât de prinși intreburile noastre zilnice încât neglijăm să ne arătăm recunoștiința pentru cei din jurul nostru.            

                            

21 septembrie: Ziua Mondială a Gratitudinii

Aprecierea este, în prezent, o practică în toată lumea, una pe care o putem folosi pentru a ne îmbunătăți traiul. Ziua Mondială a Gratitudinii a fost inițiată în 1965 de Sri Chimnoy, lider spiritual și învățător despre meditație. A fost concepută la o cină a recunoștiinței în camera de meditație a Națiunilor Unite.


20 septembrie: Ziua Fitness-ului


La cină, Chimnoy a sugerat ideea unei sărbători globale a gratitudinii. Fiecare persoană prezentă s-a angajat să organizeze câte un eveniment în țară sa, anual, cu prilejul acestei sărbători, și și-au petrecut cu toții restul serii discutând despre cum puteau să răspândească în lume această nouă celebrare. În anul următor, 1966, numeroase țări au marcat pe 21 septembrie Ziua Mondială a Gratitudinii. 


În 1977, Liga Spirituală, un grup de adepți ai lui Chimnoy, a cerut și a obținut adoptarea unei rezoluții de recunoaștere a Zilei Mondiale a Gratitudinii. 


21 septembrie: Ziua Mondială Alzheimer

21 septembrie: Ziua Mondială a Gratitudinii 21 septembrie: Ziua Mondială a Gratitudinii Reviewed by Diana Popescu on septembrie 20, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.